۱۳۳نمایندگی جمهوری اسلامی بسیج شدهاند تا امکان رای دادن ۵/ ۳میلیون ایرانی مقیم خارج را فراهم کنند. کانادا چنین اجازهای به تهران نداد. مخالفان و کنشگران هم آماده تظاهرات در برابر کنسولگریها و سفارتخانهها میشوند.
دویچه وله - وزارت خارجه ایران از انجام تسهیلات لازم برای مشارکت ایرانیان خارج از کشور در انتخابات با راهاندازی ۲۳۴ شعبه اخذ رای در ۱۳۳ نمایندگی جمهوری اسلامی خبر داد.
سعید خطیبزاده، سخنگوی این وزارتخانه، مدیرکل کنسولی وزارت خارجه را به عنوان رئیس ستاد انتخابات و معاون کنسولی و مجلس را رئیس هیات نظارت بر انتخابات در کشورهای خارجی معرفی کرد.
خطیبزاده گفت بیش از ۲۰۰ ناظر شورای نگهبان نیز به نمایندگیهای ایران در خارج از کشور معرفی شدهاند.
علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی در سخنرانی روز چهارشنبه خود ضمن ابراز نگرانی نسبت به پایینبودن احتمالی مشارکت در انتخابات در باره "ضعف تدارکات برای رأیگیری از ایرانیان خارج از کشور" نیز انتقادها و توصیههایی را مطرح کرد.
👈مطالب بیشتر در سایت دویچه وله
تعداد ایرانیان واجد حق رای در خارج از کشور نزدیک سه میلیون و پانصد هزار نفر عنوان میشود اما خبرگزاری ایسنا مینویسد وزارت کشور یک میلیون برگ تعرفه انتخاباتی به نمایندگیهای مختلف جمهوری اسلامی در دنیا ارسال کرده است.
در ایالات متحده ۲۷ شعبه برای اخذ رای آماده کردهاند که یکی از آنها در شهر بوفالو، در نزدیکی مرز کاناداست.
در یمن و سنگاپور نیز هیچ شعبهای برای اخذ رای وجود نخواهد داشت. سخنگوی وزارت خارجه گفته است که در سنگاپور به دلیل مقررات کرونایی و عدم حضور سفیر مقیم، چنین کاری میسر نشد و در یمن هم به دلیل ناآرامی.
به موازات این تکاپوها، فعالان سیاسی و حقوق بشری در خارج از ایران، کارزارهایی اعتراضی برای حضور در برابر کنسولگریها و سفارتخانههای جمهوری اسلامی تدارک دیدهاند.
کانون پناهندگان سیاسی ایران و کمیته دفاع از زندانیان سیاسی ایران، دو تشکل حقوق بشری در شهر برلین از جمله قرار است روز رایگیری در برابر سفارت جمهوری اسلامی در برلین تجمع اعتراضی برگزار کنند. فعالان سیاسی و مدنی در آلمان برای تجمعات اعتراضی در مقابل نمایندگیهای جمهوری اسلامی در شهرهای بن، فرانکفورت، هامبورگ و مونیخ در روز انتخابات نیز فراخوان دادهاند.
تلاشهای وزارت خارجه و ستاد انتخابات برای جلب آرای ایرانیان مقیم خارج در حالی صورت میگیرد که در داخل کشور نیز فضای انتخابات بسیار سرد توصیف میشود.
کانادا که جمعیت ایرانیان مقیم آن ۸۰۰هزار نفر برآورد میشود، اجازه نداده که جمهوری اسلامی در خاک این کشور شعبه اخذ رای دایر کند. سخنگوی ستاد انتخابات گفته که ایرانیان مقیم کانادا میتوانند برای رای دادن به یکی از شهرهای آمریکا بروند.
«رأی نمیدهم» در بروکسل