Tuesday, Jun 20, 2023

صفحه نخست » وزارت خارجه آمریکا: اقدام دولت آلبانی برای ورود به مقر سازمان مجاهدین قانونی است

01_moj.jpgیورونیوز - وزارت امور خارجه آمریکا روز سه‌شنبه در واکنش به حوادث روی داده در پی حمله پلیس آلبانی به مقر سازمان مجاهدین خلق این اقدام را قانونی و در چارچوب مقررات داخلی این کشور توصیف کرد.

سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در این خصوص به فاکس‌نیوز گفت که به واشنگتن در خصوص همخوانی اقدامات انجام شده با «قوانین جاری در آلبانی از جمله احترام به حقوق و آزادی‌های همه افراد» در این کشور اطمینان داده شده است.

حمله پلیس آلبانی به مقر سازمان مجاهدین در این کشور پس از آن صورت گرفته که به گزارش منابع محلی، مسئولان اردوگاه اشرف با درخواست اولیه ماموران امنیتی برای ورود و بازرسی از این مقر مخالفت کرده بودند.

در پی این مخالفت، حدود یک هزار مامور پلیس آلبانیایی از واحد دادستانی ویژه مبارزه با فساد و جرایم سازمان یافته به اردوگاه های اشرف۳ و اشرف۴ واقع در غرب آلبانی که محل استقرار دست کم ۳ هزار عضو سازمان مجاهدین خلق است، حمله کردند.

به گفته علی صفوی، یکی از اعضای کمیته روابط خارجی شورای ملی مقاومت در پاریس، فردی که در این حمله «کشته شده» علی مستشاری، ۶۵ ساله از اعضای ارشد مجاهدین خلق نام دارد.

در این حمله که پس از طرح اتهاماتی مبنی بر طراحی حملات سایبری علیه دولت آلبانی در داخل مقر سازمان مجاهدین صورت گرفت همچنین ده‌ها تن از اعضای این گروه مجروح شدند.

سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در ادامه بدون ارائه توضیحی در خصوص چگونگی تاثیر‌گذاری احتمالی این حادثه بر روابط ایالات متحده با این دسته از مخالفان ایرانی افزود: «ما از حق دولت آلبانی برای بررسی هرگونه فعالیت غیرقانونی بالقوه در قلمرو خود حمایت می کنیم.»

وزارت امور خارجه آمریکا نیز پیش‌تر در بیانیه‌ای از طی شدن مراحل قانونی و دریافت حکم دادگاه پیش از ورود پلیس آلبانی به مقر سازمان مجاهدین در این کشور خبر داده بود.

در این بیانیه همچنین ضمن اشاره به «نگرانی‌های مطرح در خصوص بدرفتاری سران سازمان مجاهدین خلق با اعضای این گروه» تصریح شده است که ایالات متحده این گروه از مخالفان را جنبشی معتبر به نمایندگی از مردم ایران نمی‌داند.

ایران: امیدواریم آلبانی اشتباه گذشته را جبران کند

سخنگوی وزارت امور خارجه ایران یک روز پس از حمله به مقر سازمان مجاهدین در آلبانی گفت که کشورش امیدوار است تیرانا اشتباه گذشته در میزبانی از این گروه را جبران کند.

ناصر کنعانی در این خصوص تصریح کرد: «منافقین به دلیل ذات تروریستی خود، همواره خطری برای امنیت میزبان خود خواهند بود.»

گفتنی است که یک روز پیش از حمله پلیس آلبانی به مقر سازمان مجاهدین در این کشور، مقامات فرانسوی نیز اعلام کرده بودند که مجوز برپایی کنفرانس سالانه شورای ملی مقاومت امسال به دلیل نگرانی‌های امنیتی صادر نشده است.

برخی تحلیل‌گران محدودیت تازه اعمال شده علیه سازمان مجاهدین خلق بویژه تحولات اخیر در آلبانی و پاریس را نشانه توافقات پشت پرده تهران با قدرت‌های غربی بویژه ارزیابی کرده‌اند.

تد کروز: نگران مماشات متحدان اروپایی با تهران هستیم

تد کروز، سناتور جمهوری خواه و یکی از رقبای دونالد ترامپ در انتخابات درون حزبی ریاست جمهوری با انتشار توییی در واکنش به حوادث آلبانی از آنچه وی نوعی بده بستان میان تهران و متحدان اروپایی واشنگتن خوانده به شدت انتقاد کرده است.

وی در این پیام تصریح می‌کند عمیقاً نگران مماشات با رژیم ایران و سرکوب مخالفان ضد رژیم در سراسر اروپا به ویژه با توجه به تحولاتی است که در حال حاضر در فرانسه و آلبانی روی داده است.

آقای کروز سپس با انتقاد از رویکرد دولت جو بایدن که آنرا همسو و در جهت تقویت حکومت ایران می‌خواند، به شدت از «آزادسازی و سرازیر شدن صد‌ها میلیارد دلار به سوی آیت‌الله‌ها و اعمال فشار برای آزادی تروریست‌‌ها» انتقاد کرده است.

این سناتور آمریکایی ایران را «تهدیدی مستقیم برای امنیت آمریکایی‌ها» خوانده و تاکید کرده است که «سرکوب و مماشات رژیم ایران را جسورتر کرده و در آینده نیز قادر خواهد ساخت تا اقدامات تروریستی بیشتری در جهان انجام دهد.»

به گزارش فاکس‌نیوز، ایالات متحده برای واکنش به حادثه روز سه‌شنبه در آلبانی در موضعی نامطئن قرار گرفته زیرا دست کم از سال ۲۰۰۹ سازمان مجاهدین را زیر چتر حمایتی خود داشت و بویژه پس از دشمنی آشکار بغداد با اعضای این گروه تلاش کرد تا آنها را از این کشور خارج کند.

این در حالیست که ایالات متحده پیش‌تر سازمان مجاهدین خلق را به دلیل کارزارهای ستیزه جویانه در مخالفت با محمدرضا پهلوی، پادشاه سابق ایران همراه با کشتار شهروندان آمریکایی در ایران در دهه ۱۹۷۰ و سپس تدارک حمله‌ای به خاک ایالات متحده در سال ۱۹۹۲ در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار داده بود.

وزارت امور خارجه آمریکا اما در سال ۲۰۱۲ سازمان مجاهدین خلق را به دلیل «دست برداشتن از خشونت و همکاری آشکار با ایالات متحده در عراق» از فهرست سازمان‌های تروریستی خارج کرد.

فاکس نیوز در ادامه به نقل از یورونیوز در گزارش خود آورده است که در پی خروج سازمان مجاهدین از فهرست سازمان‌های تروریستی آمریکا، حدود ۲ هزار و هفتصد عضو این گروه به درخواست ایالات متحده از سال ۲۰۱۴ به این سو به آلبانی منتقل شدند.



Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy