کیهان لندن - ارتش عراق در بیانیهای اعلام کرد دستکم سه راکت پنجشنبه شب ۲۲ آوریل ۲۰۲۱ (دوم اردیبهشت ۱۴۰۰) به نزدیکی فرودگاه بینالمللی بغداد اصابت کرده است.
به گزارش «عرب نیوز» در این بیانیه آمده است که در مجموع هشت راکت شلیک شده که سه موشک در مجتمع فرودگاه فرود آمدهاند. در مورد خسارات جانی این حمله خبری منتشر نشده است.
این موشکها به مناطقی اصابت کردهاند که در آنها نیروهای امنیتی عراق مستقر هستند. یکی از راکتها نزدیک زندان مرکزی، دومین راکت در نزدیکی آکادمی خدمات نیروهای ضدتروریسم و سومین راکت در نزدیکی پایگاه هنگ برخورد کرده است.
هیچ گروهی هنوز مسئولیت این حملات را به عهده نگرفته است. پیش از این مقامات آمریکایی گروههای شبهنظامی مورد حمایت جمهوری اسلامی ایران را مسئول چنین حملاتی دانسته بودند. در مواقعی نیز خود این گروهها مسئولیت حملات مشابه را به عهده میگیرند.
این تازهترین حمله در رشته حملات موشکی است که هدف اصلی آن تأسیسات و پایگاههای آمریکایی در عراق است و در هفتههای اخیر راکتپرانی به آنها تشدید شده است.
یکشنبه گذشته نیز چندین راکت به پایگاه هوایی «البلد» عراق در شمال بغداد اصابت کرد و دو نیروی امنیتی عراق زخمی شدند.
ماه گذشته یک پایگاه در غرب عراق که در آن سربازان ائتلاف و پیمانکاران تحت رهبری آمریکا مستقر شده بودند با ۱۰ راکت هدف قرار گرفت که طی آن دو پیمانکار کشته شدند.
رهبران نیروهای شبهنظامی مورد حمایت رژیم ایران بارها آمریکاییها را تهدید کردهاند که اگر از عراق خارج نشوند دست به اقدام نظامی خواهند زد.
برخی مقامات گفتهاند این حملات خسارت جانی در پی نداشته است. پنتاگون نیز گفته از «گزارشهای مربوط به این حمله مطلع است و اوضاع را دنبال میکند!»
خبرگزاری «تسنیم» وابسته به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در ارتباط با حمله دیشب مینویسد سه راکت شلیک شده با توجه به ناکارآمدی سامانه پدافندی مستقر در پایگاه آمریکایی «ویکتوریا»، دقیقا به هدف مورد نظر اصابت کرد بطوری که دود غلیظی ناشی از اصابت این راکتها از این پایگاه برخاست.
ساعاتی پیش از این راکتپرانی ژنرال فرانک مکنزی فرمانده «سنتکام» گفته بود آمریکا برنامهای برای خروج نیروهای خود از عراق ندارد.
تشدید حملات شبهنظامیان مورد حمایت رژیم ایران به مواضع آمریکاییها در بغداد بیارتباط با مذاکرات برجام در وین نیست. پیش از این هم هر بار جمهوری اسلامی در مذاکرات و «دیپلماسی» کم میآورد، دست به اقدامات تروریستی و همچنین موشکپرانی توسط نیروهای وابسته به خود میزد تا طرفین مذاکره را «مجاب» کند! اکنون نیز زمامداران در تهران با افزایش تهدیدات و تنشها در منطقه از آن به عنوان ابزاری جهت باجگیری در معاملات سیاسی استفاده میکنند که البته سالهاست ادعاهای اتمی نیز به آنها اضافه شده تا «دستشان در مذاکره بازتر باشد.»
در دولت ترامپ واکنشها به تهدیدات راکتی شبهنظامیان در عراق یا تحریم بیشتر بود یا پاسخ نظامی در حدی که جمهوری اسلامی بداند پا را از گلیم خود بیشتر دراز نکند. اما با روی کار آمدن دولت بایدن بجز یک مورد که در پاسخ به حمله موشکی علیه منافع آمریکا در عراق، پایگاه شبهنظامیان در سوریه هدف گرفت آمریکا هیچ واکنشی تا کنون به این حملات نشان نداده است.
پس از مرگ مشکوک حقبین و حجازی دو سردار سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و از فرماندهان ارشد «سپاه قدس» فرماندهان سپاه پاسداران تهدید به «اقدام روزانه» علیه آمریکا و اسرائیل کردهاند که از قرار معلوم اجرا نیز میشود!