دومین مرگ در زندان فشافویه
بی بی سی - خانواده و نزدیکان یک زندانی به نام امیرحسین حاتمی امروز مقابل زندان بزرگ تهران معروف به زندان فشافویه تجمع کردند و خواستار رسیدگی به «مرگ مشکوک» او در زندان شدند.
سایت حقوق بشری ههنگاو گزارش داد که جوانی ۲۲ ساله به نام امیرحسین حاتمی بر اثر «ضرب و شتم و شکنجه ماموران» پنجشنبه یکم مهرماه در زندان فشافویه «کشته شده است.»
دستکم دو ویدئو منتشر شده که نشان میدهد شماری از مردم سیاهپوش مقابل زندان فشافویه تجمع کرده و شعار میدهند «قوه قضاییه جوابگو، جوابگو».
صدای گریه و شیون زنان در این فیلم دیده شنیده میشود. یکی از زنان سیاهپوش عکس امیرحسین حاتمی را در دست گرفته و بر سینه خود میکوبد.
این دومین مورد «مرگ مشکوک» در زندان فشافویه است که در یک هفته گذشته خبر آن منتشر میشود. زندان بزرگ تهران معروف به فشافویه در کیلومتر پنجم جاده قم در جنوب استان تهران قرار دارد.
چند روز پیش گزارش «مرگ مشکوک» شاهین ناصری، شاهد «شکنجه» نوید افکاری در همین زندان منتشر شده که درباره چگونگی مرگ او هم شک و تردید وجود دارد و سازمان حقوق بشر ایران مستقر در نروژ خواستار تحقیق درباره آن شده است.
در فیلمهایی که امروز سوم مهرماه از مقابل زندان بزرگ تهران در جاده قم منتشر شده، پلاکاردهایی دیده میشود که روی آن از طرف «جمعی از جوانان داغدار شهرستان سیروان ایلام» نوشته شده که آنها خواستار رسیدگی به «قتل عمد» امیرحسین حاتمی هستند.
امیرحسین حاتمی اهل سیروان در استان ایلام در غرب ایران بوده است.
در فیلمی دیگر صدای مردی شنیده میشود که میگوید به همراه بقیه ۸۰۰ کیلومتر از ایلام آمده و دو ساعت اینجا برای «حمایت از جوان بیگناه ۲۲ ساله امیرحسین حاتمی» تجمع کردهاند. او میگوید:«حتی رئیس زندان هیچ جوابگو نبود و در زندان را هم باز نکرد به احترام این مردم. واقعا متاسفم برای قوه قضاییه و خودمان که در این مملکت داریم اینطور بیقانونی را میبینیم.»
سایت خبری حقوق بشری ههنگاو به نقل از منابع خود گزارش داده که «امیرحسین حاتمی در یکی از بازارهای تهران مشغول کار بوده و چند روز پیش از مرگ، به خاطر درگیری با یک شهروند دیگر توسط نیروهای انتظامی تهران بازداشت شده بود.»
این سایت نوشته «آغلی حاتمی، پدر امیرحسین با گذشت سه روز از قتل فرزندش در زندان فشافویه تاکنون حاضر به تحویل گرفتن جسدش نشده و گفته تا زمانی که رسما دلیل مرگ او را عنوان نکنند حاضر به تحویل گرفتن جسد فرزندم نیستم .»
قوه قضاییه ایران هنوز درباره این موضوع واکنشی نشان نداده است. چند روز بعد از انتشار اخبار «مرگ مشکوک» شاهین ناصری در زندان فشافویه قوه قضاییه ایران اعلام کرد پزشکی قانونی دلیل مرگ او را اعلام خواهد کرد.
سازمان عفو بینالملل مستقر در لندن بهتازگی در گزارشی اعلام کرد در ۱۰ سال گذشته در ایران دستکم ۷۲ زندانی بر اثر شکنجه و بدرفتاری در زندان جان باختهاند. اما به گفته این سازمان در هیچ کدام از این ۷۲ مورد «حتی یک نفر از مسئولان» مجبور به پاسخگویی نشده و «به دست عدالت سپرده نشده است.»
دعوای تند هند و پاکستان بر سر افغانستان
انتخابات آلمان، از منظر مهاجران و پناهجویان