Saturday, May 1, 2021

صفحه نخست » بیماریابی خانه به خانه بسیج از امروز آغاز می شود

1D280193-C9AB-4444-829B-A1C0619EF256.jpegتهران - ایرنا - وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: مرحله جدید طرح سردار سلیمانی از امروز با اضافه شدن خدماتی مانند نظارت بسیج، قرنطینه مبتلایان و همکاری بسیج در واکسیناسیون کرونا از امروز آغاز می شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، سعید نمکی؛ روز یکشنبه در اجلاس مشترک مجازی دانشگاههای علوم پزشکی و فرماندهان سپاه افزود: فاز جدیدی طرح سردار سلیمانی از امروز شروع می شود. در این مرحله چند حرکت جدید به مجموعه فعالیت های قبلی اضافه می شود. اول اینکه در بعد نظارت از بسیج کمک بیشتری می گیریم. دوم اینکه در قرنطینه مبتلایان مثبت از ظرفیت بسیج کمک می گیریم تا مبتلایان سرگردان نباشند و بقیه را مبتلا نکنند و از همه مهمتر به شکل گسترده از توان بسیج برای واکسیناسیون انبوه کرونا چه با واکسن وارداتی و چه تولید داخلی استفاده کنیم و همه گروه های هدف را واکسینه می کنیم.

وی ادامه داد: در این طرح برای بیماریابی خانه به خانه اقدام می شود و برای قرنطینه و مراقبت در منزل و واکسیناسیون، محل هایی مشخص می شود که تجمع کمتری داشته باشد و حتی برای افرادی که قادر به آمدن برای واکسن زدن نیستند نیز از ظرفیت مجاهدانه بسیج استفاده می کنیم تا مشکلی نداشته باشند. آرزوی من این است که با تجربه های قبلی همکاری بسیج در واکسیناسیون، مهار کووید۱۹ را با همکاری بسیج به سرانجام برسانیم.

نمکی گفت: مبادا کاهش موارد مرگ و میر باعث شود که نیروی بسیج از وزارت بهداشت فاصله بگیرد. این نیرو و این پیوند و ظرفیت را باید برای هر پدیده نو ظهور حفظ کنیم.

وزیر بهداشت افزود: از همراهی های بسیج در قالب طرح مزین به نام یکی از پر افتخارترین سرداران رشید اسلام حاج قاسم سلیمانی تشکر می کنیم. در این طرح گام های بزرگی در کنار هم برداشتیم و توفیقات زیادی حاصل شد. قرار ما این بود که در قالب این طرح برای بیماریابی به دنبال موارد مبتلای جدید با ویروس انگلیسی بگردیم و این موارد را پیدا و خاموش کنیم.

نمکی ادامه داد: لازمه این کار سکون جمعیت بود، سیال بودن و در حرکت بودن جمعیت این امکان را از ما می گرفت به همین علت با سفرها مخالفت کردیم. بنای این را نداشتیم که جمعیت سیال یا مواج داشته باشیم.به هر تقدیر مورد موافقت قرار نگرفت و جمعیت های سیال و مسافرتها را داشتیم. به همین علت از بزرگواران خواستیم این طرح را معوق نگه داریم.

وزیر بهداشت گفت: برای ما کاملا مشخص بود که با این سفرها با موج جدیدی با ویروس جهش یافته مواجه می شویم. بنابراین خودمان را برای پذیرایی از بیماران آماده کردیم قرار گذاشتیم که در مرحله سکون و بازگشت جمعیت در کنار عزیزان بسیج دوباره کار را شروع کنیم. گرچه غرض ورزان تفاسیر زیادی داشتند و به دنبال فاصله ایجاد کردن بین نیروهای انقلاب بودند.

وی افزود: عده ای به علت اینکه در برابر واردات ناجور ایستاده ایم و در مقابل لگدمال شدن تولید داخل زیر سم ستوران واردات مقاومت کردیم نغمه های مخالف سر دادند اما پیوند ما با بسیجی ناگسستنی است و سابقه طولانی دارد. بسیج یک سرمایه ملی است و نابخردانه است که مدیری در نظام جمهوری اسلامی از آن استفاده نکند.

در سرازیری پیک چهارم کرونا قرار گرفتیم

نمکی گفت: امروز به رغم فشارهای ویروس جهش یافته در قله پیک چهارم و سرازیری هستیم ویروس انگلیسی در دو هفته اروپا را فلج کرد و بیماران آنها پشت درهای بیمارستان سرگردان شدند. ما قول دادیم نگذاریم بیماری پشت در بیمارستان سرگردان تخت شود یا دارویی در شهرستانی به دست مردم برای درمان نرسد. اولین گامی که برداشتیم این بود که عمل های الکتیو ( غیراورژانسی) را تعطیل کردیم تا مبادا باعث کمبود تخت شود. ۶۶ اکسیژن ساز به بیمارستانها رساندیم و درمان سرپایی را با داروهای سریایی گسترش دادیم.

وزیر بهداشت افزود: نیروهای مسلح در سپاه و ارتش هم برای بر پا کردن بیمارستانهای صحرایی در کنار ما بودنمد و پشتوانه ای بود. اکنون پیک چهارم را با سرافرازی پشت سر می گذاریم. میزان مرگ و میر در این موج با اینکه ویروس مهاجم تر بود و با اینکه میزان بستری ۲.۵ برابر پیک سوم بیمار بود اما مرگ و میز نصف پیک قبلی شد.

غلامرضا سلیمانی، رئیس سازمان بسیج مستضعفین نیز در این اجلاس گفت: بسیج به واسطه وظیفه و رسالتی که بر دوش دارد از روز اول همه گیری کرونا احساس وظیفه کرد که به اندازه و به موقع به کمک به وزارت بهداشت بیاید هم در طرح غربالگری که در مرحله اول آغاز شد و سپس در تکمیل طرح هوشمندانه حاج قاسم سلیمانی با وزارت بهداشت مشارکت گسترده داشتیم.

وی ادامه داد: همیشه از پشتیبانی وزیر بهداشت برخوردار بودیم و همه توافقات از دو طرف انجام شد. هم وزارت بهداشت که مبارزه اصلی به دوش آنهاست و هم ما که کمک کننده هستیم هر مسئولیتی که تعیین کرده بودیم به خوبی انجام دادیم. از پشتیبانی های وزارت بهداشت قدردانی می کنیم. هیچ مشکلی در همکاری مشکلی. روسای دانشگاههای علوم پزشکی و فرمانده های استانی سپاه هم همکاری کردند.

رئیس سازمان بسیج مستضعفین گفت: مردم هم همکاری کردند. بیش از هفت میلیون سفیر سلامت از قبل از شروع طرح شهید سلیمانی در کنار ما بودند و با این طرح همکاری کردند با توجه به وضعیت اپیدمی و لزوم همکاری بسیج برای مدیریت وزارت بهداشت امیدواریم این برنامه با سرعت بیشتری محقق شود و شرایط طبیعی تر و مناسب تر شود در ادامه مسیر هم هر گونه نقش آفرینی که لازم است بر اساس طرح مشترکی که وجود دارد و طراحی ها و بروزرسانی های آن اعمال می کنیم.

سردار سلیمانی افزود: سردار سلامی فرمانده سپاه هم بر همکاری تنگاتنگ بسیج با وزارت بهداشت تاکید دارد و از بسیج و سپاه های استانی خواسته است هر کاری که لازم باشد انجام دهیم.

وی گفت: در آستانه دستیابی به مقادیر بالای واکسن در داخل کشور هستیم. با برنامه ریزی انجام شده سپاه و بسیج برای واکسیناسیون عمومی آمادگی همکاری دارد. همه ظرفیت سپاه و بسیج برای کمک به واکسیناسیون در خدمت وزارت بهداشت است و هر دستورالعمل و شیوه نامه ای تنظیم و از سوی وزارت بهداشت اعلام شود در بسیج این آمادگی وجود دارد تا با همکاری دانشگاههای علوم پزشکی برای انجام آن مشارکت داشته باشیم.

رئیس سازمان بسیج مستضعفین افزود: در مورد انتخابات هم با توجه به اینکه رهبر معظم انقلاب برای مشارکت گسترده دعوت کرده اند. می دانیم مردم مثل همیشه در انتخابات با مشارکت بالا شرکت می کنند اما این کار توجه ای را می طلبد تا برای طبیعی کردن شرایط جامعه از نظر ویروس کرونا سریع و جدی عمل کنیم. بسیج ظرفیت های محلی و در بین اقشار، پایگاه دارد. در شهرستانها و مناطق مختلف ظرفیت های اجتماعی زیادی داریم که می توانیم این ظرفیت را برای کمک به کنترل کرونا و کاهش نرخ ابتلا و مرگ و میر بسیج می کنیم.

سردار سلیمانی گفت: در مقایسه با کشورهای دیگر وضعیت بهتری داریم و بهتر هم می شود. امیدواریم امسال سال غلبه بر کرونا باشد که در سایه همکاری های گسترده سازمانهای مختلف و مردم محقق می شود.

به گزارش ایرنا، طرح شهید حاج قاسم سلیمانی با همکاری مشترک وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سازمان بسیج مستضعفین همزمان با دوم آذر سال ۱۳۹۹ و آغازین روز از هفته بسیج در سراسر کشور به اجرا درآمده است.

در این طرح بسیجیان ‌و کارشناسان حوزه بهداشت با مراجعه به افراد نیازمند و تأمین نیازهای اولیه آنها، به اجرای بهینه پروژه قرنطینه معکوس یاری می دهند.

اطلاع رسانی به موقع و تشخیص مخاطرات در فوریت ها می تواند جان انسانهای در معرض خطر را در شرایط اضطراری به شرط اعمال مداخلات موثر، سریع و هماهنگ نجات بخشد.

در این زمینه بهترین و موثرترین راه جلب مشارکت اجتماعی از طریق بهره گیری از کمک نیروهای بسیج و داوطلب مردمی و سازماندهی محله محور مردم است.
این مشارکت محله محور باید بگونه ای طراحی شود که ضمن جلب اعتماد مردم، اهداف و فعالیتها توسط گروههای مردمی نیز به تحقق برسد. در این راه اطلاعات مرتبط با پیشگیری و مقابله با مخاطرات باید به روشی مورد قبول و منطبق بر فرهنگ و توانایی مردم محله به آنان ارائه شود.
موضوعی که مقام معظم رهبری هم بر آن تاکید و یادآور می شوند: بهره گیری از کمک نیروهای بسیج و داوطلب مردمی، کمک بزرگی به رهایی کشور از این عارضه (ویروس کرونا) همه گیر خواهد کرد.
بر همین اساس، طرح «هر خانه یک پایگاه سلامت» از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با محتوای مدیریت و کنترل اپیدمی کووید ۱۹ و برای جلب مشارکت مردم از طریق انتخاب یک سفیر سلامت برای هر خانوار و یک رابط سلامت محله برای هر ۴۰ سفیر خانوار با محوریت بسیج امکانات محله و در جهت بهبود وضعیت اجتماعی (از جمله سلامت)، اقتصادی و فرهنگی جامعه مطرح شد تا با مشارکت مردم و نهادهای مردم محور، محلات از محرومیت خارج شود.



Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy