Tuesday, Mar 1, 2022

صفحه نخست » خود را فریب ندهید! احمد زیدآبادی

za_030122.jpgبرخی اصولگرایان افزایش فروش نفت در ماه‌های اخیر را علامت خنثی شدن تحریم‌ها و عدم نیاز کشور به احیای برجام می‌دانند.

این نوع ادعاها برای فریب خود یا دیگران شاید سودمند باشد اما بهره‌ای از حقیقت ندارد.

در واقع نرمش و انعطاف دولت جو بایدن در جریان مذاکرات وین به امید دستیابی به توافق، سبب افزایش نسبی فروش نفت ایران در سال جاری شده است اما اگر مذاکرات شکست بخورد، وضعیت بی‌نهایت دشوارتر از دوران ترامپ خواهد شد.

روسیه نمونۀ گویایی از این جهت است. پوتین گمان می‌کرد زرادخانۀ عظیم هسته‌ای و وابستگی اروپا به منابع انرژی روسیه، مانع از تحریم آن کشور خواهد شد اما گمان او بی پایه و اساس از کار در آمد.

امروزه حتی نهادهای غیردولتی در بسیاری از نقاط جهان برای تحریم روسیه با هم مسابقه گذاشته‌اند و این وضعیت در صورت شکست مذاکرات وین، برای جمهوری اسلامی حتی از این هم وخیم‌تر خواهد شد.

این نوع هشدارها طبعاً به کام زمامداران کشور تلخ می‌آید، اما به قول سعدی شیرازی:
به نزد من آن کس نکوخواه توست
که گوید فلان خار در راه توست
به گمراه گفتن نکو می‌روی
جفایی تمام است و جوری قوی
هر آن گه که عیبت نگویند پیش
هنر دانی از جاهلی عیب خویش
مگو شهد شیرین شکر فایق است
کسی را که سقمونیا لایق است
چه خوش گفت یک روز دارو فروش
شفا بایدت داروی تلخ نوش!

فروش نفت ایران به چین از دوره قبل از تحریم‌های ترامپ هم بیشتر شده است

بی بی سی - اطلاعات شرکت‌های ردیابی نفتکش‌ها نشان می‌دهد فروش نفت ایران به چین در ماه‌های گذشته به شدت افزایش یافته و از پنج سال پیش که ایران مشمول تحریم‌های انرژی دولت آمریکا نبود، بیشتر شده است.

به گزارش رویترز بر اساس برآورد سه شرکت ردیابی نفتکش‌ها صادرات نفت ایران به چین در ماه ژانویه از ۷۰۰ هزار بشکه در روز فراتر رفته است.

این در حالی است که بیشترین میزان خرید چین در سال ۲۰۱۷ - یک سال قبل از تحریم‌های نفتی دولت دونالد ترامپ علیه ایران - ۶۲۳ هزار بشکه در روز بود.

افزایش چشمگیر خرید نفت ایران از سوی پالایشگاه‌های چینی در حالی صورت می‌گیرد که مذاکرات وین برای احیای برجام و رفع تحریم‌های ایران در حال برگزاری است.

به گزارش رویترز بازگشت احتمالی ایران به بازار نفت می‌تواند میزان عرضه جهانی را در شرایط دشوار بازار و رسیدن قیمت نفت به بیش از صد دلار در بشکه به دلیل حمله روسیه اوکراین، افزایش دهد.

یکی از شرکت‌های ردیابی نفتکش‌ها میزان واردات نفت چین از ایران در ماه‌های آخر سال ۲۰۲۱ را حدود ۷۸۰ هزار بشکه در روز برآورد کرده است.

به گفته کارشناسان حجم کم‌سابقه فروش نفت ایران به پالایشگاه‌های چینی به این معناست که در صورت رفع تحریم‌ها، مشتریان سابق ایران مانند هند و کشورهای اروپایی سهم کمتری از بازار نفت ایران خواهند داشت.

از سوی دیگر نفت ارزان‌تر ایران، می‌تواند دسترسی رقبای دیگری مانند برزیل و کشورهای غرب آفریقا را به بازار سخت‌تر کند.

یک سخنگوی وزارت خارجه آمریکا به رویترز گفت که واشنگتن از واردات نفت چین از ایران آگاه است و این موضوع را با پکن مطرح کرده است.

این مقام آمریکایی گفت: "چین یکی از شرکای مهم تجاری ایران است و یکی از بحث‌های ما با چینی‌ها ‌هم‌زمان با تلاش‌ها برای بازگشت به برجام موضوع اجرای تحریم‌ها بوده است."

چین همواره گفته است که مخالف تحریم‌های یک‌جانبه و خارج از حوزه صلاحیت قضایی آمریکا علیه کشورهای دیگر است.

دولت جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا، هنوز هیچ فرد یا شرکت چینی را در ارتباط با تحریم‌های نفتی ایران مجازات نکرده است.



Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy