بانگ ـ مسعود حسینی، عکاس خبرنگار افغانستانی و برنده جایزه پولیترز (+) در مصاحبه با دویچلندفونک میگوید طالبان موفق شده رسانههای غربی را فریب دهد.
So the Taliban have 'reformed', have they?
-- Shabnam Nasimi (@NasimiShabnam) August 23, 2021
They have publicly lashed a woman in northern province of Sar-e Pol in #Afghanistan, @TOLOnews footage shows.
And her crime? She was on a motorcycle with her brother-in-law, who was taking her to the doctor. pic.twitter.com/VV24EYD4yn
حسینی در بخشی از مصاحبه با دویچلندفونک (+) میگوید از مقایسه گزارشهای رسانههای غربی با رویدادهای افغانستان به سادگی میتوان پی برد که فقط بخش تحریف شدهای از واقعیتها در رسانههای غربی بازتاب پیدا میکند.
این عکاس خبرنگار افغانستانی میگوید اصولاً طالبان از فریب رسانههای غربی به عنوان یک استراتژی آشکار استفاده میکنند. برای مثال در یک نشست خبری که در مرکز رسانهای ارگ ریاست جمهوری افغانستان برگزار شد، طالبان اعلام کردند به آزادی بیان متعهدند و مانع از ادامه فعالیت روزنامهنگاران زن نمیشوند اما یک هفته قبل از آن رئیس مرکز رسانهای دولت غنی را در همین مکان به قتل رسانده بودند. رسانههای غربی فقط بخش اول را بازتاب دادند.
حسینی در بخش دیگری از سخنانش میگوید طالبان سبب ازدحام و اغتشاش در فرودگاه بینالمللی کابل شدند با این هدف که رسانههای غربی را از رویدادهایی که بیرون از فرودگاه در جریان است منحرف کنند.
چرا اینگونه قلدری علیه مردم عادی و غیرنظامی؟#افغانستان
-- Suhrab Sirat (@SuhrabSirat) August 22, 2021
pic.twitter.com/jqQBS5QIND
بر همین اساس طالبان قبل از اشغال مجدد افغانستان از شبکههای اجتماعی هم به طور هوشمندانهای بهره میبردند به این شکل که قبل از سقوط برخی مراکز ولایتها، خبر سقوط را به طور زنجیرهای و گسترده بازتاب میدادند و به یک معنا شهرها را قبل از فتح، در شبکههای اجتماعی فتح میکردند و به این ترتیب مقاومت را قبل از آنکه حتی شکل بگیرد از بین میبردند.
حسینی پس از انتشار عکسها و گزارشهایی درباره ازدواج اجباری دختران در شمال افغانستان پس از تهدید طالبان به انتقام از او، افغانستان را ترک کرد. او که ۳۹ سال دارد و با خبرگزاری فرانسه همکاری میکند در هلند اقامت دارد.
مجید مجیدی؛ شریک قافله یا رفیق دزد؟