یورونیوز - تصاویر ماهوارهای شدت حمله پهپادی به تاسیسات نفتی امارات را مشخص کرد. این تصاویر که توسط «پلانت لبز PBC» تهیه شده و به تایید خبرگزاری آسوشیتدپرس رسیده است لحظاتی پس از حمله مرگبار دوشنبه ابوظبی را نشان میدهد. یکی از این تصاویر بلند شدن دود بر فراز مخزن سوخت شرکت ملی نفت ابوظبی در مصفح در حومه پایتخت امارات را نشان میدهد. تصویر دیگر مربوط به تلاش نیرویهای امدادی در خاموش کردن شعلههای آتش و پاشیدن فوم سفید در محل حادثه است.
تصویر ماهواره ای از شرکت ملی نفت ابوظبی
***
این حمله پهپادی دستکم ۳ کشته و چندین مجروح برجای گذاشت و حوثیهای یمن مسئولیت آنٰرا برعهده گرفتند. این حمله مرگبار به پایتخت امارات عربی متحده علاوه بر متحدان ابوظبی بلافاصله از سوی اکثر کشورهای منطقه از جمله عراق، قطر و ترکیه نیز محکوم شد.
العمید یحیی سریع، یکی از سخنگویان نظامی حوثیها در پستی توئیتری ادعا کرده بود که فرودگاه ابوظبی و پالایشگاه نفت مصفا با ۴ فروند موشک بالستیک ذوالفقار از نوع کروز قدس ۲ و استفاده از پهپاد صماد ۳ از سوی این نیروها هدف قرار گرفتهاند.
پلیس امارات میگوید انفجار دیگری که در فرودگاه ابوظبی بهوقوع پیوسته احتمالا نتیجه یک حمله پهپادی بودهاست.
در همین حال نیروهای ائتلاف به رهبری عربستان در یک حمله «تلافیجویانه» صنعا را شب گذشته بمباران کردند. در جریان حملات دوشنبه بیش از ۱۰ غیرنظامی کشته و دهها تن دیگر در پایتخت یمن مجروح شده اند. رسانههای حوثیها تعداد کشته را دستکم ۱۲ نفر اعلام کردهاند.
شرکت ملی نفت ابوظبی (ادنوک) یک شرکت دولتی است که عمده درآمدهای ۷ شیخنشین این کشور به آن وابسته است. ادنوک تا این لحظه بهتماسهای آسوشیدتدپرس در مورد میزان خسارات وارده به مجموعه خود و ارائه جزئیاتی بیشتر از این حمله پهپادی پاسخی نداده است. شرکت ملی نفت ابوظبی پیشتر با انتشار بیانیهای اعلام کرده بود در حال بررسی و مشخص کردن علل بروز این انفجار در همکاری با مسئولان و مقامات مربوطه است.
در جریان این حمله دو هندی و یک پاکستانی کشته شدند و ۳ تانکر در محل منفجر شد. پلیس ابوظبی همچنان مجروح شدن دستکم ۶ نفر را تایید کرده است.
پایگاه هوایی الظفره که پذیرای نیروهای آمریکایی و فرانسوی است در فاصله نسبتا نزدیکی از محل حمله قرار دارد.
انور قرقاش، دیپلمات ارشد اماراتی حوثیها را عامل این حمله معرفی کرد. او در یک پست توئیتری نوشت نیروهای دفاعی امارات با «مسولیت پذیری» و «شفافیت» با «حملات شرورانه» شورشیان حوثی بر ضد مواضع غیرنظامی برخورد خواهد کرد. او تاکید کرده که اقدامات تروریستی این گروه برای برهم زدن ثبات منطقه آنقدر خوار و عبث است که سرنوشتی جز زوال ندارد.»
حوثیهای مورد حمایت ایران درحالی مسئولیت این حمله را برعهده گرفتهاند که تلاشها برای ترمیم روابط تهران و ریاض به مرحله حساسی وارد شدهاست. همزمان با این حملات، سه دیپلمات ایرانی مجوز استقرار در جده را کسب کردند و این درحالیست که گمانهزنی ها از پیشرفت در مذاکرات هستهای میان ایران و قدرتهای جهانی در وین حکایت دارد.
انتقادهای داخلی از مذاکرات احیای برجام