ایران اینترنشنال - نیویورکتایمز نوشت تلاش روسیه برای دور زدن تحریمهای غرب و یافتن خریداران جدید برای نفت خود، به کاهش سهم ایران و ونزوئلا، دو متحد مسکو، در بازار نفت میانجامد و به راه افتادن یک رقابت در کاهش قیمت، میتواند به هر سه این کشورها آسیب برساند.
این روزنامه در گزارش خود به نقل از تحلیلگران و تاجران بازار نفت نوشت: «پیشتر رقابت برای فروش نفت به کشورهای آسیایی، ایران و ونزوئلا را مجبور کرده بود به شدت قیمت نفت خود را کاهش دهند تا سعی کنند معدود مشتریهای خود را با وجود تحریمهای موجود علیه این دو کشور، حفظ کنند.»
نیویورکتایمز نوشت گرچه ایران و ونزوئلا دو متحد روسیه به شمار میروند اما کارشناسان پیشبینی میکنند در صورت تشدید رقابت برای فروش نفت میان این سه کشور، تنشها میان تهران و کاراکاس از یک سو و مسکو از سوی دیگر افزایش یابد.
پس از تهاجم روسیه به اوکراین، کشورهای غربی و به ویژه آمریکا تحریمهای اقتصادی شدیدی را از جمله در حوزه نفت روسیه، علیه مسکو اعمال کردند.
همچنین در جریان برگزاری نشست سران گروه هفت، رهبران این کشورهای صنعتی جهان از قصد خود به منظور تعیین یک سقف قیمت برای نفت صادراتی روسیه خبر دادند.
مطالب بیشتر در سایت ایران اینترنشنال
در این شرایط، روسیه تلاش میکند روابط خود را با متحدانش حفظ کند.
روز دوشنبه ۲۰ تیر اعلام شد که قرار است ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه، هفته آینده به تهران سفر کند.
همچنین به گزارش خبرگزاری فرانسه، وزیر امور خارجه برزیل روز سهشنبه ۲۱ تیر در مقر سازمان ملل متحد در نیویورک گفت که این کشور قصد دارد با وجود تهاجم روسیه علیه اوکراین، تا آنجا که ممکن است از روسیه گازوئیل بخرد.
وزیر امور خارجه برزیل گفت: «ما باید مطمئن باشیم که گازوئیل کافی برای صنعت کشاورزی و رانندگان برزیلی داریم.»
برزیل علاوه بر سوخت، در زمینه کود شیمیایی هم شدیدا به روسیه وابسته است. این کشور به عنوان یکی از قدرتهای کشاورزی جهان، بیش از ۸۰ درصد کود شیمیایی مورد نیاز برای بخش کشاورزی خود را وارد میکند.
با این حال ایران و ونزوئلا نیز برای افزایش فروش نفت خود تلاش میکنند.
نیویورکتایمز نوشت که ونزوئلا پس از سالها سردی روابط با آمریکا بر سر نقض آزادیها و حقوق بشر و تقلب در انتخابات، اکنون کمی به غرب نزدیکتر شده است.
این روزنامه به نقل از یک مدیر نفتی ونزوئلا و یک مقام دولتی این کشور نوشت شرکت نفتی شورون آمریکا در حال مذاکره با ونزوئلاییها بوده است.
پیشتر نیز فرانسه اعلام کرده بود خواهان بازگشت نفت ایران و ونزوئلا به بازارهای جهانی است تا از فشاری که ناشی از تهاجم روسیه به اوکراین در عرضه انرژی رخ داده و باعث افزایش قیمتها شده است، کاسته شود.
روز سهشنبه اعلام شد که در بحبوحه نگرانیها درباره وضعیت رشد اقتصادی در جهان، قیمت نفت کاهش یافت و هر بشکه نفت خام آمریکا برای تحویل در ماه اوت، به زیر مرز نمادین ۱۰۰ دلار رسید.
این در حالی است که جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا نیز که روز جمعه به عربستان سعودی سفر میکند، امیدوار است ریاض را متقاعد سازد تا با عرضه بیشتر نفت، بازار طلای سیاه جهان را آرامتر کند و از شتاب نرخ تورم در کشورهای صنعتی بکاهد.
رجز خوانی رئیسی قبل از سفر عالیجناب پوتین به تهران
وزیر کشور زنان را تهدید کرد