Friday, May 7, 2021

صفحه نخست » بیش از ۲۰۰ فلسطینی در درگیری‌های بیت‌المقدس زخمی شدند

0DA093FF-DD2A-4D55-8CC9-E746382F87E5.jpegبی بی سی فارسی

بیش از ۲۰۰ فلسطینی در درگیری‌های خشونت آمیز میان فلسطینیان و نیروهای امنیتی اسرائیلی در بیت‌المقدس زخمی شده‌اند.
سازمان ملل متحد و آمریکا از این خشونت‌ها "ابراز نگرانی" کرده‌اند. ایران، این خشونت‌ها را محکوم کرده و از سازمان ملل متحد خواسته "به وظیفه قطعی خود در برخورد با این جنایت جنگی" عمل کنند..
تنش‌ها در این شهر در هفته‌های اخیر بر سر احتمال بیرون کردن چند خانواده فلسطینی از خانه‌هایشان در منطقه شیخ جراح افزایش یافته است.
پلیس اسرائیل شب گذشته در مسجد الاقصی و در نقاط دیگر بیت‌المقدس شرقی با فلسطینیان درگیر شد و با شلیک گلوله لاستیکی و پرتاب بمب صوتی تلاش کرد آنها را متفرق کند.
هزاران فلسطینی در آخرین روز ماه رمضان در محوطه مسجد الاقصی جمع شده بودند.

آمریکا خواهان کاستن از تنش‌ها در این منطقه شده است. دولت جو بایدن به اسرائیل فشار آورده تا خانواده‌های فلسطینی را از خانه‌هایشان اخراج نکند.
اسرائیل می‌گوید از زور، "برای برقراری نظم و قانون" استفاده کرده است.
مقام‌های فلسطینی خواهان آرامش شده‌اند. خبرگزاری رویترز گفت در زمان درگیری مقامات مسجد با بلندگو از پلیس اسرائیل خواستند به شلیک گلوله صوتی و پرتاب بمب صوتی پایان دهد و از جوانان فلسطینی هم خواستند تا آرامش خود را حفظ کنند.

سازمان ملل متحد گفته است اسرائیل باید تخلیه فلسطینیان از خانه‌های خود را متوقف کند و "حداکثر خویشتن‌داری را در استفاده از زور" علیه معترضان نشان دهد.
بیشتر فلسطینیان در محوطه مسجد الاقصی زخمی شدند، جایی که پلیس تلاش کرد با معترضانی که به سوی نیروهای امنیتی اسرائیل سنگ و بطری پرتاب می‌کردند مقابله کند.
صلیب سرخ برای درمان مجروحان در محوطه مسجد یک درمانگاه صحرایی مستقر کرده است.
مسجد الاقصی در بخش قدیمی بیت المقدس قرار دارد. مسلمانان آن را سومین مکان مقدس خود پس از مکه و مدینه می‌دانند و یهودیان نیز این محوطه را کوه معبد می‌خوانند و می‌گویند که دو معبد یهودی پیش از این در این محوطه برقرار بوده است.
ناآرامی‌های اخیر بیت المقدس ریشه در تنش‌ها بر سر منطقه شیخ جراح دارد. شیخ جراح از مناطق نزدیک به خط سبز است که غرب و شرق بیت المقدس را از یکدیگر جدا می‌کند.
یهودیان روی زمین‌های خانه‌های ۴ خانواده فلسطینی ادعای مالکیت دارند. فلسطینیان می‌گویند از دهه ۵۰ میلادی در منطقه شیخ جراح زندگی کرده‌اند اما شهرک نشین‌های یهودی می‌گویند زمین‌های مورد اختلاف را به طور قانونی از دو نهاد یهودی که این زمین‌ها را بیش از یکصد سال پیش خریده بودند، خریداری کرده‌اند.
فلسطینیان می‌گویند این زمین‌ها را از مقامات اردن خریده‌اند که کنترل بیت المقدس شرقی را از ۱۹۴۸ تا ۱۹۶۷ در دست داشتند.
دولت اردن به نفع فلسطینیان وارد عمل شده و اسناد و مدارکی در حمایت از ادعای فلسطینیان ارائه کرده است.
فلسطینی‌ها خواهان آن هستند که کشور مستقل فلسطینی با پایتختی بیت المقدس شرقی شکل بگیرد. بیت المقدس شرقی در سال ۱۹۶۷ در جنگ اعراب با اسرائیل به اشغال اسرائیل در آمد. دولت اسرائیل در سال ۱۹۸۱ بیت المقدس شرقی را به خاک خود ضمیمه ساخت.
اسرائیل کل شهر را پایتخت خود می‌داند اما عمده کشورها حاکمیت اسرائیل بر این شهر را به رسمیت نمی‌شناسند.
دونالد ترامپ در سال ۲۰۱۷ در اقدامی جنجالی بیت‌المقدس را به عنوان پایتخت اسرائیل به رسمیت شناخت و در بهار سال ۲۰۱۸ سفارت آمریکا از تل آویو به این شهر منتقل شد.



Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy