Wednesday, Jan 12, 2022

صفحه نخست » حواشی انتصاب یک پاسدار به عنوان مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

asgari.jpg کیهان لندن ـ انتصاب عبدالعلی علی‌عسگری رئیس پیشین صداوسیمای جمهوری اسلامی به عنوان مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس با واکنش‌های گسترده‌ای روبرو شده است. عبدالعلی علی‌عسگری مانند بسیاری از وزیران و مقامات دولت «قاضی مرگ» از اعضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است و حضور او در یکی از بزرگترین هولدینگ‌های کشور را می‌توان بخشی از «کودتای بی‌سر و صدا» و جاسازی مهره‌های این سازمان نظامی- امنیتی- عقیدتی در سیاست و اقتصاد کشور و مجموعه‌ی بخش‌های اجرایی ارزیابی کرد.

عبدالعلی علی‌عسگری رئیس سابق سازمان صداوسیمای حکومت روز دوشنبه ۲۰ دی ماه با حکم رئیس هیات مدیره شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس به مدیرعاملی این شرکت منصوب شد.

هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس ۴۰ درصد پتروشیمی کشور را در اختیار دارد و به تنهایی ٢٠ درصد ارز سامانه نیما را تامین می کند. ۱۵ شرکت تولید پتروشیمی زیرمجموعه این هلدینگ هستند. با احتساب شرکت‌های غیرصنعتی و آموزشی، این رقم به ۶٠ شرکت می‌رسد. فروش داخلی و صادراتی هلدینگ پتروشیمی در سال ٢٠٢٠ حدود ۸.۴ میلیارد دلار بوده است. این هلدینگ سی و هفتمین شرکت شیمیایی دنیاست. شرکت صنایع پتروشیمی سال ١٣٨٩ توسط شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران تاسیس شد.

👈 مطالب بیشتر در کیهان لندن

علی‌عسگری هیچگونه سابقه مرتبط با فعالیت‌های اقتصادی یا پتروشیمی نداشته و مشخص نیست بر اساس چه تخصصی قرار است سکان بزرگترین هلدینگ پتروشیمی کشور را که در حال حاضر می‌تواند تا ۵۰ درصد ارز سامانه نیما را تأمین کند، در دست بگیرد.

در روزهای گذشته البته خبرهای ضد و نقیضی از این انتصاب جنجالی منتشر شد. خبرگزاری رسمی وزارت نفت (شانا) انتصاب علی‌عسگری در شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس را تایید کرده اما حسین قربانزاده رئیس سازمان خصوصی‌سازی این موضوع را رد کرده و گفته است مدیرعاملی علی‌عسگری تأیید نشده و طبق قانون تمام مصوبات هیئت مدیره این مجموعه باید به تأیید سازمان خصوصی‌سازی برسد اما این انتصاب طی جلسه‌ای با حضور اوجی وزیر نفت و معرفی علی‌‌عسگری به مدیرعاملی صنایع پتروشیمی خلیج فارس به نوعی به رسمیت شناخته شد.

ادعای حسین قربانزاده اما نادرست بوده و عبدالعلی علی‌عسگری به عنوان مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس مشغول به کار شده است. خبرگزاری ایسنا نیز روز پنجشنبه ۲۳ دی‌ماه در خبری نوشته که به دنبال ادعای برخی رسانه‌ها مبنی بر استعفای علی‌عسگری از مدیرعاملی گروه صنایع پتروشیمی خلیج فارس، این خبر توسط این شرکت تکذیب شد و روز گذشته ۸ مدیرعامل شرکت‌های تابعه گروه، با علی‌عسگری دیدار و گفتگو داشتند و این دیدارها ادامه خواهد داشت.

خبرگزاری دولتی ایرنا نیز در خبری نوشت که «بررسی‌ها نشان می‌دهد انتصابات جواد اوجی در وزارت نفت همگی از بدنه این صنعت بوده و این در شرایطی است که بیژن زنگنه وزیر نفت دولت روحانی رکورددار انتصابات غیرتخصصی از معاون وزیر گرفته تا مشاوران ارشد خود به شمار می‌رود.»

این انتصاب واکنش‌هایی را نیز در فضای مجازی و رسانه‌ای برانگیخته است. برخی به تندی مخالفت کرده و برخی دیگر سوابق و تخصص علی‌عسگری را دلیل مناسبی برای این انتصاب دانسته‌اند.

یاشار سلطانی روزنامه‌نگار نزدیک به اصلاح‌‎طلبان در توئیتی نوشته از این انتصاب تعجب نکرده و علت این انتصاب، تبلیغ رئیسی توسط صداوسیما در دوران ریاست علی‌عسگری در این نهاد حکومتی بوده است.

حمید رسایی فعال اصولگرا نیز نوشته «همان کسانی که با لابی پنهان خود، علی‌عسگری را به ریاست صداوسیما رساندند و تمام تلاششان را کردند تا باز هم ابقا شود همانها او را به هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس رساندند.»

انتصاب رییس سابق صداوسیمای حکومت به عنوان مدیرعامل صنایع پتروشیمی خلیج فارس در حالی که این هلدینگ بزرگترین شرکت حاضر در بازار بورس ایران است نیز مورد توجه قرار گرفته است به ویژه آنکه انتصاب او سه روز قبل از برگزاری مجمع این شرکت اعلام شد.

وبسایت خبرآنلاین در گزارشی در اینباره نوشته که «چرا وزیر نفت سه روز کاری دیگر صبر نکرده است تا شنبه فرا برسد، مجمع عادی شرکت تشکیل شود، هیات مدیره جدید انتخاب شوند و آنگاه این هیات مدیره، مدیرعامل جدید را انتخاب و حکمش را صادر کند!؟»

در هر حال، علی‌عسگری در حالی مسئولیت صنایع پتروشیمی خلیج فارس را به عهده می‌گیرد که پیشتر این مسئولیت‌ها را داشته است:

فعالیت متمرکز در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در زمینه تحقیق و راه‌اندازی خطوط تولید نیازهای دفاعی در حوزه‌های مختلف از جمله مدیریت گروه صنایع تسلیحات دریایی، صنایع خودکفایی ناحیه تهران و مدیر مجتمع صنعتی شهید حسن باقری
معاون سیاحتی و زیارتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی (۱۳۷۱)
مشاور رئیس جمهوری اسلامی (۱۳۷۳)
پایه‌گذاری فروشگاه‌های رفاه در کشور (۱۳۷۳)
رییس سازمان مراکز ایرانگردی و جهانگردی (۱۳۷۶)
مدیرعامل بنیاد تعاون سپاه پاسداران انقلاب اسلامی (۱۳۷۶)
معاون توسعه و فناوری رسانه در سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی (به مدت ۱۰ سال)
رئیس سازمان صداوسیما جمهوری اسلامی

نگاهی به کارنامه فعالیت‌های این عضو سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نشان می‌دهد انتصاب عجولانه او در حالی که هیچ تخصص و تحصیلات مرتبطی با رشته مربوطه ندارد، بخشی از پروژه سپاه پاسداران برای جاسازی مُهره‌های خود در دستگاه عریض و طویل دولت است. انتصاب یک پاسدار دیگر در بخش اجرایی کشور در ادامه انتصابات بیش از ۲۰ پاسدار دیگر در هیئت دولت و بخش‌های مهم معاونتی و مدیریتی قوه مجریه صورت گرفته است.

بر اساس آمارها شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس تا پایان سال جاری ۵ میلیارد دلار صادرات خواهد داشت؛ ۸ میلیارد دلار پروژه در حال اجرا دارد و به تنهایی ۲۰ درصد ارز کشور را تأمین می کند. این هلدینگ ۱۵ میلیارد دلار پروژه تصویب شده و ۸ میلیارد دلار پروژه در حال اجرا دارد. در این شرایط رکود، فقط پروژه «الماس ماهشهر» این شرکت ۳ میلیارد دلار و پروژه «هرمز خلیج فارس» ۵/۴ میلیارد دلار ارزش دارد.

این آمارها نشان می‌دهد چرا شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس که یکی از گلوگاه‌های مهم اقتصادی کشور است چنان اهمیتی برای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی دارد که در تداوم پروژه تسخیر کامل و انحصاری ایران توسط این نهاد نامتعارف نظامی باید یکی از اعضای خود را به عنوان مدیرعامل آن جاسازی کند.



Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy