Friday, Sep 30, 2022

صفحه نخست » وزارت اطلاعات ۹ تبعه اروپایی را در «صحنه یا پشت صحنه» اعتراضات بازداشت کرد

30-2.jpgرادیو فردا - همزمان با اوج‌گیری دوباره اعتراضات مردمی در شهرهای مختلف ایران، وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی با صدور بیانیه‌ای مدعی شد افرادی که آن‌ها را «فتنه‌گر» و «عوامل مخرب» خوانده، از جمله «۹ تبعه خارجی» را در «صحنه یا پشت صحنه» اعتراضات اخیر شناسایی و بازداشت کرده است.

در بند ششم این بیانیه که شامگاه جمعه هشتم مهرماه منتشر شد آمده است: «۹ تبعه بیگانه از اتباع آلمان، لهستان، ایتالیا، فرانسه، هلند، سوئد و ... در صحنه اغتشاشات یا در پشت صحنه‌های توطئه بازداشت شدند».

این بیانیه همچنین دولت‌های آمریکا، بریتانیا و عربستان سعودی را به «دخالت مستقیم» و همزمان، سفارتخانه‌های چند کشور اروپایی از جمله «آلمان، فرانسه، بریتانیا و سوئد» را به دست داشتن در اعتراضات جاری در ایران متهم کرده است.

به‌علاوه، در این بیانیه از سازمان مجاهدین خلق به عنوان یکی از عوامل «سازمان‌دهی ترور و تخریب» در اعتراضات دو هفته اخیر نام برده شده است.

وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی در ادامه ادعاهای خود اضافه کرده است که «۴۹ نفر» از افراد وابسته به سازمان مجاهدین خلق را به‌همراه ۷۷ تن از اعضای احزاب مختلف کُرد از جمله «کومله، دموکرات، پاک و پژاک» در روزهای گذشته بازداشت کرده است.

👈مطالب بیشتر در سایت رادیو فردا

این وزارتخانه همچنین مدعی بازداشت «۹۲ نفر» از اعضای هوادار پادشاهی پهلوی، پنج عضو «گروه‌های تکفیری-تروریستی» و پنج بهایی شامل «سه تن از سران» این اقلیت دینی در ایران شده است.

وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی در بیانیه خود مردمی را که در واکنش به کشته شدن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد همچنان در خیابان‌های شهرهای مختلف حضور دارند، «عناصر ناآگاه و فریب‌خورده اغتشاشگر» نامیده است.

مقام‌ها و نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی در دهه‌های گذشته در جریان هر اعتراضی، معترضان را با واژگانی از این قبیل توصیف کرده‌اند.

در همین حال، وزارت اطلاعات در بخش دیگری از بیانیه مفصل خود، بدون ارائه هیچ‌گونه سند و مدرکی از خنثی کردن «طرح انفجار یک مرکز صنعتی حساس» به عنوان «توطئه پیش از اغتشاش» و همچنین «خرابکاری در دو هواپیمای مسافربری» خبر داده است.

این وزارتخانه همچنین بار دیگر انگشت اتهام را در زمینه گسترش اعتراضات و «تشویق اعتصابات» متوجه رسانه‌های فارسی‌زبان خارج از کشور کرده است.

مهسا (ژینا) امینی، دختر ۲۲ ساله اهل سقز که همراه با خانواده‌اش برای دیدار با خویشاوندان خود، به تهران سفر کرده بود، پس از بازداشت از سوی ماموران گشت ارشاد و انتقال به بازداشتگاه پلیس امنیت اخلاقی در خیابان وزرا، دچار مرگ مغزی شد.

خبر جان باختن او روز ۲۵ شهریور در بیمارستان کسری در تهران منتشر شد و از آن زمان تاکنون، شهرهای مختلف ایران صحنه اعتراضات مردمی بوده است.

از سوی دیگر، انتشار این خبر با واکنش‌های گسترده بین‌المللی روبه‌رو شده است که همگی در حمایت از معترضان و به چالش کشیدن حکومت جمهوری اسلامی در برخورد با شهروندان و معترضان داخل کشور بوده‌ و همین امر، خشم مقام‌های حکومتی را بیش از پیش برانگیخته است.

شاهدان عینی و شماری از پزشکان مستقل که سی‌تی‌اسکن مغزی مهسا امینی را مشاهده کرده‌اند، از ضرب‌وجرح و نیز وجود خون در ریه ناشی از اصابت ضربه شدید به سر خبر می‌دهند.

اما مسئولان جمهوری اسلامی به طور دائم مدعی وجود «مستنداتی» مبنی بر «بیماری زمینه‌ای» او شده‌اند تا بتوانند منکر موضوع ضرب‌وجرح او از سوی ماموران شوند، اما این مستندات هنوز در اختیار رسانه‌ها قرار نگرفته است.



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy