ایران وایر - پیام یونسیپور
روح برخی امضاکنندگان هم خبر نداشت
برخی از ورزشکاران، مربیان و پیشکسوتان ورزش ایران در گفتوگو با «ایرانوایر» از محتوا و امضای بیانیهای که رسانههای اصولگرا به آنها نسبت دادهاند، ابراز بیاطلاعی کردند.
«جهاننیوز»، رسانه نزدیک به اصولگرایان دوشنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۰ مدعی شد که جمعی از قهرمانان و مدیران ورزشی از «ابراهیم رئیسی» برای حضور در انتخابات دعوت کردهاند. این در حالی بود که تعدادی از کسانی که نامشان به عنوان امضاکنندگان این بیانیه آمده بود، حتی از وجود آن اطلاعی نداشتند.
***
نامهای که جهاننیوز خطاب به ابراهیم رئیسی، رییس کنونی قوه قضاییه جمهوری اسلامی منتشر کرده، توامان لبریز از واژگانی جدید در ورزش و همین طور ادبیاتی متملقانه است.
در نخستین خط این نامه، ابراهیم رئیسی با پیشوند «حضرت آيتالله» و با پسوند «دامت بركاته» معرفی میشود.
👈مطالب بیشتر در سایت ایران وایر
در متن، از رییس دستگاه قضایی کشور به دلیل آنچه «سیاستزدگی» در ورزش میدانند، درخواست شده است که به انتخابات ریاست جمهوری ورود کند تا ریشههای «یأس»، «ناامیدی»، «بداخلاقی»، «اشرافیگری» و «سیاسیبازی» را برچیند.
در این نامه به صراحت ابراهیم رئیسی به عنوان ناجی ورزش ایران و خالق «نظام جامع مدون ورزش» معرفی شده است.
میان سطرهای آلوده به تملق ابتدایی، میانی و پایانی این متن، عبارتی به کار رفته است که برای جامعه ورزش ایران تازگی دارد: «اکنون کانون ملی تربیت بدنی و ورزش شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی با همراهی جمعی از جامعه بزرگ ورزش، متشکل از چهره ها، فعالان، قهرمانان، مربیان، مدیران و صاحبنظران حوزه ورزش، از جنابعالی که مدیری مقتدر، شجاع و مدبر هستید، برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری دعوت به عمل می آورد.»
این شاید برای نخستین بار است که جامعه ورزش ایران با نام «کانون ملی تربیت بدنی و ورزش» روبهرو میشود.
«شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی» یک نهاد سیاسی وابسته به اصولگرایان است که سال ۱۳۹۸ توسط «غلامعلی حدادعادل» برای راه یافتن نمایندگان اصولگرا به مجلس شورای اسلامی شکل گرفت.
این نهاد از روز تاسیس (۲۱ آبان ۱۳۹۸) تاکنون، هیچ خط و ربط یا ارتباطی با نهادها، فدراسیونها، باشگاهها، بازیکنان، مربیان و داوران ورزش ایران نداشت. ۱۲ حزب سیاسی اصولگرای تندرو سازندگان این مجموعه هستند که هیچ یک کمترین دغدغهای در ورزش ایران نداشته و ندارند.
با این حال، در بیانیهای که جهان نیوز با امضای ۱۷۰ قهرمان و مدیر ورزشی سابق و کنونی ایران منتشر کرده، از عبارت کانون ملی تربیت بدنی و ورزش این شورا استفاده شده است.
برخی از چهرههای امضاکننده، بسیار آشنا و نزدیک به سیاستهای جمهوری اسلامی به نظر میرسند:
«حمید درخشان»، بازیکن و سرمربی سابق «پرسپولیس» که سابقه حمایت از «محمود احمدینژاد» در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸ را داشت.
«پرویز مظلومی»، بازیکن و سرمربی سابق «استقلال» که بارها در راهپیماییهای «روز قدس» یا «۲۲ بهمن» شرکت کرده است و به سرعت پاداش خود را با به دست گرفتن نیمکت یکی از تیمهای لیگ برتری گرفت.
«حسین رضازاده»، وزنهبردار سابق تیم ملی که با تصویر آیتالله «علی خامنهای» روی سکوی قهرمانی جهان ایستاد و تا ریاست فدراسیون وزنهبرداری و البته شورای شهر تهران هم پیش رفت.
از همه مهمتر، «شاهرخ شهنازی»، دبیرکل سابق «کمیته ملی المپیک ایران» است که متن این نامه را نگارش و امضا کنندگان را به صورت خیالی و با همفکری «کیومرث هاشمی» انتخاب کرده است.
اردیبهشت سال ۱۳۹۸، خبرگزاری «تابناک» خبر داد که شاهرخ شهنازی، دبیرکل وقت کمیته ملی المپیک ایران به دلیل بدهیهای مالی و بازداشت از سوی قوه قضاییه، از سمت خود کنارهگیری میکند.
شاهرخ شهنازی را میتوان یکی از قدیمیترین مدیران ۴۰ سال اخیر ورزش ایران دانست. اما تمامی دایره فعالیتهای مدیریتی او مختص به ورزش نمیشود. در کارنامه شهنازی میتوان سوابقی مانند معاونت اجرایی خبرگزاری «ایرنا» در دوره ریاست «کمال خرازی»، شهردار شهرکرج، عضوهیات مدیره و قائم مقام مدیرعامل «شرکت سهامی تجهیزات ایمنی راهها» وابسته به وزارت راه و ترابری (سالهای ۱۳۶۰ تا ۱۳۶۴ خورشیدی)، مدیرعامل و عضوهیات مدیره «شرکت صنایع فرو آلیاژ ایران»، عضو هیات مدیره و معاون مالی و اداری «گروه صنعتی خاور»، معاون نیروی انسانی و امور اجتماعی «ذوب آهن» اصفهان و معاون پشتیبانی سازمان بورس و فلزات را دید.
او از سال ۱۳۷۱ به صورت رسمی با ریاست بر هیات امنا و مدیرعامل باشگاه فرهنگی ورزشی ذوب آهن اصفهان، در ورزش ایران رخنمایی کرد. نایب رییسی فدراسیون فوتبال، ریاست بر فدراسیون پینگ پنگ، عضویت و دبیری شورای برون مرزی سازمان تربیت بدنی، ریاست کمیته بازاریابی و توسعه منابع کمیته ملی المپیک، ریاست امور ورزش «شرکت ملی نفت ایران»، عضویت در شورای عالی ورزش «شرکت ملی صنایع پتروشیمی» و دبیرکلی کمیته ملی المپیک در کارنامه او است.
نکته قابل تامل اینجا است که شاهرخ شهنازی طی دهههای ۶۰ تا ۹۰ خورشیدی، نه تنها مدیریت اقتصادی، سیاسی و ورزشی را به صورت توامان در اختیار داشته که حتی مدیریت بر بنگاههای اقتصادی وابسته به نهادهای نظامی و حکومتی را هم از دست نداده است.
عضویت در هیات مدیره هشت شرکت سرمایهگذاری با نامهای «تکادو»، «فاطمیه»، «قائمالرضا»، «شهید بهشتی فولادشهر اصفهان»، «هتل استقلال تهران»، «شرکت گواه»، «کمک فنرسازی خاور» و «نساجی خاور» در کنار معاونت سیاحتی و گردشگری منطقه آزاد قشم بخشی دیگر از کارنامه قطور مدیریت او بر ارکان مختلف افتصادی ایران است.
شاهرخ شهنازی یک روز پس از بازداشت توسط دستگاه قضایی کشور، به سرعت آزاد شد اما دیگر به مسند قدرت برنگشت و در پشت صحنه، کنار ابراهیم رئیسی ماند. در دستور آزادی شاهرخ شهنازی آمده بود: «با توجه به تودیع وثیقه توسط شخص ثالث، چنانچه نامبرده به علت دیگری در بازداشت نیست، از زندان آزاد شود.»
او نخستین قدم را با نوشتن نام چهرههای سرشناس در نامه دعوت از رییس دستگاه قضایی برای حضور در مسند ریاست جمهوری برداشت. بیش از ۱۰ نفر از افرادی که نامشان در این بیانیه به عنوان امضا کننده قرار گرفته است، در گفتوگو با «ایرانوایر»، هرگونه اطلاعی از وجود چنین بیانیهای را تکذیب کردهاند.
آنها البته در شرایط کنونی و قدرت ابراهیم رئیسی در دستگاه قضایی و همچنین سوابق او از دهه ۶۰ تاکنون، تمایلی به رسانهای شدن نام خود ندارند.
جهاننیوز به عنوان تنها مرجع منتشر کننده این بیانیه، رسانهای وابسته به اصولگرایان است که مالکیتش را «جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی» در اختیار دارد.
در مرامنامه این پایگاه خبری، دلیل و هدف غایی تاسیس جهان نیوز، «اطلاعرسانی شفاف»، «روشنگری»، «بصیرت بخشی» و «ایجاد تفکر» در جامعه عنوان شده است. جهاننیوز در همین مرامنامه، خود را رسانهای با «ماموریتهای یک رسانه اسلامی» معرفی کرده است.
ابراهیم رئیسی در انتخابات سال ۱۳۹۶، برای کسب رای بیشتر، به سراغ «امیر تتلو»، خواننده زیرزمینی رفته بود. حالا شاهرخ شهنازی با پروندههای باز قضایی، برای او نامههایی با امضاهای تخیلی مینویسد.