امروز پنجم مهر ماه ۱۴۰۰، یک سال از به بند کشیدن سه تن از اعضای کانون نویسندگان ایران، رضا خندان (مهابادی)، بکتاش آبتین و کیوان باژن میگذرد. سه عضو پیشین هیئت دبیران کانون نویسندگان ایران در پی پروندهسازی وزارت اطلاعات و با حکم بیدادگاه قوهی قضاییه در مجموع به ۱۵سال و ۶ ماه حبس محکوم و درست در بحبوحهی همان روزهای هولانگیزی به زندان افکنده شدند که مرگ و میر گستردهی ناشی از همهگیری ویروس کرونا، روزانه صدها قربانی میگرفت و این روزها همچنان رو به اوج است. مشارکت در تدوین کتاب «۵۰ سال کانون نویسندگان ایران»، انتشار بیانیههای کانون، حضور بر مزار محمد مختاری و محمدجعفر پوینده و شرکت در مراسم سالگرد شاعر بزرگ احمد شاملو، مصداق اتهامهای واهی و بی اساس «تبلیغ علیه نظام» و «اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت کشور» منتسب به این سه عضو کانون نویسندگان ایران است.
افزون بر این، در این یک سال نیز همچون گذشته، حکومت با تشدید غارتگری و فساد سیستماتیک خود بر فقر و فلاکت مردم افزوده است و در پاسخ به آزادیخواهی، حقطلبی و مطالبهگری آنها، زندانها را از معترضان و منتقدان انباشته است. در مقابل خواست اجتماعی «آزادی بیان و اندیشه و نشر بی هیچ حصر و استثنا برای همگان» نیز پاسخ حاکمان مثل همیشه جز سرکوب نبوده است. دفاع از آزادی بیان، مخالفت با سانسور و عضویت در کانون نویسندگان ایران به صدور حکمهای سنگین برای سه نویسنده انجامید. اجرای حکم زندان خندان، آبتین و باژن بهرغم اعتراضهای مردم آزادیخواه، افکار عمومی و مراجع حقطلب بینالمللی، حتی در شرایط اوج همهگیری ویروس کرونا و کشتار هر روزهی ناشی از آن، چیزی جز ادامهی همان سیاست قتلهای سیاسیِ زنجیرهای و به خاموشی کشاندنِ نویسندگان و دگراندیشان نیست؛ تا آنجا که حتی درخواست مرخصی آنان در این شرایط بحرانی با وجود ارائهی پروندهی پزشکیشان با مخالفت مراجع قضایی روبهرو شد.
اعضای مستقل، آزادیخواه و سانسورستیز کانون نویسندگان ایران با بیش از نیمقرن مبارزه در راه راستین آزادی بی هیچ حصر و استثنای اندیشه و بیان در برابر تهدید، بازداشت و زندان سرافرازانه ایستاده و حتی از جان خود نیز گذشتهاند.
کانون نویسندگان ایران خواهان آزادی بی قید و شرط رضا خندان (مهابادی)، بکتاش آبتین و کیوان باژن است و ادامهی اجرای حکم این سه عضو کانون را سرکوب آزادی بیان و اقدامی جنایتکارانه میداند.
کانون نویسندگان ایران
پنجم مهر ماه ۱۴۰۰
شرور در الهیات سیاسی از زبان هادی سروش
سردار فدوی چگونه مرزهای دانش را جابجا کرد!