Monday, Jun 21, 2021

صفحه نخست » ظریف به دیدار رئیسی رفت

bbc21.jpgعراقچی رئیس جمهور منتخب را فردی منطقی و واقع‌گرا خواند

بی بی سی فارسی - محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران، که در زمان انتخابات ریاست جمهوری در آنتالیای ترکیه به سر می‌برد، صبح امروز به دعوت ابراهیم رئیسی، به دیدار رئیس جمهور منتخب رفته است.

به گفته سخنگوی وزارت خارجه ایران میان این دو "گفت‌وگوهای خوبی در حوزه برجام و سیاست خارجی انجام شد". آقای ظریف در جریان حضور در آنتالیا که برای شرکت در یک برنامه چندجانبه و بین المللی بود از آقای رئیسی تمجید کرده و گفته بود با شناختی که از سه دهه پیش از او دارد، وی می تواند "کشور را به خوبی اداره کند".

همزمان عباس عراقچی مذاکره کننده ارشد اتمی ایران که شب گذشته دور ششم مذاکرات احیای توافق اتمی برجام را در وین به پایان برده است، ابراهیم رئیسی را فردی "منطقی و واقع گرا" خوانده و گفته است در دوره ریاست جمهوری او تغییر در مواضع اتمی ایران پدید نخواهد آمد.

آقای رئیسی در انتخابات ریاست جمهوری چهار سال پیش که در آن از حسن روحانی شکست خورد، از مخالفان توافق برجام بود.

طرفداران آقای رئیسی پیش از این و در ایام تبلیغات انتخابات اخیر، دیدگاه هایی در مخالفت با توافق هسته‌ای ابراز کرده‌ند.

با این همه شخص وی در زمان مناظره انتخاباتی گفته بود توافق اتمی برجام توافق خوبی است اما دولت حسن روحانی قادر به اجرای آن نبوده است.

آقای رئیسی در آخرین مناظره انتخاباتی گفته بود که اجرای این توافق به یک "دولت مقتدر" احتیاج دارد.

پیش از اعلام پیروزی آقای رئیسی، عباس عراقچی گفته بود که ریاست جمهوری احتمالی وی خطری برای ادامه مذاکرات و رفع تحریم های احتمالی آمریکا ندارد و به آن لطمه نمی‌زند.

به گفته مذاکره کننده ارشد اتمی ایران، مواضع ابراهیم رئیسی در دوره رقابت های انتخاباتی "نشان دهنده یک سیاست واقع بینانه و تعامل گرایانه است که بر مبنای همکاری با جامعه بین الملل و تعامل سازنده اقتصادی قرار دارد. مواضع ایشان در مورد برجام و مذاکرات جاری هم نشان دهنده همین واقع بینی و عملگرایی در سیاست خارجی است".

انتخابات ریاست جمهوری ایران در حالی برگزار شد که دور ششم مذاکرات وین برای احیای برجام هنوز ادامه داشت.

عباس عراقچی که سرپرست گروه ایرانی بود با حضور در سفارت ایران در اتریش در رای گیری شرکت کرده بود. وی از دوره ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد تاکنون معاون وزیر خارجه ایران است.

وی پیش از این اظهار نظر رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی درباره اینکه برای رسیدن به توافق باید منتظر دولت جدید ایران شد را رد کرده بود.

آقای عراقچی گفته بود مدیرکل آژانس "احتمالا شناختی از دینامیزم‌های سیاسی در ایران ندارد. مذاکرات هسته‌ای یک موضوع کلان سیاست خارجی است و تصمیم گیری های مربوط به آن در مراجع عالی نظام صورت می گیرد".

مذاکرات وین با گفت و گوی غیرمستقیم ایران و آمریکا و با حضور نمایندگان کشورهای ۱+۴ شامل بریتانیا، فرانسه، چین و روسیه به همراه آلمان انجام می شود.

آیت‌الله خامنه ای تماس مذاکره کنندگان ایرانی با نمایندگان ایالات متحده را ممنوع کرده است. هیات ایرانی نظرات خود را با طرف های دیگر در میان می گذارد و آنها دیدگاه های ایران و آمریکا را به یکدیگر منتقل می کنند.

در روزهای اخیر و در جریان دور ششم گفت‌وگوهای وین، هیات روسیه ملاقات های جداگانه ای با مذاکره کنندگان ایران و آمریکا داشته است.

سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت خارجه ایران امروز یک روز پس از پایان دور ششم مذاکرات گفته است که "هیچ بعید نیست که دور آینده مذاکرات وین، دور پایانی باشد. آنچه که در مورد مذاکرات وین باقی مانده است بیشتر از آن که احتیاج به مذاکره داشته باشد احتیاج به اتخاذ تصمیم سیاسی از سوی تمامی طرف ها دارد".

ایران می گوید "کمیته بررسی و تطبیق متن توافق وین" با حضور نمایندگانی از دولت، مجلس و شورای عالی امنیت ملی تشکیل شده و با بازگشت عباس عراقچی از وین، این کمیته تشکیل می شود.



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy