Monday, Oct 25, 2021

صفحه نخست » شلیک کودتاگران به سودانی‌های معترض

soudan.jpg یورونیوز - معترضان طرفدار دموکراسی در سودان امروز سه شنبه ۲۶ اکتبر، یک روز پس از کودتای نظامیان در این کشور، برخی خیابان‌های خارطوم، پایتخت سودان را با سنگرهای موقت و آتش زدن لاستیک ها مسدود کردند.

اگرچه نظامیان طرفدار کودتا با اعلام وضعیت فوق العاده در سودان، از معترضان خواسته‎اند خیابان‌ها را ترک کنند اما رهبران معترضان گفته‌اند که برای حفاظت از قیام سال ۲۰۱۹ که به سرنگونی عمرالبشیر انجامید، در خیابان‌ها خواهند ماند.

بر اساس گزارش های منتشر شده، در جریان سرکوب اعتراضات و ناآرامی‌ها در سودان ده‌ها نفر کشته و زخمی شده‌اند.

به گفته کمیته پزشکان سودان، در تیراندازی روز گذشته نیروهای امنیتی و نظامی به معترضان در خارطوم، حداقل چهار نفر کشته و بیش از ۸۰ نفر زخمی شده‌اند. با این حال برخی گزارش ها از کشته شدن ۷ معترض تا کنون حکایت دارند.

👈 مطالب بیشتر در یورونیوز

گروه بین‌المللی دیده‌بان حقوق بشر اعلام کرد که نیروهای نظامی و امنیتی سودان از گلوله های جنگی علیه معترضان استفاده کرده‌اند.

به گفته برخی فعالان سیاسی و مدنی در سودان، نیروهای امنیتی و نظامی این کشور در شب گذشته با جستجوی خانه به خانه به دنبال بازداشت رهبران معترضان بوده‌اند.

این در حالی است که عبدالله حمدوک، نخست وزیر و دیگر مقامات ارشد دولت انتقالی سودان که روز دوشنبه ۲۵ اکتبر توسط نظامیان بازداشت شده‌اند، همچنان در یک اردوگاه نظامی در خارج از خارطوم نگهداری می‌شوند.

برخی ناظران بین‌المللی بر این نظرند که تسلط نظامیان بر سودان، تلاش‌های شکننده در این کشور برای رسیدن به دموکراسی را که از دو سال پیش وجود داشته است، تهدید می‌کند.

ارتش سودان روز دوشنبه پس از گذشت دو سال از قیام مردمی در این کشور که باعث سرنگونی عمر البشیر، حاکم مستبد سودان شد، قدرت را به دست گرفت. از همین رو سودانی های معترض در پاسخ به کودتای ارتش به خیابان‌های خارطوم و دیگر شهرهای این کشور روانه شدند.

ژنرال عبدالفتاح برهان، بالاترین مقام نظامی سودان، دولت حمدوک و شورای حکومتی این کشور را که بلافاصله پس از برکناری البشیر برای اداره کشور ایجاد شده بود، منحل کرد.

او که اکنون ریاست شورای نظامی سودان را بر عهده دارد، گفت که تا زمان انتخابات در ژوئیه ۲۰۲۳ بر این کشور حکومت خواهد کرد.

ژنرال برهان از درگیری‌ها در سودان و همچنین اختلافات موجود میان جناح های سیاسی در این کشور به عنوان دلایل اصلی اقدام ارتش در دست گرفتن قدرت نام برد، زیرا به اعتقاد او «این اختلافات امنیت سودان را تهدید می‌کرده است.

اما کودتای نظامیان در سودان در حالی انجام شده است که کمتر از یک ماه دیگر باید ژنرال برهان رهبری شورای حکومتی را به یک غیرنظامی می‌سپرد، اقدامی که تسلط ارتش بر قدرت را کاهش می‌داد.

در هر حال این مقام ارشد نظامی سودان گفت که در مورد برگزاری انتخابات بر اساس برنامه تنظیم شده جدی است.

سخنان ژنرال برهان در حالی مطرح می‌شود که فعالان سیاسی در سودان در خصوص تمایل نظامیان برای رها کردن قدرت در ۱۹ ماه دیگر به دیده تردید می نگرند.

کودتای نظامیان در سودان پس از هفته‌ها تنش میان ارتش و بخش غیرنظامی دولت این کشور انجام شده است.

برخی از انجمن‌ها و گروه‌های سودانی که در قیام مردم علیه حکومت عمر البشیر نیز فعال بودند، خواستار اعتصاب سراسری در این کشور و شرکت مردم در نافرمانی مدنی شده‌اند. آنها همچنین خواستار برگزاری راهپیمایی گسترده در روز شنبه برای اعمال فشار برای بازگشت به حاکمیت غیرنظامیان شده‌اند.

دولت های غربی محکوم کردند

دولت های غربی با محکوم کردن کودتا در سودان، آزادی عبدالله حمدوک و دیگر مقام های ارشد این کشور را خواستار شده‌اند. دولت جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا هم از تعلیق ۷۰۰ میلیون دلار کمک اضطراری به سودان خبر داد.

آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا هم خواستار توقف فوری خشونت ها علیه معترضان در سودان و بازگشایی دوباره اینترنت در این کشور شد. او گفت که آمریکا در حال هماهنگی با شرکای خود است تا یک رویکرد دیپلماتیک مشترک اتخاذ کنند تا از بی‌ثباتی بیشتر در سودان و منطقه جلوگیری کنند.

همچنین قرار است شورای امنیت سازمان ملل متحد اواخر امروز سه شنبه ۲۶ اکتبر در نشستی پشت درهای بسته درباره وضعیت سودان بحث کند.



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: info@gooya.com تبلیغات: advertisement@gooya.com Cookie Policy