Tuesday, Aug 2, 2022

صفحه نخست » خبرگزاری فرانسه افق اقتصادی ایران را تیره و آبستن ناآرامی‌ها بیشتر خواند

2.jpgرادیو بین المللی فرانسه - به گزارش خبرگزاری فرانسه جمهوری اسلامی ایران با یک بحران بزرگ اقتصادی و اجتماعی روبرو است که در واقعیت نتیجۀ نهایی تحریم های آمریکا پس از خروج این کشور از برجام است. این بحران بزرگ اقتصادی و اجتماعی به بحران بی اعتمادی مردم به رهبران جمهوری اسلامی ایران آمیخته است و از گویاترین نشانه های این بحران بی اعتمادی غیبت بی سابقۀ رای دهندگان در آخرین انتخابات ریاست جمهوری است که به روی کار آمدن ابراهیم رئیسی منجر شد.

خبرگزاری فرانسه تصریح کرده است در نتیجۀ این بحران‌ها تولید سرانۀ ایران حتی در سال آینده به دورۀ پیش از بحران، یعنی خروج آمریکا از برجام در سال ٢٠١٨ نخواهد رسید. به نوشتۀ خبرگزاری فرانسه آیندۀ اقتصاد ملی ایران به مذاکرات و تلاش های جاری برای احیای برجام گره خورده است. اما، کلیه تلاش ها در این زمینه تاکنون بی نتیجه بوده، در حالی که ابراهیم رئیسی با کسری بودجۀ هولناکی روبرو است که بدون ازسرگیری صادرات نفت، یعنی رفع تحریم های آمریکا آنهم در درازمدت از بین نخواهد رفت.

خبرگزاری فرانسه یادآوری می کند که بر اساس آمار رسمی نرخ تورم که بی وقفه قدرت خرید مردم ایران را طی سال های گذشته کاهش داده ماه گذشته به ٥٤ درصد رسید، هر چند منابع مستقل نرخ تورم را بسیار بیش از رقم رسمی می دانند. در یک سال گذشته سقوط ارزش ریال نیز همچنان ادامه داشته و خبرگزاری فرانسه از آن به عنوان "سقوط در جهنم" یاد کرده و افزوده است که در چنین وضعیت اقتصادی نامساعدی، دولت رئیسی با حذف یارانه های نان و افزایش قیمت مایحتاج عمومی از قبیل روغن و لبنیات تدابیر بسیار سختی علیه طبقات محروم جامعه اتخاذ کرده است.

👈مطالب بیشتر در سایت رادیو بین المللی فرانسه

مهدی رحمانیان، مدیر روزنامۀ "شرق" به خبرگزاری فرانسه گفته است که بعد از این تدابیر، افق اقتصادی ایران دیگر روشن نیست و بر اساس پیش بینی اقتصاددانان قیمت ها همچنان رو به افزایش خواهند گذاشت. خبرگزاری فرانسه در پایان به نقل از یک کارشناس آمریکایی مسائل ایران نوشته است که جمهوری اسلامی ایران با آشوب و ناآرامی های اقتصادی و اجتماعی بزرگتری روبرو خواهد شد، اگر دست کم نتواند مناسبات خود را با عربستان عادی کند.



Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy