یام یونسیپور - ایران وایر
امروز شنبه چهارم تیرماه ۱۴۰۱ یک بار دیگر «علیرضا دبیر»، رئیس فدراسیون کشتی ایران و «محمد پولادگر»، معاون ورزش قهرمانی وزارت ورزش و جوانان، با هم در مجمع فدراسیون کشتی درگیری شفاهی پیدا کردند.
علیرضا دبیر و محمد پولادگر، هر دو از چهرههای اصولگرای ورزش ایران هستند که در این جلسه، حتی به خط و مشی یکدیگر، توهین کردهاند.
در بخشی از این جلسه محمد پولادگر، خطاب به رئیس فدراسیون کشتی گفته است: «متلک گفتن و نیش و کنایه زدن روش آقای دبیر است. یک ساعت شما حرف زدی؛ الان گوش کن برادر. دبیر متخصص جدل است که من بلد نیستم.»
علیرضا دبیر نیز در پاسخ گفته است: «پولادگر آخوند بوده و تیکه میاندازد. اما من ملازاده نیستم.»
علیرضا دبیر از چهرههای نزدیک به «محمدباقر قالیباف» رئیس کنونی مجلس شورای اسلامی محسوب میشود و محمد پولادگر به واسطه سالها ارتباط نزدیکش با بیت آیتالله «علی خامنهای» از چهرههای امنیتی ورزش ایران به حساب میآید.
علیرضا دبیر و محمد پولادگر چرا روبروی هم ایستادند؟
یکم تیرماه، رسانههای ایران خبر دادند، معاون حرفهای و قهرمانی وزارت ورزش و رئیس فدراسیون کشتی امروز به خاطر بودجه کشتی با هم درگیری لفظی پیدا کردهاند.
👈مطالب بیشتر در سایت ایران وایر
خبرگزاری فارس ادعا کرد محمد پولادگر، معاون حرفهای و قهرمانی وزارت ورزش قرار بود جلسهای با چند رئیس فدراسیون در خصوص بودجه داشته باشد، اما به دلیل درگیری پیش آمده بین او و علیرضا دبیر، رئیس فدراسیون کشتی باعث شد، جلسه او با روسای فدراسیونهای دیگر لغو شود.
وزارت ورزش، حالا ادعا میکند فدراسیون کشتی با دریافت این «بودجه میانبر» نیازی به دریافت بودجه ۳۹ میلیارد تومانی قبلیاش ندارد.
علیرضا دبیر در جلسه یکم تیرماه خطاب به محمد پولادگر گفته بود: «من که بیست سال در این مملکت کشتی گرفتم بیشتر از مدیریت ورزش میفهمم یا تو؟» که محمد پولادگر هم خطاب به او گفته بود: «قطعا من.»
علیرضا دبیر چگونه وزارت ورزش را دور میزند؟
اسم رمز علیرضا دبیر در تمام سالهای اخیر، «محمدباقر قالیباف» است. زندگی اقتصادی و مدیریتی علیرضا دبیر در تمام سالهای اخیر به فساد آمیخته شده، اما او تاکنون به هیچ نهاد نظارتی پاسخگو نبوده است.
سال ۱۳۹۵ فهرستی از مفاسد علیرضا دبیر منتشر شد شامل بر خرید ۱۵ میلیون تومانی همسرش با بنهای فروشگاه «شهروند» که قرار بود سال ۱۳۹۲ در اختیار کارگران شهرداری قرار بگیرند، انتقال ۶۰ میلیارد تومان پول (با احتساب دلار ۳۲۰۰ تومانی) توسط دبیر به آمریکا در سال ۱۳۹۴، ابهام در هبه شدن خانهای ۴۲۰ متری در محله ولنجک به او و همچنین چندین پرونده دریافت رشوه برای صدور پایان کار.
انتشار همین فهرست به درگیری فیزیکی علیرضا دبیر با «عباس جدیدی» دیگر عضو وقت شورای شهر تهران در صحن این شورا انجامید. عباس جدیدی به خبرآنلاین گفته بود که آقای دبیر تصور میکرد، او این فهرست را در اختیار رسانهها قرار داده است.
ارتباط نزدیک علیرضا دبیر با محمدباقر قالیباف از اوایل دهه ۸۰ خورشیدی آغاز شد و با حضور این دو، یکی به عنوان شهردار و دیگری به عنوان عضو شورای شهر در مدیریت شهری تهران ادامه یافت.
اردیبهشت سال ۱۴۰۰ علیرضا دبیر با دعوت از محمدباقر قالیباف از او خواست، خانه کشتی «شهید مصطفی صدرزاده» را افتتاح کند. او همزمان بحث بودجه جداگانه برای فدراسیون کشتی را در حضور رئیس مجلس شورای اسلامی پیش کشید. موضوعی که چه طبق قوانین سازمان برنامه و بودجه و چه طبق قوانین مرتبط با استقلال فدراسیونها، خلاف مقررات بود. با این حال محمدباقر قالیباف برای فدراسیون مورد نظر، ۷۰ میلیارد تومان بودجه در نظر گرفت؛ مهمترین سوال اینجا مطرح شد؛ دقیقا از کدام خزانه؟
پس از تصویب این کمک هزینه ۷۰ میلیارد تومانی، ۱۹ رئیس فدراسیون ورزشی ایران در نامهای خطاب به محمدباقر قالیباف و نمایندگان مجلس، نسبت به تبعیض اعمال شده در قبال سایر فدراسیونهای ورزشی، اعتراض کردند.
چرا علیرضا دبیر، آخوند بودن پولادگر را به تمسخر گرفت؟
علیرضا دبیر سالهاست که با پشتگرمی محمدباقر قالیباف، اینگونه به منتقدان یا مدیرانی که روبروی او میایستند، میتازد، تمسخرشان میکند، برای آنها پرونده امنیتی میسازد و از صحنه کنار میزند.
خبرگزاری تسنیم با انتشار تمام صحبتهای رد و بدل شده میان علیرضا دبیر رئیس فدراسیون کشتی و محمد پولادگر معاون قهرمانی وزارت ورزش و جوانان نوشته است: «علیرضا دبیر با فریاد به پولادگر گفت، شما هیچ درکی از ورزش قهرمانی نداری. در این هنگام پولادگر گفت، شما مدام توهین میکنی و در این هنگام اقدام به ترک جلسه کرد. همان زمان علیرضا دبیر رئیس فدراسیون کشتی گفت، دوستان! هیچکس بلند نشود.چون او رفت من خودم ادامه میدهم.»
پیش از این که محمد پولادگر مجمع را ترک کند، علیرضا دبیر بارها او را با واژههایی مانند «دروغگو» و «ریاکار» خطاب کرده و گفته بود: «شما سفسطه کردی و معاون وزیر شدی.»
محمدرضا پولادگر سال ۱۳۶۳ خورشیدی رییس هیات تکواندوی استان قم شد. به همین دلیل علیرضا دبیر «طلبه بودن» او را در مجمع عمومی فدراسیون کشتی به تمسخر گرفته و مدعی شده چون او آخوند است، خوب کنایه میزند.
آقای پولادگر که در حوزه علمیه قم دانشآموخته بود، سالها کنار ریاست بر تکواندو، در دفتر برنامهریزیِ سازمان تبلیغات اسلامی هم شاغل بود.
پولادگر سال ۱۳۷۵ به درخواست «مختار کلانتری» به تهران رفت. کلانتری در آن زمان رییس فدراسیون تکواندو بود و با حکم او، روحانیِ تکواندوکار قمی (پولادگر) ابتدا نایبرییس این فدراسیون شد و بعد با حمایت خود کلانتری، سال ۱۳۷۹ پست ریاست این رشته ورزشی را بهدست آورد.
مختار کلانتری فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شهرستان مهاباد در سال ۵۹ خورشیدی بود؛ اما یک سال بعد رییس دفتر فرماندهی کل سپاه پاسداران شد. دو سال دیرتر پایههای آشنایی او و پولادگر هم ریخته شد.
مختار کلانتری سالهای پس از جنگ دنبال مدیریت ورزشی نبود. این را محمدرضا پولادگر به خوبی میدانست. برای همین سعی کرد در ابتدای دهه ۷۰ به او نزدیک شود. کلانتری پس از جنگ سراغ پستهایی رفت که بیشتر جنبههای سیاسی و بهویژه اقتصادی داشتند؛ پستهایی مانند مسئول حفاظت بیت آیتالله «خمینی»، جانشین فرمانده کل کمیته انقلاب اسلامی، معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور، دبیر شورای امنیت کشور، فرمانده کل کمیته انقلاب اسلامی، قائممقام سرپرست «بنیاد ۱۵ خرداد» و مدیر امور صنایع همان بنیاد. مدیرعاملی سازمان اقتصادی «کوثر» و معاونت وزارت راه در دولت خاتمی نیز از جمله سمتهای دیگر او بوده است.
به نظر میرسد پشتوانه امروز علیرضا دبیر از پشتوانه قدیمی محمد پولادگر قدرتمندتر است.