بی بی سی - ابوالفضل عمویی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی گفت «اگر طرف مقابل به تعهدات خودش بازگردد وتحریمها را رفع کند، ما هم اقدامات جبرانی را انجام میدهیم». همزمان وزیر خارجه ایران که برای مذکراتی به مسقط سفر کرده بود با سلطان هیثم بن طارق آل سعید پادشاه عمان دیدار کرد.
ابوالفضل عمویی در ادامه به خبرگزاری مهر گفت «غربیها امید داشتند اغتشاشات اخیر، موضع ایران رادر مذاکرات تضعیف کند، اماباید بدانند که ایران قصد ندارد ازمنافع خودش درمذاکرات عقبنشینی کند».
روز گذشته با سفر حسین امیرعبداللهیان وزیر خارجه جمهوری اسلامی به عمان گمانهزنیها برای سر از سرگیری مذاکرات هستهای میان تهران و قدرتهای جهانی بالا گرفت
حسین امیرعبداللهیان در مصاحبهای با اشاره به نقش مسقط در مذاکرات منطقهای و فرامنطقهای و نقش مسئولان عمان در میانجیگریها گفت حامل پیام ابراهیم رئیسی است.
او گفت در توافق هستهای ایران با قدرتهای جهانی نیز مقامات عمان نقش سازندهای در نزدیک کردن دیدگاههای طرفین داشتند.
وزیر خارجه ایران آخرین بار هفته گذشته با همتای عمانی خود دیدار کرده بود. این دیدار در حاشیه کنفرانس بغداد ۲ در عمان انجام شده بود.
این موضعگیری در حال منتشر میشود که پیشتر مقامهای امور خارجه ایران بر ادامه مذاکرات هستهای پافشاری کردهاند و همزمان مقامات غربی با وجود محکوم کردن سرکوب معترضان در ایران، همچنان احیای برجام را گزینهای بخردانه ارزیابی میکنند.
در یکی از آخرین گفتگوهای رسمی جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا این موضوع را در اردن با وزیر خارجه ایران در میان گذاشته بود. آقای بورل ضمن محکوم کردن حمایت نظامی ایران از روسیه و سرکوب داخلی نوشته بود «توافق کردیم برای احیای برجام، بر اساس مذاکرات وین، مجاری تماس باید باز نگه داشته شود».
مذاکرات برای احیای توافق برجام که فروردین ۱۴۰۰ آغاز شده، از تابستان سال جاری بدون چشم اندازی برای موفقیت، متوقف شد.
ایران در حال حاضر غنی سازی اورانیوم با خلوص پایین (۳ و ۵ درصدی) و با خلوص بالاتر یعنی ۲۰ و ۶۰ درصدی انجام میدهد.
آژانس پیشتر گفته فقط دولت هایی که به دنبال سلاح هستهای هستند با این خلوص اورانیوم غنی میکنند اما ایران میگوید هدف آن کاملا صلحآمیز است.
خبر سفر مدیران آژانس پس از اعلام نظر چین و اتحادیه اروپا درباره تفکیک مساله هستهای از اعتراضات ایران اعلام میشود.
اخیرا آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا گفت که با وجود اقدامات و تلاشهای ایالات متحده و اروپاییان برای احیای برجام «ایران مایل یا قادر به انجام اقدامات لازم برای احیای توافق نبوده است».
آنتونی بلنیکن گفت که «ما همچنان به دنبال راههایی خواهیم بود تا، به هر وسیله، مطمئن شویم که ایران به سلاح هستهای دست پیدا نمیکند».