گفته میشود فرهاد رهبر مدیریت بخش اقتصادی کابینه رئیسی را برعهده دارد
العربیه - ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری جدید ایران با شعار مبارزه با فقر و فساد و تمرکز بر شعارهای اقتصادی وارد عرصه انتخابات شد. اما چه کسی قرار پستهای اقتصادی دولت او را تصاحب کند؟
حدود یک ماه دیگر دولت جدید ایران به ریاست رئیسی جایگزین دولت حسن روحانی میشود. گمانهزنیها درباره مقامات اقتصادی او به ویژه وزیر اقتصاد و ریاست سازمان برنامه و بودجه محور بحثهای فراوانی در رسانههای داخلی ایران شده است.
برخی منابع، شمسالدین حسینی، محمدرضا فرزین، حجت عبدالملکی و احمد امیرآبادی را از مهمترین گزینههای وزارت اقتصاد کابینه رئیسی مطرح کردهاند.
برخی از لیستهای منتشر شده نام احمد امیرآبادی، نماینده قم در مجلس پیشین و عضو کمیسیون برنامه و بودجه اشاره میکنند.
محمدباقر قالیباف، رئیس کنونی مجلس پس از انصراف از نامزدی به دلیل حضور رئیسی در صحنه انتخابات ریاست جمهوری به دنبال کسب سهم مناسب از دولت جدید است. به همین دلیل احتمالا قالیباف یا برخی نمایندگان نزدیک به او پست های مهمی در دولت رئیسی کسب خواهند کرد.
در حوزه اقتصادی، فرهاد رهبر از چند ماه مانده به انتخابات، برنامههای اقتصادی رئیسی را آماده کرده و در چینش کابینه اقتصادی او نقش محوری ایفا کرد.
رابطه رئیسی و فرهاد رهبر به سالها پیش باز میگردد. رهبر، رییس پیشین دانشگاه تهران است که هنگام ثبتنام رئیسی برای انتخابات سال 96 یکی از همراهان او بود.
در سال 94 زمانی که رئیسی بهعنوان تولیت آستان قدس رضوی برگزیده شد، رهبر مشاور اقتصادی او بود.
اما رهبر که دارای مدرک دکترای اقتصاد است پست وزارت اقتصاد را کوچکتر و کم اثرتر از آن میبیند که بتواند رویکردهای دولت رئیسی را تعیین و به مرحله اجرا بگذارد.
منابع داخلی ایران نقل کردهاند که او برای اجرای ایدههای خود نظر به «معاونت اولی» دولت دارد تا ضمن اجرای برنامه اقتصادی مورد نظرش، تمام دستگاههای ذی ربط در دولت را با خود همراه کند.
اما سمت دیگری هم برای رهبر در دولت رئیسی وجود دارد و آن ریاست بر سازمان برنامه و بودجه است؛ پستی که او در دولت محمود احمدینژاد نیز عهدهدار آن بود.
از حضور در دولت رفسنجانی تا مهرهچینی کابینه رئیسی
فرهاد رهبر دکترای اقتصاد نظری از دانشگاه تهران دارد و عضو هیئت علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران است.
او در دولت هاشمی رفسنجانی به مدت پنج سال مدیرکل مرکز بررسیهای استراتژیک نهاد ریاستجمهوری بود.
در دولت خاتمی او معاونت اقتصادی وزارت اطلاعات را بر عهده داشت.
با روی کار آمدن دولت احمدینژاد، رهبر رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی شد و بعد از آن شش سال ریاست دانشگاه تهران را بر عهده گرفت.
در فروردین 93 وی با حکمی از علی طیبنیا، وزیر اقتصاد دولت روحانی به عنوان عضو و نایب رئیس شورای راهبردی نظام مالیاتی کشور منصوب شد.
در چند سال گذشته فرهاد رهبر، مشاور اقتصادی و دبیر کارگروه اقتصادی آستان قدس رضوی بود. همکاری او با رئیسی حضور و مهره چینی او در کابینه آینده را پررنگ میکند.
سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران در حالی جمعه 28 خرداد برگزار شد که پیش از آن در اقدامی بیسابقه شورای نگهبان 99 درصد از 592 داوطلب این انتخابات را رد صلاحیت کرد و تنها به 7 نامزد اجازه حضور داد.
بر اساس گفته وزارت کشور ایران، ابراهیم رئيسی با کسب 17 میلیون و 926 هزار و 345 رای در این انتخابات به پیروزی رسیده است.