۵سال زندان و ۷۴ضربه شلاق و ۲میلیون تومان جریمه
کیهان لندن - یک فعال صنفی بازنشستگان که نیمه فروردین امسال بازداشت شده بود به ۵ سال زندان، ۷۴ ضربه شلاق و دو میلیون تومان جریمه محکوم شده است.
اسماعیل گرامی فعال بازنشستگان از سوی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب به ۵ سال حبس تعزیری و ۷۴ ضربه شلاق و دو میلیون تومان جریمه نقدی محکوم شد.
اسماعیل گرامی ۱۷ فروردین ۱۴۰۰ یک شب پیش از برگزاری دومین تجمع سراسری بازنشستگان در سال جدید توسط مأموران قرارگاه «ثارالله» سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در خانهاش بازداشت شد. اتهام این فعال صنفی «اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور» بوده است.
اسماعیل گرامی پس از دو ماه بازداشت موقت، در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب و بدون حضور وکیل مدافع محاکمه و مجموعا به ۵ سال زندان، ۷۴ ضربه شلاق و دو میلیون تومان جریمه نقدی محکوم شد.
اسماعیل گرامی بازنشسته ۶۷ ساله از زمان بازداشت تا کنون در زندان بوده و اکنون با توجه به صدور حکم دادگاه باید برای گذراندن ۵ سال حبس همچنان در زندان بماند.
خبرگزاری ایلنا اواخر اردیبهشتماه با انتشار پیامی از ژاله روحآزاد همسر اسماعیل گرامی نوشته بود که این فعال صنفی «۴۳ روز است که دربازداشت بسر میبرد، بارها به دادسرای اوین مراجعه کردم ولی اجازه دیدار با بازپرس پرونده را ندادند و هر بار دست خالی برگشتم. بیست و ششم اردیبهشت طی تماس تلفنی همسرم اعلام کرد که قرار بازداشت به وثیقه ۵۰۰ میلیون تومان تبدیل شده و تاریخ این دستور بازپرس (۱۴۰۰/۲/۲۱) است. وقتی با تهیه مدارک و سند لازم به دادسرای اوین مراجعه کردم تا مراحل اداری انجام شود، با این پاسخ رو به رو شدم که پرونده به دادگاه ارسال شده و حدود دوهفته طول میکشد.»
ژاله روحآزاد گفته بود تنها هدف همسرش «پیگیری حقوق صنفی خود و همکارانش بوده» و با بیان اینکه اسماعیل گرامی وضعیت جسمی مناسبی ندارد، ابزار امیدواری کرده بود همسرش زودتر آزاد شود.
سندیکای کارگران شرکت واحد در بیانیه کوتاهی نوشته که حکم ظالمانه و ناعادلانه اسماعیل گرامی کارگر بازنشسته ۶۷ ساله را قویا محکوم میکند و خواستار آزادی بیقید و شرط این فعال بازنشسته زندانی است.
اتحادیه آزاد کارگران ایران نیز در بیانیهای گفته «مگر کارگران و بازنشستگان چه جرمی مرتکب شدهاند که نهادهای امنیتی آنها را دستگیر کرده و با احکام طویلالمدت زندان روبرو میگردانند.»
در بیانیه اتحادیه آزاد کارگران ایران آمده که «اعتراض و مطالبهگری حق مسلم کارگران و بازنشستگان است و کسی حق ندارد آنها را بخاطر آن مورد بازخواست قرار دهد. حال آنکه کارگران و بازنشستگان را ورای حکم زندان به حکم شنیع و قرون وسطایی شلاق نیز محکوم مینمایند.»
کانون صنفی آموزگاران نیز با صدور حکم برای اسماعیل گرامی را محکوم کرده و نوشته صدور چنین حکمی «بار دیگر هجمه و سرکوب طبقه کارگر را اثبات کرد.»
در بخش از این بیانیه پیشبینی شده طی ماههای آینده اعتراضات مردمی و صنفی افزایش پیدا کند: «ما بر این باوریم که ماههای آینده دوره تقابل جدی جنبش مطالباتی عظیم مردم ایران و در رأس آن جنبش بازنشستگان و کارگران در مقابل مناسبات استثمارگرایانه حاکم است و از این روست که نهادهای حکومتی به قصد حذف پیشروان و فعالین مؤثر جنبشهای اعتراضی به دستگیری و صدور احکام زندان علیه آنان مبادرت میورزند. احضارهای پی در پی فعالین بازنشسته در روزهای گذشته و صدور حکم اسماعیل گرامی با همان اتهامات آماده در کشو برای سرکوب و حذف فعالین بازنشسته، صنفی، مدنی و سیاسی علیرغم اینکه همه صاحب منصبان از بالاترین تا پایینترین مسئول در گسترش فقر و فاصله عمیق هزینه سبد معیشت تا درآمدها اعتراف نمودهاند.»
کانال صنفی آموزگاران افزوده است که «با وجود این همه بگیر و به بندها نمیتوانند مانع اعتراض بازنشستهها و کارگران و... برای پیگیری خواست و مطالبات صنفی و معیشتیشان شوند و در این مسیر صدها و هزاران پیشرو اعتراضی از دل همین اعتصابات بیرون خواهند آمد. روزی نیست که خبر احضار و اخطار یک فعال را نبینیم و نشنویم و فعالین این اعتراضها با برخورد قهرآمیز نیروهای امنیتی، انتظامی و قوه قضائیه مواجه نشوند.»
کانال صنفی آموزگاران با طرح این پرسش که «مگر میشود که میلیونها بازنشسته و کارگر کشور را زیر سلطه این همه فقر و بی حقوقی با توسل به زندان و سرکوب خاموش کرد؟» نوشته که «طبقه کارگر ایران حتی اگر تمامی فعالین شناخته شده کنونی جنبش بازنشستگان و تشکلهای مستقل کارگران و معلمان را به زندان بیافکنند باز به مبارزات خود در راستای مطالبات معیشتیاش ادامه خواهد داد و روز به روز بر وزن این اعتراضات خواهد افزود.»
بازنشستگان در اعتراض به حقوق ناچیز و اجرا نشدن قانون همسانسازی از سال گذشته اعتراضاتی پی در پی و سراسری برگزار کردند. در این اعتراضات که بطور همزمان در بیش از ۲۵ شهر ایران برگزار شد، بازنشستگان شعارهایی علیه جمهوری اسلامی و مقامات نظام سر دادند.
«ما دیگه رأی نمیدیم، از بس دروغ شنیدیم» در چند شهر مختلف فریاد زده شد و شعارهایی چون «مرگ بر روحانی» و «مرگ بر شریعتمداری» (وزیر صمت) نیز از جمله شعارهای بازنشستگان در تجمعات اعتراضی بوده است.