Monday, Feb 14, 2022

صفحه نخست » دسته‌گلی که صادق گل و سنبل به آب داد

sardar_021422.jpgاحسان مهرابی - ایران وایر

سه روز پس از انتشار فایل صوتی «محمدعلی جعفری»، فرمانده سپاه پاسداران و «صادق گل و سنبل»، مشهور به «میرزا حسن ذوالقدرنیا»، معاون اقتصادی این نهاد، خبرگزاری فارس اصالت این فایل را تایید و اعلام کرد: «به زودی اطلاعات دقیق‌تری از این ماجرا را منتشر می‌کند.»

درگیری بین محمدعلی جعفری و «حسین سلامی» که در ماجرای نامزدی «سعید محمد» در انتخاب نمود داشت، اینک در گزارش رسانه‌ها، کانال‌های تلگرامی و ارتش سایبری وابسته به سپاه درباره این فایل نیز آشکار می‌شود.

برخی اما ماجرا را فراتر از درگیری‌های سپاه پاسداران و یا درگیری در شهرداری تهران می‌دانند و اتفاقات این‌چنینی را به جانشینی رهبر جمهوری اسلامی ربط می‌دهند.

صادق ذوالقدرنیا (گل و سنبل) کیست؟

فایل صوتی منتشر شده در رادیو فردا سخنان رد و بدل شده بین محمدعلی یا عزیز جعفری و صادق (میرزاحسن) ذوالقدرنیا، معاون اقتصادی او است. ذوالقدرنیا پیش از این در فضای عمومی شناخته شده نبود و نام اصلی او صادق گل و سنبل بوده و بین فعالان سیاسی و فرماندهان سابق سپاه استان فارس شناخته شده است.

او متولد «استهبان» است و «علیرضا علوی‌تبار» گفته است که در مقطعی مسئول اطلاعات سپاه استان فارس بود. او همچنین شوهر خواهر «محمدباقر ذوالقدر»، قائم مقام سابق فرمانده کل سپاه پاسداران است که جزو طیف راست سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی بود.

«محمد نوری‌زاد» نیز نوشته بود که «محمد جعفری صحرارودی»، از عوامل ترور «عبدالرحمن قاسملو» و رییس دفتر «علی لاریجانی» و «ایرج مسجدی»، سفیر فعلی ایران در عراق، دو باجناق صادق گل و سنبل یا صادق (میرزاحسن) ذوالقدرنیا هستند.

او در دوره «علی شمخانی» نیز رییس سازمان حفاظت اطلاعات وزارت دفاع بود. بر اساس برخی روایت‌ها او با «علی عسگری» از معاونان وزارت دفاع درگیری داشته است. عسگری که فعالیت‌های اقتصادی داشت، کنار گذاشته و بازخرید شد و در سوریه مفقود شد و گزارش‌هایی درباره ربوده شدنش منتشر شده است.

👈مطالب بیشتر در سایت ایران وایر

ذوالقدرنیا (گل و سنبل) در دوره محمدعلی جعفری معاون اقتصادی سپاه پاسداران بود و یک سال پیش از انتشار این فایل صوتی نیز نامش در ماجرای تلاش سپاه پاسداران برای «دخل و تصرف غیرقانونی» در سهام شرکت فولاد خوزستان مطرح شد.

درگیری حفاظت اطلاعات سپاه پاسداران و سازمان اطلاعات سپاه پاسداران

در این فایل صوتی به نقش مستقیم محمدباقر قالیباف، شهردار وقت تهران و ریيس فعلی مجلس ایران، «قاسم سلیمانی»، فرمانده سابق نیروی قدس سپاه، «جمال‌الدین آبرومند»، معاون وقت هماهنگ‌کننده سپاه و «حسین طائب»، مسئول اطلاعات سپاه در پرونده فساد هلدینگ یاس اشاره شده است.

جعفری و ذوالقدرنیا از ارسال پرونده این تخلف و تشکیل جلسه با حضور «کاظم» سخن می‌گویند. اشاره آنان به «محمد کاظمی»، فرمانده حفاظت اطلاعات سپاه پاسداران است که در سپاه پاسداران مشهور به «حاج کاظم» است. حفاظت اطلاعات سپاه پاسداران به موضوعات داخلی سپاه رسیدگی می‌کند و سازمان اطلاعات عملا به موضوعات سیاسی و برخورد با گروه‌ها در خارج از سپاه.

با این حال به گفته ذوالقدرنیا، حسین طائب، رییس سازمان اطلاعات سپاه پاسداران، در این پرونده به نفع متخلفان وارد شده و حتی گفته است: «ما می‌خواهیم نجفی را بگیریم.» «محمدعلی نجفی» از پیگیری پرونده‌های تخلف در دوره قالیباف سخن گفت و تعدادی از چهره‌های اصلاح‌طلب و «علی مطهری»، نماینده مجلس نیز آشنا شدن «میترا استاد» با نجفی و اتفاقات بعدی را یک زمینه‌سازی امنیتی دانسته بودند.

نقش معاون دانشگاه آزاد در برنامه موشکی سپاه پاسداران

ذوالقدرنیا در ابتدای این فایل صوتی به موضوع آزمایش یک موشک توسط یک «نخبه» اشاره کرده و اعلام می‌کند که «مجید خراسانی»، مدیرعامل بنیاد تعاون سپاه پاسداران، در امضای قرارداد با او محافظه‌کاری می‌کند. او از جعفری می‌خواهد که نامه‌ای را درباره این پروژه که خراسانی خطاب به «حمید نوروزی»، رییس بنیاد تعاون سپاه استان تهران نوشته است، امضا کند.

محمدعلی جعفری نیز به شرکت «توانا» اشاره می‌کند که «بیژن رنجبر»، قائم مقام رییس دانشگاه آزاد اسلامی از مدیران آن بوده است. ذوالقدرنیا نیز می‌گوید که رنجبر برخی از طرح‌هایی را که در سپاه پاسداران اجرا نکرده است، در دانشگاه آزاد اجرا می‌کند.

رنجبر در سال ۹۶ و دوره «فرهاد رهبر»، معاون پژوهشی دانشگاه آزاد و پس از آن قائم مقام این دانشگاه شد. «محمدمهدی طهرانچی»، رییس دانشگاه آزاد نیز اعلام کرده که مانند «مسعود علیمحمدی» و «مجید شهریاری» در لیست ترور دست‌اندرکاران برنامه اتمی ایران بوده است.

ذوالقدرنیا به نام «محسن دهنوی»، عضو فعلی هیات رییسه مجلس نیز اشاره می‌کند و از جعفری می‌خواهد که در مجموعه «توانا» به کار گرفته شود.

عیسی رضایی کیست و نقش موسسه ثامن در فساد سپاه پاسداران چیست؟

در گزارش‌های مربوط به پرونده فساد سپاه پاسداران بیشتر به موضوع هلدینگ یاس اشاره شده و کمتر موضوع موسسه ثامن مطرح می‌شود. «شرکت گروه توسعه اقتصادی یاس» مشهور به «هولدینگ یاس» بازوی اصلی بنیاد تعاون سپاه بود که در حوزه خدمات، واسطه‌گری و مسکن فعالیت داشت. بخشی از پرونده فساد این هلدینگ مربوط به قراردادهای آن با شهرداری در دوره محمدباقر قالیباف بود.

در دقایق ابتدایی فایل صوتی ذوالقدرنیا از فردی به نام «عیسی» سخن می‌گوید و جعفری تصور می‌کند که او «عیسی شریفی» است. ذوالقدرنیا اما می‌گوید که منظورش «عیسی رضایی»، رییس هیات مدیره موسسه ثامن است.

ذوالقدرنیا در این فایل صوتی می‌گوید که اسناد مربوط به موسسه ثامن را باید هیات مدیره امضا کند؛ اما عیسی رضایی یک شرکت تشکیل داده و از اعضای هیات مدیره وکالت گرفته بود.

بر اساس این فایل صوتی، «آبرومند» به «محمدحسین باقری»، رییس ستاد کل نیروهای مسلح گفته است که ماجرای ثامن «حل شد» و باقری نیز به ذوالقدرنیا اعتراض کرده و گفته است: «ساخت و پاخت کرده است.»

عیسی رضایی از سال ۸۹ سمت مدیرعاملی موسسه اعتباری کوثر را بر عهده داشت و سال ۹۷ استعفا داد. او هم‌زمان رییس هیات مدیره موسسه اعتباری ثامن نیز بود.

سال ۹۹ نیز نام او در راه‌اندازی فروشگاه زنجیره‌ای اتکا در ونزوئلا مطرح شد و وال‌استریت ژورنال گزارش داده بود که سپاه پاسداران در تحت پوشش عرضه مواد غذایی به پول‌شویی اقدام می‌کند.

این فرمانده ۵۸ ساله سپاه پاسداران گفته است که سال ۶۰ وارد سپاه پاسداران شده و سال ۶۳ ازدواج کرده و علی خامنه‌ای صیغه عقدش را خوانده است.

او ده‌ها سمت مالی در سپاه پاسداران داشته است؛ از جمله مدیر مالی قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء و بازرس قانونی موسسه حسابرسی بنیاد تعاون سپاه پاسداران.

در خرداد ماه سال ۹۶ شایعه ورشکستگی موسسه ثامن مطرح شد؛ اما عیسی رضایی به مردم اطمینان داد که نگران سپرده‌های خود نباشند. سرانجام بیست‌ونهم خردادماه، معاون نظارتی بانک مرکزی انجام مذاکره میان موسسه اعتباری کوثر و صاحبان سهام موسسه ثامن و مهراقتصاد را تایید کرد.

معاون اقتصادی سپاه از «آیت‌‌الله ابراهیمی»، مدیرعامل بانک انصار، نام می‌برد و می‌گوید که «ابراهیمی رفته در تیم آبرومند، چون می‌ترسد که ادامه این ماجرا [رسیدگی به فساد] به بانک انصار هم کشیده شود.»

او می‌گوید ابراهیمی در یک پرونده هزار میلیارد تومان از محل منابع مالی «همراه اول» که در بانک انصار بوده، به فردی به نام [علی اصغر] شماعی داده است که ضمانت‌نامه‌اش از بانک صادرات باطل بوده و بعد این پرونده را به موسسه ثامن برده است.

بانک انصار سال گذشته همراه با چهار بانک نظامی دیگر در بانک سپه ادغام شدند و آبان امسال آیت‌الله ابراهیمی با ارتقای مقام، به عنوان مدیرعامل بانک سپه معرفی شد.

متهمان افشای فایل صوتی چه کسانی هستند؟

انتشار فایل صوتی در فضای عمومی به نفع محمدعلی جعفری و سعید محمد و به زیان محمدباقر قالیباف، حسین طائب و قاسم سلیمانی تمام شده است. در این میان جعفری با وجود تردید در ارجاع این پرونده به حفاظت اطلاعات سپاه پاسداران، به عنوان فردی معرفی می‌شود که قصد برخورد با این فساد را دارد. سعید محمد نیز به عنوان فردی معرفی می‌شود که از ادامه این فساد جلوگیری کرده است. موضوعی که در دوره تبلیغات انتخابات ریاست‌جمهوری نیز مطرح شده است و کشف این فساد به او نسبت داده شده بود.

هر چند که سعید محمد خود به فساد در قرارگاه خاتم‌الانبیاء متهم است و «محسن جعفری»، فرزند محمدعلی جعفری به فساد در پرونده بانک سرمایه.

به جز محمدباقر قالیباف که به در این فایل صوتی به تلاش برای ماستمالی کردن این فساد متهم می‌شود، قاسم سلیمانی و حسین طائب نیز به حمایت از این باند متهم می‌شوند.

اگر چنانچه تنها نام قالیباف مطرح شده بود، عملا تحلیل‌ها به سمت درگیری چهره‌هایی چون «زاکانی» با قالیباف و یا تلاش برای مهار قالیباف در انتخابات ریاست‌جمهوری و مجلس آینده می‌رفت.

مطرح شدن نام رییس سازمان اطلاعات سپاه پاسداران اما باعث شده که موضوعاتی چون جانشینی رهبری نیز مطرح شود؛ چرا که نام طائب در سالیان اخیر همواره در کنار نام «مجتبی خامنه‌ای» مطرح شده است. از سوی دیگر درگیری‌های داخلی در سپاه پاسداران خود به نوعی در راستای درگیری بر سر رهبری آینده نیز تفسیر می‌شود.

از این ماجرا هر چند که ممکن است برخی افشای فایل صوتی را دسته‌گلی بدانند که سعید محمد یا ذوالقدرنیا به آب داده‌اند؛ اما انتشار آن می‌تواند ناشی از درگیری‌هایی امنیتی با محوریت موضوعات کلان‌تر باشد.



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy