ایران وایر - شورای امنیت ملی آمریکا در پیامی توییتری اعطای امتیازات گسترده به ایران برای احیای برجام را تکذیب کرده است.
این شورا گفته است که دولت بایدن هیچ تضمینی به جمهوری اسلامی در زمینه توقف تحقیقات آژانس بینالمللی انرژی اتمی و معافیت تحریمی شرکتهای غربی فعال در ایران با هدف احیای برجام نداده است.
روز جمعه، ۲۸ مرداد، حساب کاربری شورای امنیت ملی آمریکا در توییتر، پس از انتشار گزارشهای غیررسمی در این زمینه از طرف جمهوریخواهان نوشت: «ما هرگز چنین شرایطی را نمیپذیریم. در عین حال توافقی را هم که کارآمد بود ترک نمیکردیم تا الان شاهد سرعت گرفتن برنامه اتمی ایران باشیم.»
Nothing here is true. We would never accept such terms. We also would not have left a deal that was working only to see Iran massively accelerate its nuclear program. https://t.co/MY6uJZzCGD
-- National Security Council (@WHNSC) August 18, 2022
توییت شورای امنیت ملی آمریکا پس از آن منتشر میشود که «جیم ریش»، سناتور جمهوریخواه، در توییتر نوشته بود: «رژیم ایران به دنبال تضمین برجام از سوی دولت بایدن است که به تحقیقات آژانس بینالمللی انرژی اتمی پایان خواهد داد، از شرکتهای غربی فعال در ایران محافظت میکند و به ایران اجازه میدهد تا در صورت خروج دولت آینده از توافق، کار تسلیحات هستهای را تسریع بخشد.»
همزمان با این اظهارات، خبرگزاری رویترز نوشته است که «یائیر لاپید» روز پنجشنبه در تماس تلفنی با اولاف شولتس، صدراعظم آلمان، خواستار پایان دادن به مذاکرات احیای برجام شده است.
در همین روز آقای لاپید با تد دویچ، رئیس کمیته فرعی امور خاورمیانه و شمال آفریقا مجلس نمایندگان آمریکا و تام نیدا، سفیر آمریکا در اسرائیل نیز گفتوگو کرده است.
یائیر لاپید موضع اسرائیل را در قبال متن پیشنهادی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به صدر اعظم آلمان و مقامهای آمریکا اعلام کرده است.
در آخرین دور از مذاکرات احیای برجام در وین از ۱۳ تا ۱۷ مرداد بر سر متن پیشنهادی اتحادیه اروپا برای احیای این توافق گفتوگوهایی بین کشورهای حاضر در این توافق انجام شد.
👈مطالب بیشتر در سایت ایران وایر
ایران دوشنبه پاسخ خود را به «متن نهایی» پیشنهادی اتحادیه اروپا ارائه کرده است.دولت آمریکا تاکنون به طور رسمی در مورد پاسخ تهران به متن پیشنهادی اتحادیه اروپا موضعگیری نکرده است
افزایش احتمال جواب منفی آمریکا برای احیای برجام