Friday, Jun 11, 2021

صفحه نخست » در نشست مجازی مخالفان حکومت ایران برای تحریم انتخابات چه گذشت؟

jaleseh_061121.jpgرادیو فردا - شماری از فعالان سیاسی مخالف جمهوری اسلامی روز جمعه ۱۹ خرداد با برگزاری نشستی مجازی خواهان تحریم انتخابات پیش رو در ایران شدند.

این نشست با حضور شخصیت‌هایی چون رضا پهلوی، حسن شریعتمداری، اسماعیل نوری علا، فاطمه سپهری، امیر اعتمادی، مسیح علی‌نژاد و محبوبه رمضانی مادر پژمان قلی‌پور از کشته‌شدگان آبان ۹۸ برگزار شد. همچنین محمد نوری‌زاد نیز از زندان پیامی فرستاده بود که همسر وی آن را خواند.

شاهزاده رضا پهلوی در این نشست با اشاره به حضور طیف‌های مختلف اپوزیسیون گفت، «اکنون هم‌میهنان ایرانی می‌بینند ما با گرایش‌های مختلف همزیستی داریم و باید روزی چنین روندی در ایران حکمفرما باشد.»

وی عنوان کرد، با توجه به بحرانی که ایران را فراگرفت و در همه این ۴۰ سال گذشتهشاهد آن بودیم، ایجاد تشکلی از نیروهای اپوزیسیون، و به راه انداختن کمپین‌هایی مانند کمپین «رای بی‌رای» لازم است.

آقای پهلوی در ادامه اظهار داشت: «بزرگترین دشمن نظام‌های دیکتاتوری همبستگی مردم است و هیچ نیروی داخلی و خارجی در مقابل آن نمی‌تواند ایستادگی کند، اگرچه سعی خواهند کرد آن را تخریب کنند و باید هشیار بود که این اتفاق نیفتد.»

همچنین حسن شریعتمداری از چهره‌های اپوزیسیون خارج از کشور در این نشست انتخابات در ایران را به «سیرک» تشبیه کرد و گفت نباید در انتخابات شرکت کرد.

وی تاکید کرد که حکومت ایران دستش به خون مردم در موارد متعدد آلوده شده و مشروعیت ندارد.

👈مطالب بیشتر در سایت رادیو فردا

در این نشست از داخل ایران نیز سخنرانی‌هایی بود که اسامی و تصویر برخی از آنها به خاطر ریسک‌های امنیتی منتشر نشد، اما همسر محمد نوری‌زاد مستندساز و زندانی سیاسی پیام وی از زندان را قرائت کرد که در آن می‌گوید کسانی که به پای صندوق‌های رای می‌روند «پنجه در خون و مال ناموس و آبروی» مردمی فرو می‌برند که توسط «داعشیان درنده ولایی» از پای درآمده‌اند.

وی هشدار داد که رای دادن سهیم شدن در «جنایات» جمهوری اسلامی است.

همچنین فاطمه سپهری از امضاکنندگان بیانیه درخواست استعفای آیت‌الله علی خامنه‌ای موسوم به بیانیه ۱۴ گفت ۸۵ میلیون ایرانی توسط جمهوری اسلامی به «گروگان» گرفته شده و تا این نظام نرود، مردم در بدبختی و فقر و محرومی خواهند ماند.

وی به وضعیت «بسیار بد» زندانیان سیاسی و محرومیت‌های آنها اشاره کرد و گفت در زندان‌ها «فاجعه» اتفاق می‌افتد.

حانم سپهری افزود، مردم ایران ملت «غارت‌شده و بدبختی» است که باید دست به دست هم دهد و از دست جمهوری اسلامی خلاص شود.

ناهید بهمنی از حزب کومله نیز در این نشست گفت نباید در انتخابات شرکت کرد چون حکومت طی سال‌های گذشته از انتخابات به عنوان ابزاری برای مشروعیت نظام استفاده کرده است.

مسیح علی نژاد از کنشگران مدنی هم پیشنهاد تشکیل «شورای ملی براندازی» در خارج از ایران را داد و گفت اپوزیسیون واقعی در اعتراضاتی بود که طی سالهای ۹۶ و ۹۸ اتفاق افتاد. وی گفت جمهوری اسلامی در‌ شان مردم ایران نیست.

شاهین نجفی خواننده ایرانی نیز در این نشست عنوان کرد که اگر نسل‌های پیشین ۴۰ سال پیش حقیقت را جدی می‌گرفتند، وی در سن ۴۰ سالگی مجبور به زندگی در خارج از کشور نبود. او جمهوری اسلامی را نظامی «ضد حقیقت» خواند.

انتخابات ریاست جمهوری ۲۸ خردادماه در حالی برگزار خواهد شد که به روال ۴۳ سال گذشته با رد صلاحیت گسترده منتقدان جمهوری اسلامی همراه است.

در این انتخابات هفت نفر تایید صلاحیت شده‌اند که پنج نفر از آن‌ها یعنی ابراهیم رئیسی، محسن رضایی، سعید جلیلی، علیرضا زاکانی و امیرحسین قاضی‌زاده به جناح اصولگرا نزدیک هستند.

عبدالناصر همتی، رئیس پیشین بانک مرکزی ایران و محسن مهرعلیزاده، رئیس سازمان تربیت بدنی در دوره دوم محمد خاتمی نیز دو کاندیدای تایید صلاحیت‌ شده دیگر هستند.

اسحاق جهانگیری معاون اول حسن روحانی، علی لاریجانی رئیس پیشین مجلس، مصطفی تاج زاده از چهره های سرشناس اصلاح طلب، مسعود پزشکیان نائب رئیس سابق مجلس و محمود احمدی‌نژاد، رئیس دولت‌های نهم و دهم نیز از ردصلاحیت‌شدگان بزرگ این دوره از رقابت‌های انتخاباتی هستند.



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: info@gooya.com تبلیغات: advertisement@gooya.com Cookie Policy