ایران وایر - «مهدی تاج»، رییس فدراسیون ایران در نامهای خطاب به «پیمان جبلی» رییس سازمان صداوسیما، از او خواسته است برنامههای انتقادی یا آنچه او «برنامههای دادگاهگونه و تخریبی» خوانده است را متوقف کند.
تاج در این نامه هیچ اشارهای به موضوع حق پخش تلویزیونی که سالها است مورد مناقشه باشگاهها و فدراسیون فوتبال با صداوسیما قرار گرفته، نکرده است.
مهدی تاج در دوره گذشته ریاست خود در فدراسیون فوتبال، در ازای خاموش کردن انتقاد صداوسیما از خودش، مدیریتش و نتایج و عملکردش، حق پخش تلویزیونی را به سازمان صداوسیمای حکومتی ایران «هبه» کرده بود.
آیا برای رییس فدراسیون فوتبال، منافع فوتبال و باشگاههای ایران معنایی دارند؟
***
چرا پیمان جبلی بر کارلوس کیروش مقدم شد؟
مهدی تاج دچار ولع سیریناپذیر دیده شدن است؛ حتی زمانی که به ادعای «نصرالله پژمانفر»، رییس «کمیسیون اصل ۹۰» مجلس شورای اسلامی، بیش از دو پرونده باز قضایی در دستگاه قضایی کشور دارد هم میل به دیده شدن و ستایش شدن را از دست نمیدهد.
👈مطالب بیشتر در سایت ایران وایر
مهدی تاج در نامه امروز خود خطاب به پیمان جبلی، ادعا کرده که شنیده شده دستوری از سوی «شورای سیاستگذاری ورزش» به شبکههای مختلف داده شده است تا جهت زیر سوال بردن رای قاطع مجمع، تخریب حداکثری، دعوت از مخالفان و حتی تهیه گزارشهای مردمی جهتدار گزارشهایی تهیه شود.
رییس فدراسیون فوتبال ایران همچنین با تاکید بر لزوم مداخله رییس سازمان صداوسیمای حکومتی ایران در توقف برنامههای انتقادی از او، نوشته است: «تیم ملی فوتبال ایران با قدرت به جام جهانی قطر صعود کرده و مردم و هواداران به امید تکرار روزهای خوبی که در دو جام جهانی قبلی تجربه کردهایم.»
در کنار این که ادبیات مهدی تاج در مورد تیم ملی با روزهای پیش از انتخابات فدراسیون فوتبال تغییر کرده، او از پیمان جبلی خواسته است به مجریان و گزارشگران صداوسیما دستور دهد کنار فدراسیون فوتبال و تیم ملی ایران باشند.
مهدی تاج پیش از انتخاب به عنوان رییس فدراسیون فوتبال، وعده داده بود در اسرع وقت وضعیت سرمربی تیم ملی ایران را تعیین کند و «کارلوس کیروش»، سرمربی پیشین تیم ملی را به ایران برگرداند. با این وجود، نخستین اقدام او، نامهنگاری با رییس سازمان صداوسیما برای جلب حمایت این سازمان حکومتی بود.
توقیف برنامههای انتقادی از مهدی تاج فعلا بر بازگشت کارلوس کیروش یا پیگیری حق پخش اولویت دارد.
چهگونه رییس فدراسیون ایران گزارشگر دربی را انتخاب میکرد؟
دوران ریاست «عبدالعلی علیعسگری» در صداوسیما، دوران طلایی مهدی تاج در فوتبال ایران بود.
علیعسگری از اردیبهشت ۱۳۹۵ تا مهر ۱۴۰۰ ریاست این سازمان حکومتی را در دست داشت؛ سازمانی که رییس آن حکمش را به صورت مستقیم از آیتالله «علی خامنهای»، رهبر جمهوری اسلامی میگیرد.
مهدی تاج از سال ۱۳۹۵ که ریاست خود را در فدراسیون فوتبال آغاز کرد تا دی ۱۳۹۸ که از سمت خود استعفا داد، هرگز مورد نقد جدی هیچ برنامهای در سازمان صداوسیما قرار نگرفت. حتی شاخصترین برنامههای این سازمان نیز حامی ریاست او بودند.
مهر ۱۳۹۸، «ایرانوایر» به اسنادی دست یافت که نشان میدادند مهدی تاج در قبال بخشیدن حق پخش تلویزیونی باشگاههای ایران به سازمان صداوسیمای حکومتی، از این سازمان نه تنها «حق سکوت» میگیرد که حتی برای برخی از برنامههای تلویزیون حکومتی جمهوری اسلامی، خط و مشی تعیین میکند.
در اسنادی که به «ایرانوایر» رسیده بودند، مشخص بود تاج در نامههایی که تمامی آنها منقش به مهر محرمانه بودند، به علیعسگری دستور داده بود که چه کسی گزارشگر دربی «استقلال» و «پرسپولیس» باشد و پس از آن در بازی ایران مقابل کامبوج که قرار بود «زنان گزینشی» وارد ورزشگاه شوند، از چه عبارتهایی استفاده بشود یا نشود.
مهدی تاج در این نامه که به تاریخ ۲۶ شهریور ۱۳۹۸ خطاب به رییس وقت سازمان صداوسیما نوشته بود، با ادبیاتی توهمگونه مدعی شده بود: «برخی افراد و گروههای سیاسی سودجو در راستای اهداف سیاسی، فعالیتهای گستردهای در فضای مجازی آغاز کردهاند.»
رییس وقت و کنونی فدراسیون فوتبال از رییس این سازمان خواسته بود در راستای جلوگیری از هرگونه تبعات و حاشیههای احتمالی، «دستورات مقتضی» را صادر کند.
تاج در این نامه، پنج مورد لازمٰالاجرا را بهعنوان راهکارهای جلوگیری از حواشی ارایه کرده بود؛ مورد نخست، ارزیابی و انتخاب «مجری» یا «گزارشگر» باتجربه برای پرهیز از بیان مسایل حاشیهای، انحرافی و غیرفنی در زمان گزارش بازی بود.
او به صورت صریح گفته بود «جواد خیابانی» برای گزارش دربی تهران انتخاب شود.
صداوسیما درحالی که میان دو گزینه «محمدرضا احمدی» و «عباس قانع»، قصد انتخاب یک نفر برای گزارش دربی تهران را داشت، درنهایت از جواد خیابانی برای گزارش این بازی استفاده کرد.
آیا صداوسیما منتقد مهدی تاج است؟
به نظر میرسد اشاره مهدی تاج به صورت مستقیم به برنامه «فوتبال برتر» با تهیهکنندگی «مهدی هاشمی» و اجرای «محمدحسین میثاقی» باشد؛ برنامهای که «علی فروغی»، مدیر «شبکه سه» صداوسیمای حکومتی ایران میخواست آن را جایگزین «برنامه ۹۰» به تهیهکنندگی و اجرای «عادل فردوسیپور» کند اما کاملا ناکام ماند.
«فوتبال برتر» اجرا کننده منویات علی فروغی است؛ از معدود مدیران سازمان صداوسیما که نه به دلیل فساد مالی مهدی تاج که به واسطه نزدیکی و قرابت قدیمی رییس فدراسیون فوتبال ایران با عادل فردوسیپور، میلی به حضور او در پست ریاست فدراسیون فوتبال نداشت.
در عین حال، هیچ یک از برنامههای دیگر سازمان صداوسیمای حکومتی ایران زاویهای با مهدی تاج، برنامهها و دیدگاههایش ندارند.
او پیش از انتخابات فدراسیون فوتبال، در «شبکه خبر» حاضر شد و با خبرنگاران «شبکه ورزش» گفتوگو کرد. تنها موضوع، انتقادات احتمالی برنامه فوتبال برتر است که البته احتمالا با توجه به زاویهای که جامعه هواداری فوتبال ایران با مجری و تهیهکنندهاش دارد، انتقاداتش از مهدی تاج موثر واقع نمیشوند.
مهدی تاج در نخستین قدم، نه برای تعیین سرمربی تیم ملی یا تعیین وضعیت حق پخش باشگاهها، که برای مصونیت خودش از تنها برنامه انتقادی سازمان صداوسیما با پیمان جبلی نامهنگاری سرگشاده کرده است.
او در نامه سرگشاده خود، با ادبیاتی برگرفته از یگان خدمتی خود در حفاظت اطلاعات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، از «شنیدهها» و «کسب اطلاعاتش» نوشته است.