Friday, Jan 7, 2022

صفحه نخست » نمایش موشک‌های سپاه در خیابان‌های تهران

در آستانه سالگرد حمله موشکی به عین‌الاسد

بی بی سی - در آستانه دومین سالگرد حمله موشکی ایران به پایگاه عین‌الاسد، موشک‌های ذوالفقار بصیر و دزفول، به عنوان موشک‌هایی که به سوی این پایگاه شلیک شدند، در مسیر نمازجمعه تهران به نمایش درآمدند.

missile.jpgموشک‌های ذوالفقار بصیر و دزفول که روز جمعه در مسیر نمازجمعه به نمایش درآمدند

***

این در حالی است که یک روز بعد از این حمله در سال ۱۳۹۸، سرتیپ امیرعلی حاجی‌زاده، فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران گفته بود که از موشک‌های فاتح ۳۱۳ و قیام در حمله به عین‌الاسد استفاده شده است.

جمهوری اسلامی می‌گوید که در یک دهه اخیر در توسعه برنامه موشکی به دستاوردهای بسیاری رسیده و موفق شده که موشک‌های بالستیک با برد بیش از دو هزار کیلومتر تولید کند.

اما موشک‌های فاتح ۳۱۳ و قیام که بر اساس گفته‌های دو سال پیش حاجی‌زاده از نزدیکی کرمانشاه به عین‌الاسد و پایگاهی در اربیل شلیک شدند، به ترتیب بردی ۵۰۰ کیلومتری و ۸۰۰ کیلومتری دارند.

در مقابل موشک‌های ذوالفقار بصیر و دزفول که روز جمعه در تهران به نمایش درآمدند، بر اساس تبلیغات سپاه، هر دو موشک‌های پیشرفته‌تری محسوب می‌شوند.

موشک ذوالفقار بصیر، سلاحی پیشرفته‌تر از سری موشک‌های فاتح محسوب می‌شود که به گفته منابع وابسته به سپاه، علاوه بر برد بیشتر (تا۷۵۰ کیلومتر) از دقت بیشتری نیز در مقایسه با موشک فاتح ۳۱۳ برخوردار است.

همچنین موشک دزفول که در سال ۱۳۹۷ و همزمان با انتشار گزارشی درباره "شهر موشکی" رونمایی شد، به گفته سپاه پاسداران نسخه پیشرفته‌تر موشک ذوالفقار است و برد آن تا هزار کیلومتر افزایش یافته است.

این موشک‌ها در حالی روز جمعه در تهران به نمایش درآمده‌اند که علاوه بر مذاکرات هسته‌ای که در جریان است، مساله حمله موشکی سپاه به هواپیمای مسافربری پی‌اس ۷۵۲ نیز این روزها با حساسیتی بالا در شبکه‌های اجتماعی مطرح شده است.

روز شنبه، ۱۸ دی‌ماه که دومین سالگرد حمله موشکی ایران به پایگاه عین الاسد است، دومین سالگرد شلیک موشک‌های سپاه به هواپیمای مسافربری خطوط هوایی اوکراین و کشته شدن تمامی ۱۷۶ سرنشین آن نیز محسوب می‌شود.

هم سازمان هوافضای سپاه و هم فرمانده آن، امیرعلی حاجی‌زاده، از سوی برخی از خانواده‌های بازماندگان هواپیمای پی‌اس ۷۵۲ متهم هستند که در حمله موشکی به این هواپیمای مسافربری، مسئولیت دارند و باید محاکمه شوند.

اما علی‌رغم تلاش‌های تعدادی از این خانواده‌ها برای شکایت از سازمان هوافضای سپاه و فرمانده‌اش، در پایان تابستان سال جاری به شاکیان این پرونده اطلاع داده شد که برای این سازمان و فرماندهش، در کنار سازمان‌های دیگری که متهم شده بودند - از جمله سپاه پاسداران و فرمانده‌اش، حسین سلامی - قرار منع تعقیب صادر شده است.

انتقام سخت

حمله موشکی ایران به پایگاه هوایی عین‌الاسد، از سوی رسانه‌های وابسته به حکومت ایران "انتقام سخت" توصیف شد.

"انتقام سخت" عبارتی بود که از لابه‌لای سخنرانی آیت‌الله خامنه‌ای بعد از کشته‌شدن قاسم سلیمانی، به عنوان اقدام تلافی‌جویانه ایران به شکل یک تهدید مطرح شده بود.

در زمان این حمله، امیرعلی حاجی‌زاده گفت که همه موشک‌ها به هدف اصابت کرده‌اند و "حتماً ده‌ها نفر کشته و زخمی شده‌اند."

اما اندکی بعد نیروهای نظامی کشورهای آمریکا، فنلاند و عراق در مصاحبه‌های مختلف گفتند که از وقوع حمله موشکی اطلاع داشتند و به همین دلیل، همه نیروهایشان را به پناهگاه فرستاده بودند.

در نهایت بر اساس گزارش‌های رسمی، در جریان این حملات هیچ کس کشته نشد و آمریکا و متحدانش نیز به آن پاسخی ندادند.

به نوشته خبرگزاری صدا و سیما، نمایش موشک‌های بالستیک در خیابان‌های تهران، توسط "ستاد برگزاری نماز جمعه تهران با همکاری سازمان هوا فضا و سپاه محمد رسول الله تهران بزرگ" انجام شده است.

سازمان هوافضای سپاه پاسداران در سال ۱۳۸۸ تاسیس شد و امیرعلی حاجی‌زاده از بدو تاسیس تاکنون فرمانده این نیرو بوده است.



Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy