Thursday, May 26, 2022

صفحه نخست » پشت پرده دیدار محرمانه ظریف با مقامات دولت اوباما برای تضعیف کردن سیاست ترامپ علیه ایران

zarif_kerry.jpg العربیه - واشینگتن فری‌بیکن، هدف این دیدار محرمانه را تلاش برای تضعیف سیاست دولت ترامپ علیه ایران خوانده است

«واشینگتن فری‌بیکن» به نقل از یک سند داخلی وزارت خارجه آمریکا نوشته است، مقامات عالی‌رتبه سابق ایالات متحده در دولت باراک اوباما، از جمله جان کری، در سال ۲۰۱۸، با هدف «تضعیف» تلاش‌های دولت ترامپ برای فشار بر ایران با نمایندگان جمهوری اسلامی در نیویورک «نشست محرمانه» داشته‌اند.

پیشتر گزارش‌هایی در خصوص دیدار مقامات جمهوری اسلامی و مقامات سابق دولت اوباما در دوران ریاست‌ جمهوری دونالد ترامپ منتشر شده بود. اما این اولین بار است که یک سند داخلی وزارت خارجه به جزییات آن اشاره می‌‌کند.

بر اساس این سند که به دنبال شکایت «مرکز قانون و عدالت» آمریکا از وزارت خارجه از حالت محرمانه در آمده، هیئتی از سفرای دولت اوباما درباره سلاح‌های هسته‌ای، تبادل احتمالی زندانیان، خروج نیروهای آمریکا از افغانستان و مذاکره با طالبان با محمدجواد ظریف، وزیر خارجه وقت جمهوری اسلامی در اقامتگاه او در نیویورک دیدار و گفت‌وگو کردند.

طبق این گزارش، ظریف مدعی شده که سیاست ترامپ جبهه ضد آمریکایی در ایران ایجاد کرده و از محبوبیت سپاه پاسداران و قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس صحبت کرده بود.

👈 مطالب بیشتر در سایت العربیه

بر اساس این سند، وزیر خارجه وقت جمهوری اسلامی در این جلسه گفته بود: «من به اندازه قاسم سلیمانی محبوب بودم، اما الان محبوبیت من ۴۷ درصد است و او بالاتر از من قرار گرفته است. محبوبیت او ۸۰ درصد است. مردم ایران قبلا به دنبال تعامل بودند، ‌ اما اکنون تنها راه را در مقاومت می‌بینند. این چیزی است که نظرسنجی‌ها به ما می‌گوید و واقعیت منطقه است.»

ظریف در این جلسه گفته است که تهران برنامه موشکی و غنی‌سازی را رها نخواهد کرد.

او همچنین، به دیدگاه‌های خود درباره عراق، ‌ مبادله زندانیان و حمایت از حزب‌ الله لبنان و حوثی‌های یمن اشاره می‌کند.

مایک پمپئو، وزیر خارجه دولت ترامپ، در گفت‌وگو با واشینگتن فری‌بیکن گفت زمانی که در سمت وزیر خارجه مشغول به کار بوده در جریان تداوم دیدارهای موازی مقامات سابق دولت اوباما با نمایندگان ایران نبوده است.

پمپئو گفت: «ارتباط مقامات سابق دولت اوباما با نمایندگان ایران آن هم دو سال پس از پایان مسئولیت به جمهوری اسلامی این پیام را می‌دهد که باید مقابل آمریکا مقاومت کنند.»

او ادامه داد: «این سند نشان می‌دهد که مقامات دولت اوباما در دولت ترامپ مانند زمانی که دولت اوباما بر سر کار بود، به کار خود درباره ایران ادامه می‌دادند.»

پمپئو تاکید کرد مقامات دولت اوباما باید از اینکه علیه سیاست‌های جاری کشورشان کار کرده‌اند، شرمنده‌ باشند.

پیش از این در زمانی که خبر رایزنی‌های محرمانه کری و ظریف در جریان انتشار فایل صوتی ظریف مورد توجه قرار گرفت، برخی اتهام نقض «قانون لوگان» را علیه کری مطرح کردند. قانون لوگان به دنبال مذاکرات «جورج لوگان» با فرانسوی‌ها در سال ۱۷۹۹ تصویب شد. این قانون با هدف جلوگیری از تضعیف مواضع دولت آمریکا برابر دولت‌های خارجی وضع شده و مذاکره افراد غیرمسئول با دولت‌های خارجی در حال مناقشه با ایالات‌متحده را ممنوع و جرم تلقی می‌کند.

دونالد ترامپ، بارها کری و دمکرات‌ها را به نقض قانون «لوگان» متهم کرده است.

ترامپ در سال ۲۰۱۸ از توافق هسته‌ای موسوم به برجام که در دولت اوباما با ایران به امضا رسیده بود، خارج شد و همزمان سخت‌ترین تحریم‌ها تحت عنوان «کارزار فشار حداکثری» را بر نظام جمهوری اسلامی تحمیل کرد.

با روی کار آمدن جو بایدن در کاخ سفید، مذاکراتی برای بازگشت دولت آمریکا به توافق هسته‌ای و احیای برجام آغاز شد اما تهران با وقت‌کشی و درخواست‌های «فرابرجامی» مانند خروج سپاه پاسداران از فهرست تروریسم این مذاکرات را به بن‌بست کشاند.



Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy