ایران وایر - امروز یکشنبه ۳۱ مرداد ۱۴۰۰ و در دومین روز از بررسی رای اعتماد نمایندگان مجلس به اعضای کابینه ابراهیم رییسی نمایندگان به بررسی سوابق «اسماعیل خطیب» وزیر پیشنهادی برای وزارت اطلاعات پرداختند.
حسین جلالی نماینده رفسنجان که در مخالفت با وزیر پیشنهادی سخنرانی کرد با انتقاد از عملکرد او در اتفاقات سال ۱۳۸۸ گفت: «اسماعیل خطیب از سال ۷۰ به مدت ۱۲ سال مدیر کل اطلاعات قم بوده است. »
او خطیب را به مماشات با طرفداران جنبش سبز در سال ۸۸ متهم کرد و گفت: « با طرفداران جنبش سبز جدی برخورد نکرد و ترک فعل یا قصور کرد.»
حسین جلالی به عدم برخورد خطیب با به گفته او «طیف های سنتی و همچنین سکولار» حوزه علمیه قم که « با غرب ارتباط دارند» بعنوان سابقه منفی دیگری از او اشاره کرد و گفت آقای خطیب وقتی مدیر کل اطلاعات قم بوده از کنار این موضوع عبور کرده است.
اشاره او به طرفداران آیت الله صادق شیرازی از مراجع تقلید مقیم قم است که طرفداران رهبر ایران او را «وابسته به انگلیس» میخوانند.
👈مطالب بیشتر در سایت ایران وایر
نماینده مردم رفسنجان در پایان سخنان خود جلالی گفت: «قم در معرض خطر است و به داد آن برسید، با توجه به جایگاه مهم وزرات آقای خطیب میتواند با این کارنامه این وزارتخانه را مدیریت کند؟ با توجه به این سوابق در صورت وقوع فتنه های احتمالی با عناصر فتنه مقابله میکند؟.»
از سوی دیگر نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی به برکناری او در دو دولت محمد خاتمی و محمود احمدینژاد اشاره کرد و گفت از امتیازات او سابقه ریاست حراست دفتر رهبر جمهوری اسلامی است.
مجتبی ذوالنور، که هماکنون نماینده قم در مجلس شورای اسلامی است و سابقه فرماندهی تیپ امام صادق سپاه پاسداران در قم را برعهده داشته در دفاع از آقای خطیب گفت: «محمد خاتمی به علی یونسی، وزیر اطلاعات، خود گفته بود که خطیب مدیر کل اطلاعات قم و همچنین مدیر کل اطلاعات اصفهان را عزل کند. »
به گفته مجتبی ذوالنور خطیب در دوره احمدی نژاد نیز از مدیر کل عزل و سپس رییس حراست دفتر رهبر جمهوری اسلامی شد.
در ادامه اسماعیل خطیب بدون آنکه به اظهاراتی که مخالفان درباره عملکرد او کردند پاسخ بدهد ابراز امیدواری کرد بتواند در اجرای «ماموریتهای امنیتی نظام» گامهای حدیتر و تخصصیتری بردارد.
روز گذشته و در نخستین روز بررسی اعضای معرفیشده کابینه ابراهیم رییسی برنامه وزیر آموزش و پرورش بررسی و از سوی مخالفان «سطحی» توصیف شد.
مخالفان وزیر آموزش و پرورش بیتجربگی او را در این زمینه مورد نقد قرار داده و از نبود زنان و اهل سنت در فهرست پیشنهادی کابینه انتقاد کردند.