ایران اینترنشنال - دادگاه تجدیدنظر بروکسل توقف استرداد اسدالله اسدی، دیپلمات جمهوری اسلامی که به جرم اقدامات تروریستی زندانی شده را دو ماه دیگر و تا جلسه بعدی دادگاه تمدید کرد.
دولت بلژیک و شاکیان این پرونده فرصت دارند تا لوایح خود را تا تاریخ ۲۴ شهریور ارائه کنند و روز ۲۸ شهریور زمان جلسه دادگاه برای شنیدن دفاعیات طرفین تعیین شده است.
«شورای ملی مقاومت» و ۱۰ فرد از جمله وزیر خارجه سابق ایتالیا و نخست وزیر سابق الجزایر شاکیان این پروندهاند.
روز چهارشنبه هفته گذشته، پارلمان بلژیک توافق با ایران درباره استرداد محکومین را با وجود هشدارهای گسترده محافل حقوق بشری نسبت به تقویت رویکرد گروگانگیری جمهوری اسلامی به موجب این توافق، به تصویب رساند.
👈 مطالب بیشتر در سایت ایران اینترنشنال
پس از آن دادگاه تجدیدنظر بروکسل طی حکمی استرداد این دیپلمات جمهوری اسلامی به ایران یا هر کشور خارجی دیگر را به صورت موقت ممنوع کرد.
در همین حال ۱۳ عضو دموکرات و جمهوریخواه مجلس نمایندگان آمریکا در نامهای به نخستوزیر بلژیک خواستار آن شدند که پارلمان بلژیک با هر توافقی با جمهوری اسلامی که به بازگرداندن اسدالله اسدی و سایر ایرانیان محکوم به تروریسم به ایران منجر شود، مخالفت کند.
اسدالله اسدی، دبیر سوم سفارت جمهوری اسلامی در وین، تیر ماه سال ۹۷ به اتهام تلاش برای بمبگذاری در گردهمایی سازمان مجاهدین خلق در فرانسه بازداشت و در بهمن ۹۹ در دادگاه بلژیک به ۲۰ سال زندان محکوم شد. او پس از صدور این حکم، درخواست تجدیدنظر نکرد.
گمانهزنیهایی درباره احتمال مبادله اسدی با شهروندان اروپایی یا دو تابعیتی در ایران مطرح شده است.
ایراناینترنشنال روز ۱۳ تیر در خبری اختصاصی خبر داده بود که نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی الیویه وندکاستیل، امدادگر ۴۱ ساله بلژیکی، را بازداشت کردهاند.
روز ۱۶ تیر نیز وزارت خارجه لهستان تایید کرد که یک محقق این کشور شهریور سال گذشته در ایران بازداشت شده، اما هویت او را اعلام نکرد.
خبرگزاری صداوسیما پیشتر نوشته بود ماچیاِی والچاک، استاد دانشگاه لهستانی همزمان با یک رزمایش موشکی با حضور در شهداد کرمان به دلیل نمونهبرداری از خاک بازداشت شد.
پیش از آن نیز گمانهزنیهایی نیز درباره احتمال مبادله اسدی با احمدرضا جلالی، پژوهشگر ایرانی-سوئدی محکوم به اعدام در ایران مطرح شده بود.
گمانهزنیهایی درباره احتمال مبادله جلالی با حمید نوری، مقام سابق قضایی جمهوری اسلامی و متهم به مشارکت در اعدام زندانیان سیاسی در زندان گوهردشت، نیز مطرح است اما مقامهای قوه قضاییه این احتمالات را رد کردهاند.
نازنین بهرامی کجا است؟