Sunday, May 16, 2021

صفحه نخست » آیا اسرائیل زودتر از پیش بینی رهبر ایران محو می شود؟

031476B6-4213-4A18-A5E2-3DF4BE23C611.pngبه گزارش الف، پایگاه خبری "میدل ایست مانیتور" در گزارشی به روند تحولات جاری در درگیری های فلسطین با اسرائیل و مخصوصا انجام حملات راکتی و موشکی فلسطین به اسرائیل پرداخته و طور خاص آن را آغازی بر پایانِ اسرائیل و به واقعیت پیوستنِ پیش بینی رهبر معظم انقلاب اسلامی "حضرت آیت الله خامنه ای" مبنی بر نابودی اسرائیل دانسته است. میدل ایست مانیتور در این رابطه می نویسد:

«رهبر ایران، آیت الله خامنه ای در سال 2015 در موضع گیری اعلام کرد: "اسرائیل 25 سال آینده را نخواهد دید. تا آن زمان، روحیه قهرمانانه، مبارز و جهادی مبارزان مسلمان، هیچ لحظه ای که توام با آرامش باشد را برای اسرائیل باقی نخواهد گذاشت". پیش از آیت‌الله خامنه ای، بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران آیت الله خمینی نیز در موضع گیری هایی از نابودی اسرائیل خبر دادند و آن را نزدیک دانسته بود.

با این حال، اینطور به نظر می رسد که در برهه کنونی و با توجه به وقوع تحولات تازه میان اسرائیل و فلسطینی ها، که با حملات مکرر نیروهای امنیتی اسرائیلی به نمازگزاران فلسطینی در مسجد الاقصی و اقدامات خشونت آمیز آن ها و همچنین شهرک نشینان افراطی اسرائیل در حمله به محله "شیخ جراحِ" بیت‌المقدس با هدف اخراج آن ها از این محله و متعاقبا پاسخ های سنگین موشکی جبهه مقاومت به اسرائیل(و انجام بزرگترین حمله موکشی مقاومت فلسطین به تل آویو) همراه شده، سخنان و گفته های رهبر ایران، بیش از پیش در حال نزدیک شدن به واقعیت هستند.

در این راستا شایان ذکر است که حتی قبل از موضع گیری های آیت الله خمینی و همچنین آیت الله خامنه‌ای در مورد آینده رژیم اسرائیل، افراد سرشناس دیگری نیز در این باره موضع گیری هایی انجام داده‌اند. به طور خاص در این زمینه می توان به "هنری کسینجر" دیپلمات و وزیر خارجه سابق آمریکا که اصالتی یهودی دارد اشاره کرد. در این راستا، وی در موضع گیری مشهوری در سال 2012 گفته است: "تا 10 سال دیگر، هیچ اثر و نشانی از اسرائیل باقی نخواهد ماند". بر اساس آنچه کسینجر گفته(و البته برخی از چهره های نزدیک به او سعی کرده اند آن را انکار کنند)، اسرائیل بایستی در سال آینده از کره زمین محو شود.

در برهه کنونی، حداقل روند تحولات جاری در مورد اسرائیل و شدت آسیب پذیری آن نشان می دهد که اساسا زوال و سقوط این رژیم می تواند بسیار زودتر از آن چیزی اتفاق بیفتد که حامیان متعصب آن حتی فکرش را می کنند. در این راستا، "یوال دیسکین" رئیس اسبق سازمان اطلاعاتی اسرائیل موسوم به "شین‌بت" در مقاله ای در روزنامه اسرائیلی "یدیعوت آحارونوت" اظهار تاسف می کند که رژیم اسرائیل احتمالا تا نسل آتی(25 سال دیگر)، بیشتر دوام نخواهد آورد و نابود می شود. انجام این موضع گیری آن هم از سوی یک مسوول ارشد اسرائیل، رویدادی تکان دهنده و شگفت انگیز است.

دیسکین در ادامه می گوید: "من در مورد تهدید قدرت گیری هسته ای ایران، موشک های حزب الله لبنان، و یا رویه های اسلام سیاسی علیه اسرائیل صحبت نمی کنم. بلکه اشاره من به تغییرات جمعیتی، و روندهای اجتماعی و اقتصادی است که ماهیت رژیم اسرائیل را تغییر می دهند و می توانند موجودیت آن را در دوره زمانی مرتبط با یک نسل، به خطر بیندازند. در جریان حدودا 40 سال، حدودا نیمی از شهروندن اراضی اشغالی را یهودیان ارتدکس و عرب ها تشکیل خواهند داد. این یک تهدید امنیتی جدی برای رژیم اسرائیل است. دلیل اصلی آن هم این است که هر دو گروه از از حضور در ارتش اسرائیل و فعالیت در چهارچوب آن معاف هستند و هر دو گروه نیز تا حد زیاد به روندهای ضداسرائیلی گرایش دارند".

"نظریه بمب ساعتی جمعیت" در اراضی اشغالی، سال هاست که به دغدغه ای جدی در اسرائیل تبدیل شده است. این مساله مخصوصا با توجه به جمعیت ساکن در غزه و کرانه باختری و همچنین جمعیت موسوم به عرب های اسرائیلی که جمعیت بالغ بر 20 درصد از اراضی اشغالی را تشکیل می دهند، بیش از پیش از اهمیت برخوردار می شود. درست بر همین اساس است که بسیاری بر این باورند که اساسا با توجه به این چالش ها، اسرائیل نمی تواند از جمعیتی با اکثریتِ یهودی و در عین حال، ساختاری دموکراتیک برخوردار باشد. این مساله در واقع پایانی بر رویاپردازی های اسرائیل جهت تبدیل شدن به یک چنین موجودیتی است.

در جدیدترین تصاویری که از اعتراضات اعراب در مناطق اشغالی فلسطین منتشر شده، عرب های ساکن در فلسطین اشغالی، همبستگی قابل توجهی را با برادران مسلمان خود در کرانه باختری و نوار غزه نشان داده‌اند. حتی تصور اینکه این افراد مسلح شوند و جبهه ای متحد را در برابر اسرائیل تشکیل دهند هم لرزه بر اندام اسرائیل انداخته است.

این مساله به طور خاص در سال 2014 و در چهارچوب طرح نُه ماده ای نابودی اسرائیل که از سوی رهبر انقلاب اسلامی ایران آیت الله خامنه ای ارائه شده، مورد توجه قرار گرفته است. رهبری انقلاب ایران در این باره به طور خاص تاکید کرد که کرانه باختری نیز بایستی همچون نوار غزه مسلح شود.

در جریان تحولات اخیر در مواجهه مقاومت اسلامی با اسرائیل نیز به وضوح شاهد بودیم که نیروهای مقاومت در برابر رویه های اشتباه رژیم اسرائیل، بزرگترین حمله موشکی و راکتی تاریخ را علیه آن انجام دادند. جریان های اطلاع رسانی فلسطینی چند روز قبل به این نکته اشاره کردند که طرف پنج دقیقه، بیش از 137 راکت و موشک را به اراضی اشغالی شلیک کرده اند. مساله ای که جلوه هایی از آن با انتشار تصاویری از فرود موشک های فلسطینی در تل آویو، مشاهده شد.

از طرفی، حملات اخیر موشکی مقاومت فلسطین به اراضی اشغالی به وضوح، ناکارآمدی سامانه دفاع هوایی "گنبد آهنین" را نشان داد. این سامانه از 7 موشک شلیک شده مقاومت فلسطین در نخست ساعات حمله به اراضی اشغالی، تنها توانست یک موشک را رهگیری و منهدم کند. مساله ای که بسیاری از کارشناسان دفاعی و امنیتی را واداشته تا از توانمندی های حماس تجلیل کرده و تحول فناوری موشک های آن در فریب سامانه گنبد آهنین را مورد توجه قرار دهند. از سویی، غافلگیر شدن مقام های اسرائیلی از حملات راکتی مقاومت نیز به وضوح نشان می دهد که آن ها انتظار یکچنین حملاتی را نداشته اند. تحقیر کننده تر از همه اینکه آن ها مجبور شدند آنچه بزرگترین مانور نظامی خود در 30 سال گذشته می خوانند و قرار بود در اراضی اشغالی انجام شود را به دلیل حملات موشکی مقاومت، متوقف سازند. آنچه که وضعیت را برای اسرائیل بیش از همه وخیم تر می کند، هماهنگی جبهه مقاومت در برخورد با اسرائیل است کما اینکه سپاه‌پاسداران انقلاب اسلامی، حزب الله لبنان و رهبر جنبش انصار الله یمن، همگی بر این تاکید کردند که "شانه به شانه" رزمندگان فلسطینی در مقابل اسرائیل خواهند ایستاد.

جدای از همه این ها باید توجه داشت که اسرائیل در شرایط کنونی از نظر اقتصادی نیز وضعیت خوبی ندارد و شدیدا برای بقای خود به کمک های دولت آمریکا وابسته است. "چاک فرِلیش" معاون سابق مشاور امنیت ملی اسرائیل در این رابطه می گوید: "حقیقت تلخ برای اسرائیل این است که بدون حمایت های آمریکا، ارتش اسرائیل صرفا یک طبل توخالی است. نگکته وحشتناک تر برای اسرائیل این است که دولت آمریکا در برهه کنونی منافع حیاتی را برای خود در شرق آسیا می بیند و به نوعی مایل است تا حدی کمک های خود به اسرائیل را کاهش داده و آن ها را به رقابت های راهبردی خود مخصوصا با چین اختصاص دهد. امری که می تواند تا حد زیادی موضع و جایگاه اسرائیل را در منطقه خاورمیانه تضعیف کند و به نوعی می تواند نوید‌بخش نابودی اسرائیل در آینده ای نزدیک باشد. به طور کلی، اسرائیل 73 سال پس از آغاز شدن رویه‌های اشغال گرانه اش در سرزمین های فلسطینی، در ناامن ترین شرایط ممکن به سر می برد و ناآرامی‌های سیاسی و اجتماعی در آن، به همراه چشم اندازهایی که نوید مقابله مسلحانه گسترده فلسطینی‌ها با رژیم اسرائیل را می دهند، همه و همه به نوعی موید گزاره رو به زوال بودنِ اسرائیل هستند».



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy