Wednesday, Apr 14, 2021

صفحه نخست » حسن روحانی می‌گوید: مردم از بازار «آزاد» واکسن بخرند، «قیمت زیادی ندارد»

keyhan14.jpgکیهان لندن - حسن روحانی رئیس ‌جمهوری اسلامی منکر ارتباط افزایش میزان مرگ‌ ومیرها و ابتلا به کرونا با عدم وضع قوانین محدودکننده در تعطیلات نوروز شده و مدعی شده در صحبت با سران چند کشور متوجه شده که همه کشورها دچار مشکل‌ شده‌اند! وی گفته «در حالی که آنها مثل ما تعطیلات عید نداشتند»!

حسن روحانی رئیس‌ جمهوری اسلامی در جلسه هیئت دولت امروز پنجشنبه ۲۵ فروردین‌ماه ۱۴۰۰ رسما منکر ارتباط شیوع وسیع ویروس کرونا در ایران با عدم اعمال محدودیت‌های رفت‌وآمد در تعطیلات نوروز شد و عامل بحران کنونی شیوع ویروس را «عدم مراعات پروتکل‌ها»، «ترددها و دورهمی‌ها» توسط مردم معرفی کرد!

او پیش از این نیز علت اصلی بروز موج چهارم ویروس را عملکرد مردم دانسته و چهار عامل «ورود کرونای انگلیسی از عراق»، «تردد و تجمع فراوان در شب عید»، «مراسم عید نوروز»، «عروسی‌هایی ماه رجب و شعبان» و «سفرها بدون رعایت پروتکل‌ها» را نیز برشمرده بود.

روحانی گفت که «در این زمینه الان همه کشورها گرفتار هستند» و «من با سران چند کشور هم که صحبت کردم آنها هم باز دچار مشکل شده‌اند در حالی که آنها مثل ما تعطیلات عید نداشتند»!

👈مطالب بیشتر در کیهان لندن

رئیس ستاد مقابله با کرونا بدون هیچگونه اشاره به عملکرد غیربازدارنده و حتی مشوق دستگاه‌های زیر نظرش از جمله وزارت گردشگری برای «رونق‌بخشیدن» به سیستم ورشکسته‌ی گردشگری پس از شیوع کرونا، گفت که «البته تردد‌ها و دورهمی‌ها موثر است، ولی به هرحال الان وقت شعار نیست و وقت عمل است»!

روحانی هفتم فروردین ماه امسال گفته بود، از نظر او پیک کرونا پایان یافته و ایران در مقایسه با جهان «شرایط مناسبی» دارد و «مردم سنگ‌ تمام گذاشتند و مسئولین هم کم نگذاشتند». این مقام ارشد ستاد مقابله با کرونا، مقابله با این ویروس را نسبت به ۱۴ ماه پیش تا الان «سهل‌تر و آسان‌تر» خوانده بود.

روحانی امروز اما با ثبت بیش از ۳ هزار بیمار مبتلا در یک روز که بالاترین میزان شناسایی بیمار از ابتدای شیوع ویروس تا کنون بوده، گفته است: «الان وقت شعار نیست و وقت عمل است»!

او به عنوان مقامی که هر روز آمارها به دستش می‌رسد و از آن مطلع است، توضیح داد که هر وقت مراعات مردم و رعایت پروتکل‌ها به ۸۵درصد می‌رسد وضعیت آرام می‌شود ولی وقتی به ۵۰ درصد می‌رسد وضع بهم می‌ریزد و استثنا هم ندارد!

رئیس‌ جمهوری حکومت اسلامی ایران در حالی که دولت‌اش تنها یک میلیون و ۶۹۵هزار دوز واکسن برای کشور حدود ۸۳ میلیون نفری تهیه کرده، بر نقش موثر واکسن تأکید و خریداری واکسن را یک «وظیفه» اعلام کرد که باید توسط شرکت‌های خصوصی دنبال شود!

درحالی‌که ایران در انتهای جدول واکسیناسیون در دنیا قرار گرفته، پس از حدود ۷ ماه تأخیر در خریداری واکسن برای مردم، روحانی از محسنات واکسن در هیئت دولت صحبت کرده و یادآور شد: «واکسن در برابر مرگ‌و‌میر مصونیت بالایی می‌دهد. ممکن است کسی واکسن زده باشد و به ویروس جهت یافته مبتلا شود، اما درصد مرگ و میر با واکسن پایین می‌آید.»

او پس از یکسال و اندی حالا با ثبت روزانه حدود ۳۰۰ مرگ‌ومیر بر اثر کرونا اولویت اول را اکنون «حفظ جان مردم» و سپس قطع گردش ویروس خوانده و گفته است: «در این شرایط وارد کردن واکسن یک وظیفه است و وزارت بهداشت در این زمینه وظیفه دارد اما از طرفی هر شرکت خصوصی، بیمارستان و موسسه‌ای که بخواهد می تواند با ارز نیمایی واکسن بیاورد و پخش کند.»

او اضافه کرد: «قیمت زیادی هم ندارد، با هزینه حمل‌و‌نقل و مخارج تزریق عدد بالایی نمی‌شود. پس شرکت‌ها هم می‌توانند واکسن آزاد بیاورند تا مردم بتوانند با یک قیمت معمولی از آن استفاده کنند. البته وظیفه وزارت بهداشت هم سرجای خودش باقی است.»

اینگونه که از اظهارات روحانی بر می‌آید، قرار است در صورتی که شرکت‌های خصوصی، بیمارستان‌ها و موسسات شانس بیاورند و بتوانند واکسن کرونا تهیه کنند، این واکسن‌ها به صورت آزاد وارد بازار شوند و مردم با پرداخت مبلغی این واکسن‌ها را تهیه کنند. این بدان معناست که حاکمیت از شیوع ویروس کرونا سود اقتصادی می‌برد و دستگاه‌های خصولتی خود را بیش از پیش تقویت می‌کند.

حاکمیت پس از بیش از ۷ ماه تأخیر که باعث مرگ‌ومیر بسیاری از شهروندان ایرانی شد، باوجود وعده واکسیناسیون «رایگان» حالا نظرش را تغییر داده و می‌گوید مردم شخصا واکسن را از بازار آزاد تهیه کنند! اگر قرار بود مردم این واکسن‌ها را آزاد خریداری کنند، این فرصت‌سوزی به چه دلیل بود و چرا مردم نمی‌توانند هر واکسنی که بخواهند را از واکسن‌های آمریکایی و انگلیسی تهیه کنند؟

روحانی همچنین بر حمایت از واکسن‌های داخلی تأکید کرد و گفت که «از طرفی ما همه واکسن‌های داخلی را هم تقویت می‌کنیم، بعضی‌ها می‌گفتند بگذارید فقط روی یک واکسن کار شود ولی ما دیدیم اینها تزاحمی با هم ندارند و پایه‌هایشان با هم متفاوت است و باعث به تاخیر افتادن یکدیگر هم نمی‌شود.»

رئیس دولت زمان وارد شدن واکسن‌های داخلی به بازار را تابستان امسال اعلام کرده است.

«کووایران-برکت»، «کووپارس» و «فخرا» اصلی‌ترین واکسن‌های داخلی هستند که حاکمیت با بودجه‌های نامشخص بر روی آنها تبلیغات گسترده کرده است. این واکسن‌ها هنوز تست فازهای انسانی خود را به پایان نرسانده‌اند و میزان اثرگذاری و موفقیت‌شان نامعلوم است. در صورت شکست این پروژه‌ها که میزان هزینه‌ای که برای تولیدشان شده، اطلاع‌رسانی نشده، علاوه بر سوزاندن فرصت خریداری واکسن‌های موجود در بازار که تأییدشده نیز هستند، بودجه‌های نامعلومی از جیب مردم به یغما رفته، درحالی‌که لقمه چربی برای حکومت و وابستگانش بوده است.



Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy