صدای آمریکا - خبرگزاری آسوشیتدپرس در گزارشی به موضوع شدت یافتن جریان گستردهای از تماسهای دپیلماتیک پرداخته و نوشته است که این تماسها نشان میدهد به رغم تلاش مقامات آمریکایی برای اندک جلوه دادن احتمال رسیدن به یک توافق فوری با ایران، دستیابی به چنین توافقی در حقیقت بسیار نزدیک است.
در این گزارش که روز سهشنبه ۱۴ اردیبهشت منتشر شده آمده است، بازگشت آمریکا به توافق هستهای برجام با ایران و امتیازهایی که باید داده شود، بزرگترین و بحثبرانگیزترین اقدام سیاست خارجی دولت پرزیدنت بایدن از زمان شروع به کار آن قلمداد میشود، جمهوریخواهان را خشمگین میکند، و ممکن است اسرائیل و کشورهای عربی را نگران کند.
به گزارش آسوشیتدپرس هر چند آنتونی بلینکن و دومینیک راب، وزیران خارجه آمریکا و بریتانیا، روز دوشنبه در لندن بحث تبادل زندانیان با ایران را رد کردند، ولی مقامات ارشد در حال سفر به منطقه و گفتوگو با سران کشورهای عربی در خاورمیانه هستند. کریس کونز و کریس مورفی، دو سناتور دموکرات ایالتهای دلاور و کانتیکت و از حامیان اصلی توافق هستهای برجام، در منطقه به سر میبرند.
وزیران خارجه آمریکا و بریتانیا یک روز پیشتر در کنفرانس خبری مشترک در لندن از مقامات جمهوری اسلامی خواستند اتباع آنها را که به شکل خودسرانه و غیرقانونی در زندانهای ایران محبوس هستند، هرچه زودتر آزاد کنند. این کنفرانس خبری پیش از آغاز کنفرانس وزیران خارجه گروه هفت برگزار شد.
وزیر خارجه آمریکا در پاسخ به سؤالی درباره دستیابی به توافق با مقامات جمهوری اسلامی مبنی بر تبادل زندانیان، این خبر را مردود دانست و خواستار آزادی شهروندان کشورش از زندانهای جمهوری اسلامی ایران شد.
جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، میخواهد که واشنگتن را به توافق هسته ای سال ۲۰۱۵ با ایران بازگردادند. دونالد ترامپ، رئیس جمهوری قبلی آمریکا، این کشور را در سال ۲۰۱۸ از برجام خارج کرد و تحریم های سختی را به اجرا گذاشت. ایران نیز با افزایش فعالیتهای هستهای خود، تعهداتش را زیر پا گذاشت.