Wednesday, Jun 30, 2021

صفحه نخست » دردسر سه بسکتبالیست تیم ملی؛ همراه داشتن مشروبات الکلی در فرودگاه تهران

liquore_062821.jpgایران وایر - رسانه‌های ایران خبر داده‌اند که برخی از بازیکنان تیم ملی بسکتبال ایران، پس از بازگشت از ژاپن، «اقلام غیرمجاز» همراه داشتند.

خبرگزاری «تسنیم» این اتفاق را «افتضاح مدیریتی» در فدراسیون بسکتبال دانست و «شهرآرا نیوز» از «دردسرهای مکرر» در فدراسیون بسکتبال به دلیل ناتوانی در کنترل بازیکنان یاد کرده است.

پیگیری‌های ایران وایر نشان می‌دهد سه بازیکن تیم ملی بسکتبال ایران، مشروبات الکلی با خود به ایران برده بودند.

طبق قوانین جمهوری اسلامی، وارد کردن، نگه‌داری و مصرف مشروبات الکلی در ایران جرم تلقی می‌شود و برای هر یک از آن‌ها براساس بندهای قانونی، مجازات‌هایی مشتمل بر حبس، شلاق و حتی اعدام در نظر گرفته شده است.

طبق ماده ۷۰۳ قانون مجازات اسلامی، «ارتکاب جرم» وارد کردن مشروب ‌الکلی به کشور، قاچاق محسوب می‌شود و وارد‌کننده ‌صرف ‌نظر از میزان آن، به ۶ ماه ‌تا پنج سال حبس و تا ۷۴ ضربه ‌شلاق محکوم خواهد شد. همچنین فرد واردکننده (یا به زعم قانون جمهوری اسلامی، مجرم) ملزم به پرداخت جزای نقدی به میزان ۱۰ ‌برابر ارزش عرفی (‌تجاری‌) کالا یاد‌ شده‌ خواهد بود.

03.jpgهمچنین براساس ماده ۲۶۴ تا ۲۶۶ قانون مجازات اسلامی، مصرف «مسکر» از قبیل خوردن، تزریق کردن و تدخین آن کم باشد یا زیاد، جامد باشد یا مایع، مست کند یا نکند، خالص باشد یا مخلوط به گونه‌ای که آن را از مسکر بودن خارج نکند، موجب حد است. حد مصرف مسکر ۸۰ ضربه شلاق است. این مجازات بر غیرمسلمانان تا زمانی که در حالت سکر در انظار عمومی ظاهر نشوند، اعمال نمی‌گردد.

👈مطالب بیشتر در سایت ایران وایر

مسکر به هرآن‌چه انسان را از حال طبیعی خود خارج کند، گفته می‌شود.

در ماده ۱۷۹ «قانون مجازات اسلامی» آمده است: «هرگاه کسی چند بار شرب مسكر بنمايد و بعد از هربار حد بر او جاری شود، در مرتبه سوم كشته می‌شود.»

خرداد سال ۱۳۹۹ روابط عمومی و ارتباطات دادگستری خراسان رضوی، اعدام فردی به اتهام نوشیدن مشروبات الکلی را تایید کرد. در اطلاعیه این مرکز آمده بود که فرد اعدام شده دارای ۲۰ مورد محکومیت طی ۲۲ سال بوده است.

بهمن ماه همان سال، نماینده دادستان در تهران خواستار اعدام مرد ۷۳ساله‌ای شد که برای چهارمین بار به اتهام شرب خمر بازداشت شده است.

این مرد با نام «احسان»، ۷۳ ساله و دکترای نظامی دارد. او یک خلبان بازنشسته است که به اتهام «شرب خمر» و «رانندگی در حال مستی» در شمال تهران بازداشت شد. او پیش از این سه مرتبه دیگر به اتهام شرب خمر بازداشت شده بود و از بابت همه موارد به شلاق محکوم شد.

این، بخشی از قوانین سختگیرانه جمهوری اسلامی در قبال نوشیدنی‌های الکلی است. قوانینی که حتی گاهی دامن ورزشکاران ایران را هم می‌گیرد.

تیم ملی بسکتبال ایران، برای دو دیدار دوستانه مقابل ژاپن راهی توکیو، میزبان رقابت‌های المپیک شده بود. در بازی نخست شکست خورد و در بازی دوم به پیروزی رسید. اما بازیکنانش در زمان بازگشت به فرودگاه بین‌المللی تهران، با مشکل مواجه می‌شوند. سه بازیکن تیم ملی به دلیل تخفیف ویژه‌ای که به برخی از نوشیدنی‌های الکلی داده شده بود، اقدام به خرید و به همراه آوردن آن‌ها به ایران کرده‌اند.

رسانه‌های ایران، مشروبات الکلی را «اقلام ممنوعه» و «وسایل غیرمجاز» نامیده‌اند. عبارت‌هایی که می‌تواند مخاطب را به یاد «شمشیر سامورایی» یا «اسحله گرم» بیندازد.

خبرگزاری ایلنا از عبارت «۴۶ قلم جنس غیرمجاز» به جای «۴۶ بطری نوشیدنی الکلی» در گزارش خود استفاده کرده است.

خبرگزاری تسنیم در گزارشی، اشتباهات مدیریتی پیشین در فدراسیون بسکتبال را به این اتفاق ربط داده است؛ شکستن حباب امنیتی (ضدکرونا) در دوحه توسط «مسعود قاسمی» سرپرست تیم ملی بسکتبال و اشتباه در نگارش عدد ۶ به زبان انگلیسی و وارونه نوشته شدن آن پشت پیراهن «حامد حسین‌زاده»، دو اتفاقی بود که در رقابت‌های انتخابی‌ کاپ آسیا ۲۰۲۱ افتاد.

آذرماه سال ۱۳۹۹ شهرآرا نیوز از بازگشت تیم ملی بسکتبال ایران از دوحه و سه ساعت معطل شدن بازیکنان در فرودگاه خبر داد. برخی از بازیکنان تیم ملی بسکتبال ایران، اقدام به خرید و همراه داشتن تعدادی تلفن همراه کرده بودند.

گمرک فرودگاه بین‌المللی تهران، همراه داشتن بیش از یک موبایل برای مسافران را ممنوع می‌داند و مستلزم سیر مراحل اداری می‌داند. به این ترتیب تلفن‌های همراهی که بازیکنان به ایران آورده بودند، ضبط شد.

بازیکنان تیم ملی بسکتبال ایران در بازگشت از دوحه، صرفا با واگذاری تلفن‌های همراه خود از فرودگاه خارج شدند. اما این بار هر یک از سه بازیکن، مبلغ ۲۰ میلیون تومان به عنوان وثیقه برای آزاد شدن در فرودگاه امام خمینی قرار داد.

شهرآرا در گزارش جدید خود، به تنها ماندن تیم ملی بسکتبال ایران اشاره کرده است. «رامین طباطبایی»، رییس فدراسیون بسکتبال با بازیکنان تیم ملی جوانان بسکتبال ایران به لیتوانی سفر کرد و احتمالا برخی از بازیکنان تیم ملی بسکتبال ایران که باید پنج‌شنبه همراه با تیم ملی به اسپانیا سفر کنند، دچار مشکل ممنوع‌الخروجی خواهند بود. تسنیم اما از وزارت ورزش و جوانان و کمیته المپیک خواسته است به آن‌چه «فضاحت‌های مکرر مدیریتی فدراسیون بسکتبال» نامیده، ورود کنند.

البته که دستگیری، بازجویی و بازداشت بازیکنان تیم‌های ورزشی یا ورزشکاران سرشناس در فرودگاه‌های جهان اتفاق تازه‌ای نیست.

اسفندماه سال ۱۳۹۸ «رونالدینیو» ستاره سابق باشگاه بارسلونا و تیم ملی برزیل، همراه با برادرش، «روبرتو د آسیس موریرا» در فرودگاه شهر «آسونسیون»، پایتخت پاراگوئه بازداشت شد. دلیلش، استفاده از گذرنامه جعلی برای ورود به خاک پاراگوئه بود.

ابتدا آن‌ها را در فرودگاه رها کردند، اما دادستان کل پاراگوئه دو روز بعد، دادستان دیگری را مسئول رسیدگی به این پرونده کرد. ساعاتی بعد نیز ماموران لباس شخصی دو برادر را از هتلشان دوباره به زندان منتقل کردند.

مهرماه همان سال، پس از آن‌که کاروان تیم ملی فوتبال عراق از کامبوج به بغداد بازگشت، مقام‌های امنیتی فرودگاه این شهر دستور بازداشت «ابراهیم بایش»، «علاء مهاوی» و «صفا هادی» سه بازیکن تیم ملی عراق را صادر کردند.

دلیل اصلی صدور حکم بازداشت این بازیکنان، استفاده از پاسپورت‌های جعلی برای سفر به کامبوج بود.

سال ۱۳۹۷ «وین رونی» ستاره سابق تیم ملی انگلیس و باشگاه منچستریونایتد، در یکی از فرودگاه «دولز» شهر لس آنجلس ایالات متحده آمریکا توسط پلیس بازداشت. شد. وین رونی به صورت پیاپی فریاد می‌زد: «بروید گم شوید. حق ندارید به من دست بزنید.» اما پلیس او را بازداشت کرد.

دلیلش این بود که بازیکن سابق تیم ملی انگلستان، با حالت مست و در لجاجت با همسرش، به فرودگاه رفت تا سوار هواپیما شود. رفتار متعادلی نداشت و با رفتارش به برخی آسیب زد. پلیس آمریکا گفته بود قصد داشته همه چیز را مسالمت‌آمیز به پایان ببرد، اما فحاشی‌های وین رونی، آن‌ها را متقاعد کرده بود که باید چند ساعتی را در سلول انفرادی بازداشتگاه فرودگاه بگذراند.



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy