ایران وایر - امروز در رایگیری برای انتخاب هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی، «محمدباقر قالیباف» برای چهارمین سال پیاپی به عنوان ریاست مجلس انتخاب شد. در این جلسه، انتخاب معاونین رئیس مجلس با درگیری فیزیکی برخی نمایندگان و تنش در صحن مجلس همراه بود.
امروز سهشنبه، دوم خردادماه قالیباف که در سه سال گذشته ریاست مجلس را به عهده داشت، با ۲۱۰ رای، در سمت ریاست ابقا شد. عبدالرضا مصری، نماینده کرمانشاه، به عنوان نایب رئیس اول و مجتبی ذوالنوری، نماینده قم، به عنوان نایب رئیس دوم در مجلس انتخاب شدند.
در جریان انتخاب رئیس مجلس، الیاس نادران و فریدون عباسی با رئیس کنونی مجلس به رقابت پرداختند که محمدباقر قالیباف۲۱۰ رای، الیاس نادران۴۷ رای و فریدون عباسی هفت رای کسب کردند.
👈مطالب بیشتر در سایت ایران وایر
به گزارش خبرگزاریهای ایران، پس از انتخاب عبدالرضا مصری به عنوان معاون اول قالیباف، برابر شدن آرای مجتبی ذوالنوری با علی نیکزاد در انتخابات نایب رئیسی دوم، باعث تنش و درگیری میان نمایندگان شد.
پیش از آغاز جلسه برخی از خبرگزاریها علی نیکزاد را متهم کردند که تعهدات فراکسیونی را زیر پا گذاشته است. وبسایت خبر جماران نوشت: «درحالیکه روز گذشته در فراکسیون انقلاب ذوالنوری و مصری به عنوان کاندیداهای نواب رئیس انتخاب شدند اما علی نیکزاد این تعهد را زیر پای گذاشت و برای نایب رئیسی کاندیدا شد.»
بنا بر گزارشها از این جلسه برابر شدن آرای مجتبی ذوالنوری و علی نیکزاد برای نائب رئیسی دوم، باعث شد آرای دو نامزد چندین مرتبه بازبینی گردد. در این حین مرتضی محمودوند، نماینده خرمآباد، با صدای بلند خطاب به جایگاه خبرنگاران گفت: «آقای ذوالنوری در شمارش آرا جلو است، اما میگویند دوباره بشمارید.»
به نوشته ایلنا در این میان تنش چنان بالا میگیرد که آقای محمودوند با حرکت به سمت مهدی عیسیزاده، نماینده میاندوآب، ظاهراً قصد برخورد فیزیکی با وی را داشت که سایر نمایندگان مانع از نزدیک شدن آنها شدند.
در پایان پس از کشمکش و درگیری مشخص شد که علی نیکزاد نائب رئیس سال گذشته مجلس، باید جای خود را به مجتبی ذوالنوری بدهد.
انتخاب مجدد قالیباف به عنوان رئیس مجلس و حذف نیکزاد از نایب رئیسی مجلس در حالی اتفاق افتاده که اوایل ادیبهشت امسال، افشاگری احمد علیرضابیگی، در مورد واگذاری خارج از ضوابط بیش از ۷۰ دستگاه خودرو شاسیبلند به نمایندگان برای پس گرفتن استیضاح وزیر صمت، فشارها بر قالیباف و حامیان او در مجلس بالا گرفته بود.
سال گذشته هم محمدباقر قالیباف در حالی در سمت ریاست مجلس ابقا شده بود که به خاطر ماجرای سیسمونی گیت هدف انتقادات گستردهای در جامعه قرار داشت.
همچنین در انتخابات امروز آقایان نظامالدین موسوی با ۱۸۵ رای، محسن پیرهادی با ۱۸۳ رای و علیرضا سلیمی با ۱۸۱ رای به عنوان ناظران هیئت رئیسه مجلس یازدهم انتخاب شدند.
خدایان نگران یکدیگر نیستند؛ در ستایش فدرالیسم
واکنش اکبر گنجی به برکناری شمخانی و انتصاب احمدیان