رادیو فردا - روزنامه همشهری، چاپ تهران، روز سهشنبه ۱۱ مرداد گزارش داد که حکم کور کردن سه نفر در ایران برای انجام مقدمات اجرای حکم به دادسرای جنایی تهران فرستاده شده است.
روزنامه شهرداری تهران میافزاید این احکام مربوط به سه پرونده جداگانه یک زن و دو مرد است که به قصاص کوری چشم محکوم شدهاند.
یکی از این پروندهها مربوط به درگیری دو زن جوان در یکی از شهرهای استان کرمانشاه است که سال ۹۰ رخ داد و یکی از آنها به روی دیگری اسید پاشید که منجر به کوری چشم راست زن جوان شد.
پس از دستگیری فرد اسیدپاش، او گفت که برای «انتقامجویی» اسیدپاشی کرده است که پس از اعتراف و محاکمه در دادگاه، به درخواست قربانی حادثه، از سوی قضات به قصاص چشم محکوم شد. دیوان عالی کشور این حکم را تایید کرده است.
دومین محکوم، مرد جوانی است که سال ۹۶ در جریان درگیری، باعث کور شدن چشم راست یک مرد شده بود. قضات دادگاه استان فارس پس از محاکمه متهم، حکم به قصاص چشم وی دادند و این حکم نیز در دیوان عالی کشور تأیید شده است.
سومین محکوم مرد جوانی است که سال ۹۷، با اسلحه شکاری در استان قم به مردی شلیک کرد و باعث کوری چشم چپ او شد. او پس از محاکمه در دادگاه به درخواست شاکی پرونده به قصاص چشم محکوم شد.
سایت خبری «رکنا» نیز روز سهشنبه درباره خبر نزدیک بودن اجرای این احکام نوشت، از آنجا که هر سه پرونده در مرحله اجرای حکم قرار گرفته بود اما امکانات و شرایط لازم برای اجرای حکم در این سه استان وجود نداشت، هر سه پرونده برای تعیین تکلیف در نحوه اجرای حکم به استان تهران فرستاده شد.
اسفند سال ۹۳ رسانههای داخل ایران گزارش دادند که برای اولین بار حکم قصاص چشم در برابر چشم اجرا شده است. آبان سال ۹۵ نیز گزارش شد که یک حکم قصاص چشم در برابر چشم در تهران اجرا شده است.
سازمان عفو بینالملل که قصاص کور کردن چشم را مصداق شکنجه اعلام کرده است، در آن زمان اجرای این حکم را نمونهای «هولناک» از اقدامات قوه قضائیه ایران دانست که «به اصول ابتدایی انسانیت به شدت بیاعتنا هستند».
با وجود این، پس از آن اینگونه احکام در ایران تکرار شده و برای نمونه مهرماه پارسال دادگاه کیفری یک استان تهران رای داد که بر اساس قصاص «چشم در برابر چشم»، یک چشم یک متهم ۴۵ ساله کور شود.