Tuesday, Oct 26, 2021

صفحه نخست » وال‌استریت جورنال: خامنه‌ای به محض این‌که بتواند بمب را خواهد ساخت و سپس به توجیه آن خواهد پرداخت

nuke_102621.jpgایران تا به سلاح هسته‌ای دست نیابد باز نمی‌ایستد

صدای آمریکا - رئول مارک گرکت، پژوهشگر ارشد در بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها، و ری تکیه، پژوهشگر ارشد در شورای روابط خارجی، در مقاله‌ای برای وال‌استریت جورنال چنین استدلال می‌کنند که دولت جمهوری اسلامی ایران در نهایت به بمب هسته‌ای دست خواهد یافت و ایالات متحده باید از هم‌اکنون در پی ایجاد یک اجماع بین‌المللی با همکاری اروپایی‌ها و به‌ویژه فرانسه علیه تجارت با تهران باشد.

این دو پژوهشگر در ابتدای مقاله خود با اشاره به امید غالب در جامعه اطلاعاتی واشنگتن مبنی بر عدم تمایل حکومت ایران برای دستیابی به سلاح هسته‌ای به دلیل فتوای علی خامنه‌ای علیه ساخت آن، می‌گویند این امیدواری‌ها «متوهمانه» هستند.

به گفته آنها، هدف «رژیم ایدئولوژیک» ایران و علی خامنه‌ای از صرف میلیاردها دلار و تحمل امواجی از تحریم‌ها و ناآرامی‌های اجتماعی این نیست که فقط به ساختن سلاح هسته‌ای نزدیک شوند. بلکه آنها به محض این‌که بتوانند بمب را خواهند ساخت و سپس به توجیه آن خواهند پرداخت.

آنها در ادامه می‌گویند پاکسازی چهره‌های اصلاح‌طلب همچون محمد خاتمی و کنار گذاشتن عمل‌گرایانی همانند حسن روحانی و حتی علی لاریجانی و در عوض به قدرت رساندن ابراهیم رئیسی چهره «بی‌رحم، جزمی، و بی‌تفاوت نسبت به حساسیت‌های غربی‌ها»، خواص جدید دولت ایران را نمایان می‌سازد.

به عقیده این دو پژوهشگر، «هنجارهای عدم اشاعه [سلاح‌های هسته‌ای] و کنوانسیون‌های بین‌المللی از دید [جمهوری اسلامی] بی‌معنی هستند.»

آنها با اشاره به استفاده تهران از نیروهای نیابتی و شبه‌نظامیان برای اعمال نفوذ در سراسر خاورمیانه می‌گویند ایجاد ارتش‌ها و نیروهای هوایی هزینه‌های گزاف لازم دارد، اتکا به نیروهای نیابتی برای مقابله با دشمنانی همچون اسرائیل و دولت‌های عرب خلیج فارس امری پرمخاطره است، و «هژمونی ارزان تنها توسط بمب اتمی حاصل می‌شود.»

به باور آنها، دیگر «مانع معناداری» در برابر جاه‌طلبی‌های هسته‌ای تهران وجود ندارد و دولت پرزیدنت بایدن «بیش از حد قابل پیش‌بینی و بیمناک» است. به گفته آنها، به‌رغم آسیب‌رساندن تحریم‌ها به اقتصاد ایران، عطش حکومت برای دستیابی به سلاح هسته‌ای برطرف نشده است، زیرا ارزیابی‌های انقلابی‌ها، بر خلاف بانکداران، بر اساس هزینه و فایده نیست.

این دو پژوهشگر با ابراز تردید نسبت به کارساز بودن حمله نظامی احتمالی اسرائیل و خرابکاری‌ها و ترورهای انجام‌شده چهره‌های درگیر در برنامه هسته‌ای ایران توسط اسرائیل، می‌گویند که «پیشرفت‌های تهران در زمینه توسعه سانتریفیوژها به زودی پیشگیری را غیرممکن می‌سازند.»

آنها در پایان مقاله خود با اشاره به ضرورت آمادگی واشنگتن برای ایجاد یک اجماع بین‌المللی جهت اعمال تحریم علیه تجارت با ایران و قانونگذاری توسط کنگره برای محدود کردن دسترسی به بازار آمریکا برای کسانی که با ایران داد‌و‌ستد می‌‌کنند، می‌گویند: «اگر اقدامی انجام نشود، واقع‌گرایی و شکست‌گرایی ... می‌توانند به طریق سرنوشت‌سازی به نفع رژیم [ایران] عمل کنند.»



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy