Tuesday, May 30, 2023

صفحه نخست » سوغات دلاری سلطان + سفر رئیس‌کل بانک مرکزی ایران به واشنگتن

29topB.jpgدنياي اقتصاد: معامله‌گران بازار ارز تهران در فاز انتظار به سر می‌برند. نوسانات قیمتی دلار تهران و هرات که به‌واسطه درگیری‌های مرزی میان ایران و افغانستان صورت گرفته بود فرو نشست و نرخ هرات به کانال ۵۰ هزار تومانی بازگشت. فعالان ارزی بازار تهران نیز احتیاط را چاشنی کار خود کرده و بازار با عمق کم به فعالیت خود ادامه داد. دلیل اصلی این احتیاط را می‌توان در سفر هیثم ‌بن طارق، سلطان عمان به کشور در روز گذشته دانست.

بسیاری از تحلیلگران بر این عقیده‌اند که این سفر می‌تواند حاوی سیگنال‌هایی در زمینه قرارداد هسته‌ای با قدرت‌های جهانی باشد. بررسی‌های پیشین حاکی از آن است که سیگنال‌های برجامی چه از نوع مثبت و چه از نوع منفی تاثیرات چشمگیری بر سمت و سوی انتظارات معامله‌گران دارد. از شهریور ماه سال گذشته که مذاکرات هسته‌ای به نوعی به فاز غیر رسمی کشیده شد، طرفین اصلی از طریق واسطه‌ها باهم در ارتباط بوده‌اند. به عقیده کارشناسان سلطان عمان نیز می‌تواند یکی از همین واسطه‌ها بوده و در جریان سفر خود به ایران حامل پیامی در زمینه آینده مناسبات سیاسی ایران و غرب باشد. در نهایت قیمت هر برگ اسکناس دلار در واپسین معاملات نقدی روز گذشته با حدود ۲۰۰ تومان کاهش به رقم ۵۱ هزار و ۶۰۰ تومان رسید.

مذاکره با صندوق بین‌المللی پول با چراغ سبز آمریکا و میانجیگری عمان

سفر رئیس‌کل بانک مرکزی ایران به واشنگتن؛ دولت بایدن به دنبال توافق موقت با ایران با هدف توقف برنامه‌ هسته‌ای است

ایندیپندنت فارسی - یک روز پس از دیدار هیثم بن طارق آل سعید، سلطان عمان، با علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی در تهران، محمدرضا فرزین، رئیس‌کل بانک مرکزی، به قصد گفت‌وگو با مقام‌های صندوق بین‌المللی پول به واشنگتن سفر کرد.

بانک مرکزی بدون توضیح بیشتر درباره جزئیات سفر محمدرضا فرزین به آمریکا، عضویت جمهوری اسلامی در هیئت‌مدیره صندوق بین‌المللی پول را یادآوری کرد و در خبری کوتاه نوشت که در این سفر، محسن کریمی، معاون امور بین‌الملل این بانک هم رئیس‌کل بانک مرکزی ایران را همراهی می‌کند.

صندوق بین‌المللی پول در یکی از آخرین گزارش‌هایش اعلام کرد که جمهوری اسلامی ایران برای جبران کسری بودجه‌اش به فروش نفت به قیمت بشکه‌ای ۳۵۲ دلار نیاز دارد؛ حال‌ آنکه قیمت نفت برنت در بازارهای جهانی حدود ۷۲ دلار است. ضمن اینکه جمهوری اسلامی ایران تحت‌تاثیر تحریم‌ها ناچار است نفت خود را با تخفیف‌های ۱۲ تا ۱۵ دلاری به مشتری‌های خاص مانند چین بفروشد.

گزارش‌های صندوق بین‌المللی پول وضعیت بحرانی اقتصاد ایران را نمایان می‌کند؛ بر مبنای این گزارش‌ها، در شرایطی که در ۱۳۵ کشور جهان، تورم یک‌رقمی است، جمهوری اسلامی ایران به همراه هشت کشور دیگر تورم بالای ۴۰ درصد داشتند و ایران ششمین کشور با تورم سنگین در جهان به شمار می‌رود.

مطالب بیشتر در سایت ایندیپندنت فارسی

صندوق بین‌المللی پول اواخر فروردین‌ماه پیش‌بینی کرد رشد اقتصادی در ایران کاهش و بدهی‌های خالص دولت تا هزار تریلیون تومان افزایش می‌یابد. بر مبنای این گزارش، انتظار می‌رود رشد اقتصادی در سال جاری هم تنها دو درصد باشد؛ در حالی‌ که رشد اقتصادی خاورمیانه و آسیای مرکزی حدود ۳.۵ درصد پیش‌بینی می‌شود.

آمارهای صندوق بین‌المللی پول از اوضاع اقتصادی آشفته جمهوری اسلامی در شرایط تحریم و سرکوب اعتراض‌های مردمی، پرده برمی‌دارد و آشکار می‌کند که دیدار رئیس‌کل بانک مرکزی با مقام‌های صندوق بین‌المللی پول با هدف حل بخشی از مشکلات اقتصادی انجام می‌شود؛ سفری که احتمال می‌رود با چراغ سبز آمریکا و میانجیگری عمان انجام شده باشد.

طی روزهای اخیر، هم‌زمان با سفر سلطان عمان به تهران، گمانه‌های زیادی مطرح شد مبنی بر اینکه او از طرف آمریکا برای مقام‌های جمهوری اسلامی ایران حامل پیام مهمی است.



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy