صدای آمریکا - شورای سردبیری واشنگتن پست با انتشار مقالهای میگوید انتخابات ریاست جمهوری ایران واقعیت حکومتی رو به تضعیف را نشان داد که گرداگرد هستهای از هواداران سرسخت خود متمرکز شده است.
در این مقاله بعد از یادآوری کشتار زندانیان سیاسی دهه ۶۰، آمده است، انتخاب رئیسی تنها بعد از رد صلاحیت نامزدهای برجسته از جمله اصلاحطلبان برنده انتخابات گذشته، امکانپذیر شد.
نویسندگان واشنگتن پست مینویسند: «بهای آن بازی قدرت، نمایش تاریخی عدم رضایت عمومی نسبت به نظام سیاسی بود.»
از دید این روزنامه پرتیراژ پایتخت آمریکا، نتیجه این انتخابات برای نظامی که همین دو سال پیش تظاهرات گسترده خیابانی در سراسر کشور را با مسلسل پاسخ داد آینده خوبی ندارد، و اظهار خوشبینی دیپلماتها در باره توافق هستهای دور از عقل مینماید. اما حتی محافظهکاران افراطی حکومت ایران هم نیاز به لغو تحریمهای اقتصادی آمریکا را تشخیص میدهند و احیای برجام در دولت نسبتا میانهرو حسن روحانی، به ابراهیم رئیسی امکان میدهد که از مواهب سیاسی آن بهرهمند شود.
واشنگتن پست مینویسد، دولت بایدن، که احیای توافق هستهای را در اولویت قرار داده است، نمیتواند امیدواری باراک اوباما، معمار اصلی برجام، به معتدل ساختن رفتار جمهوری اسلامی را تداوم بخشد. مواضع ابراهیم رئیسی، که برنامه موشکی و حمایت از شبهنظامیان منطقه را «مذاکرهناپذیر» توصیف کرد، ادامه مذاکرات وین در باره این موضوعها را دشوار میکند و اجرای درخواست مذاکرهکنندگان ایرانی که خواهان رفع تحریم از شخص ابراهیم رئیسی هستند، برای حکومت بایدن که حقوق بشر را در محور سیاست خارجی خود قرار داده، سرشکستگی به همراه خواهد داشت.
با این حال، واشنگتن پست با این استدلال که «فشارهای حداکثری» دولت ترامپ، نتیجه دلخواه را به بار نیاورد، از تلاش دولت بایدن برای ادامه مذاکرات وین پشتیبانی میکند و مینویسد، در غیر این صورت برای جلوگیری از تولید سلاح هستهای در ایران، راهی جز مداخله نظامی باقی نمیماند.
شورای سردبیری واشنگتن پست مینویسد در دولت ترامپ، بعضی امید داشتند که فشار حداکثری، جمهوری اسلامی را سرنگون کند، ولی به انتخاب رئیسی منجر شد. «آمریکا باید با تحریم و حمایت از متحدان خود در منطقه، در برابر سرکوب داخلی و تهاجم خارجی جمهوری اسلامی بایستد، ولی تغییر رژیم باید به دست خود ایرانیها انجام گیرد.»