Wednesday, Apr 14, 2021

صفحه نخست » محسن رضایی: حادثه نطنز حیثیتی بود، اسناد سری را بردند

rezai_041421.jpgچند ریز پرنده مشکوک آمدند و کارهایی انجام دادند، کشور دچار تشدید آلودگی امنیتی شده

مهر - محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه «در مورد حادثه نطنز توئیتی از سوی شما منتشر شد که در آن بر ضرورت سالم‌سازی امنیتی تاکید شده بود، هشدارهایی هم در مورد جاسوس های اقتصادی دادید، توضیحی در این زمینه می‌فرمائید که هشدارهایی که دادید به معنای خطر است یا تحلیل شما است؟» اظهار داشت: کشور به طور گسترده یک آلودگی امنیتی پیدا کرده است و نمونه آن این است که کمتر از یک سال، سه رویداد امنیتی اتفاق افتاده است؛ دو انفجار و یک ترور.

وی افزود: قبل از این، از اسناد به کلی سری هسته‌ای ما سرقت شده است و قبل از آن چند ریز پرنده مشکوک آمدند و کارهایی انجام دادند. پس معلوم است آلودگی امنیتی پیدا کرده‌ایم و سالم‌سازی امنیتی باید یکی از برنامه‌های مهم دولت آینده باشد که آن را در تمام رده‌ها، وزارتخانه‌ها و جاهای حساس انجام دهد و این موارد مشکوکی که وجود دارد و منابع نفوذی احتمالی را پاکسازی کند.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: معمولا در دنیا هم چنین قاعده‌ای وجود دارد که هر ۱۰ سال، ۲۰ سال کل سیستم را پاکسازی امنیتی می‌کنند و نوعی سالم‌سازی امنیتی را به وجود می‌آورند. ما مدت‌ها است که این کار را نکرده‌ایم و شاید ۳۰ سال گذشته است و این سالم‌سازی امنیتی به وجود نیامده است.

رضایی در پاسخ به این سوال که «این موارد در این هشت سال تشدید شده یا از قبل بوده است؟» گفت: از ۱۰ سال پیش تاکنون این موارد تشدید شده است.

وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه «حادثه نطنز را چه اندازه با مذاکرات رفع تحریم در وین مرتبط می‌دانید؟» خاطرنشان کرد: حادثه نطنز حادثه بسیار بدی بود؛ زیرا همزمان با اقدامات افتخارآمیز هسته‌ای ما صورت گرفت و لذا از نظر حیثیتی رخداد بدی بود. فکر می‌کنم بعد از اینکه ایران در مذاکرات هسته‌ای مقاومت کرد اینها این کار را انجام دادند تا بلکه مقاومت ما را در دیپلماسی بشکنند. بنابراین می‌تواند بی‌ارتباط نباشد.

به گزارش ایندیپندنت فارسی روز دوشنبه نیز اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس‌جمهور گفت که باید نهادی که مسئول تامین امنیت تاسیسات هسته‌ای و جلوگیری از خرابکاری بزرگترین دشمن جمهوری اسلامی است، پاسخگو باشد.

سپاه پاسداران از دو دهه پیش مسئولیت حفاظت از تاسیسات هسته‌ای، دانشمندان هسته‌ای ایران و شناسایی تهدیدات در این حوزه را برعهده داشته است.

جهانگیری بدون اشاره به نام سپاه گفت که این دستگاه باید در برابر مسئولیتی که برعهده داشته مورد مواخذه و بازخواست قرار بگیرد. او گفت اتفاقاتی که رخ داده است هزینه‌های حیثیتی، امنیتی و اقتصادی دارد که می‌تواند برای کشور «فاجعه‌بار» باشد.

به دنبال بروز اختلال در شبکه برق تاسیسات نطنز در روز یکشنبه، فعالیت سانتریفیوژهای تازه نصب شده در آن متوقف شد. مسئولان ایران آن را «تروریسم هسته‌ای» قلمداد کردند و برخی رسانه‌های اسرائیلی آن را ناشی از حملات سایبری احتمالی اسرائیل دانستند.

این حادثه حدود ۱۰ ماه پس از انفجار در تاسیسات مونتاژ سانتریفیوژ‌ در همین مرکز و پس از آن کشته شدن محسن فخری‌زاده، چهره کلیدی برنامه‌های هسته‌ای-نظامی جمهوری اسلامی رخ داد که انگشت اتهام در همگی این موارد به سمت اسرائیل نشانه رفته است.

هر چند مقام‌های ارشد اسرائیل معمولا به‌طور رسمی در این موارد اظهارنظر نمی‌کنند، اما نفس وقوع این حملات توان جمهوری اسلامی در تامین امنیت مراکز حساس و کلیدی کشور را، که بر عهده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است، به شدت زیر سوال برده است.



Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy