Friday, Jul 28, 2023

صفحه نخست » از قمه کشی و دفاع از بشار اسد تا معاونت پرسپولیس

pers.jpgپیام یونسی‌پور - ایران وایر

خبرگزاری «تابناک» در گزارشی خبر داده است که «عباس اسماعیل بیگی»، سر لیدر باشگاه «پرسپولیس» به عنوان معاون ورزشی این باشگاه منصوب شده است و خبر این انتصاب به زودی اعلام می‌شود.

روزنامه «فرهیختگان» نیز این انتصاب را تایید کرده و مدعی شده است که عباس اسماعیل‌بیگی در برخی تصمیمات مدیریتی مدیرعامل این باشگاه نقش دارد.

نزدیکان باشگاه پرسپولیس اما مدعی هستند که «رضا درویش»، مدیرعامل این باشگاه هنوز تصمیم قطعی خود را برای انتصاب این سر لیدر سکوهای هواداری نگرفته اما مایل به انتصاب او در مهم‌ترین پست معاونت باشگاه پرسپولیس است.

رضا درویش، مدیرعامل منصوب شده از سوی وزارت ورزش و جوانان در باشگاه پرسپولیس پس از حذف «کریم باقری» به دلیل حذف نکردن پست‌های حمایتی‌ خود از «علی کریمی» از صفحه اینستاگرامش، حالا یکی از اوباش نزدیک به حکومت را به اتاق‌های مدیریتی باشگاه نزدیک می‌کند.

عباس اسماعیل‌بیگی، سر لیدر باشگاه پرسپولیس، سرباز گردان‌های «قدس» سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران در سوریه با عنوان «مدافع حرم» و اوباش و اراذل شناخته شده تهران چه‌گونه نامش را به عنوان گزینه پست معاونت ورزشی باشگاه پرسپولیس مطرح کرد؟

👈مطالب بیشتر در سایت ایران وایر

معدود رسانه‌های ایران در مورد این انتصاب چه می‌گویند؟

باشگاه پرسپولیس پیش از انقلاب، در دهه‌های ۱۳۴۰ و ۱۳۵۰ خورشیدی، با تاسی از فرهنگ باشگاه «شاهین»، شعار «اخلاق، درس، ورزش» را به عنوان منشور خود تعیین کرده بود.

مرحوم «علی عبده» به عنوان بنیان‌گذار و مالک پیشین باشگاه پرسپولیس شاید تصور نمی‌کرد میراث او روزی زیر دست مردانی قرار بگیرد که افتخارشان، ضرب و شتم معترضان در بازداشتگاه‌ها، تهدید خبرنگاران به پرونده‌سازی‌های امنیتی و اسلحه به دست گرفتن در خیابان‌های سوریه برای کشتن مردان، زنان و کودکان مخالف «بشار اسد» بوده است.

سایت خبری تابناک گزارش خود را در مورد غریب‌ترین انتصاب احتمالی تاریخ فوتبال ایران با آن‌چه ناباوری از انتصاب یک «بوقچی» یا همان لیدر هواداران به عنوان معاون باشگاه پرسپولیس نامیده، آغاز کرده است.

اما مهم‌ترین بخش از گزارش آن‌جا است که می‌نویسد عباس اسماعیل بیگی سال ۱۴۰۱ با حکم کمیته اخلاق فدراسیون فوتبال از حضور در کلیه ورزشگاه‌ها و اماکن مرتبط با فوتبال، فوتسال و فوتبال ساحلی محروم و محکوم شده بود.

تابناک هم‌چنین تاکید کرده است که اغلب هواداران فوتبال از سطح ادب و احترام در کلام و رفتار عباس اسماعیل‌بیگی مطلع هستند.

منبع آگاه نزدیک به باشگاه پرسپولیس به «ایران‌وایر» گفته است که نه بازیکنان و نه حتی بسیاری از رسانه‌ها، از بیم پرونده‌سازی‌های امنیتی عباس اسماعیل بیگی، در قبال خبر احتمال انتصاب او به عنوان معاون باشگاه اظهار نظر نمی‌کنند.

عباس اسماعیل بیگی قدرتش را از کجا می‌گیرد؟

عباس اسماعیل‌بیگی را تا پیش از سال ۱۳۸۷ به عنوان یکی از اوباش و اراذل تهران می‌شناختند. روایت‌هایی در مورد بازداشت شدن‌هایش به دلیل قداره‌کشی‌ها و عربده‌زنی‌هایش نیز منتشر شده بود.

اما طی سال‌های ۱۳۸۸ و ۱۳۸۹ ورق برگشت و این بار برخی از بازداشت شدگان اعتراضات انتخابات ریاست جمهوری مدعی بودند که عباس اسماعیلی‌بیگی را در بازداشتگاه «کهریزک» به عنوان یکی از شکنجه‌گران دیده‌اند.

در مورد او اتهاماتی جدی درباره شکنجه و آزار بازداشت شدگان وجود داشت. او هرگز این شایعات را تکذیب نکرد؛ شاید به این دلیل که از تصویر رعب‌آوری که از او ساخته می‌شد، لذت و بهره‌ می‌برد.

عباس اسماعیل‌بیگی سال ۱۳۸۸ در برخی از مستندهای صداوسیما به عنوان یک شهروند از معترضان به نتیجه انتخابات گلایه می‌کرد و آن‌ها را دلیل ناامنی جامعه می‌دانست. همان روزها اما در محافل خصوصی و جمع سایر لیدرها مدعی می‌شد که به درخواست «حبیب کاشانی»، معترضان را «ادب» می‌کند.

حبیب کاشانی، عضو شورای شهر تهران، از نیروهای اصول‌گرا و نزدیک به دولت «محمود احمدی‌نژاد» بود.

عباس اسماعیل‌بیگی به کرات ارادت خود را نیز به نهادهای امنیتی نشان داده است؛ از انتشار تصاویرش در خرابه‌های سوریه در لباس سپاه قدس با عنوان مدافع حرم گرفته تا به سخره گرفتن معترضان سال ۱۴۰۱ به ناتوانی مقابل نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی.

اسفند ۱۳۹۵، سفارت قطر در ایران ویزای عباس اسماعیل‌بیگی برای سفر به این کشور همراه پرسپولیس را به دلیل عضویت در نیروهای شبه نظامی جمهوری اسلامی صادر نکرد. برخی دلیل این موضوع را انتشار تصاویرش در لباس سپاه قدس به عنوان مدافع حرم می‌دانستند. حالا منابع «ایران‌وایر» در باشگاه پرسپولیس می‌گویند اسنادی مبنی بر همکاری عباس اسماعیل بیگی با نیروهای «حشد الشعبی» در عراق نیز منتشر شده است.

او با پشتوانه نزدیک بودنش به شبه نظامی‌های جمهوری اسلامی و نهادهای امنیتی، نه تنها از اوباشی که در خیابان‌های تهران قداره‌کشی می‌کرد به سر لیدری باشگاه پرسپولیس رسید که حتی در یک قدمی معاونت باشگاه پرسپولیس هم قرار گرفته است؛ در دوران مدیریت رضا درویش.

پشت پرده اردوی ترکیه چه کسی بود؟

منابع «ایران‌وایر» در باشگاه پرسپولیس از قدرت عباس اسماعیل بیگی حتی پیش از مطرح شدن موضوع انتصاب او به عنوان معاون باشگاه می‌گویند.

یکی از مدیران باشگاه که نمی‌خواهد نامی از او فاش شود، به «ایران‌وایر» می‌گوید: «در هفته‌های گذشته موضوعی در مورد حضور پرسپولیس در ترکیه و اردوی آماده‌سازی این تیم مطرح شده بود اما کمپ و محل اردو را نه کادرفنی و نه مدیریت باشگاه هماهنگ نکرده بودند.»

طبق گفته این مقام آگاه در باشگاه پرسپولیس، تمامی امور مربوط به انتخاب کمپ و زمان برگزاری اردوی پرسپولیس را عباس اسماعیل‌بیگی برعهده داشت و زمانی که «یحیی گل‌محمدی» متوجه این موضوع می‌شود، با برگزاری اردوی تدارکاتی پرسپولیس مخالفت می‌کند.

این مدیر نزدیک به باشگاه پرسپولیس می‌گوید: «یحیی گل‌محمدی محل کمپ را بررسی کرد و گفت شبیه هر چیزی هست، به‌جز جایی که انسان بتواند در آن تمرین کند.»

رسانه‌های دولتی و نزدیک به عباس اسماعیل بیگی اما دلیل لغو این اردو را تامین نشدن منابع مالی اعلام کردند. منبع آگاه «ایران‌وایر» می‌گوید: «هزینه این اردو در حدی نبود که امکان پرداخت آن وجود نداشته باشد اما مساله دلالی و پولی که قرار بود در این بین میان چند نفر، از جمله شخص این لیدر رد و بدل شود، باعث مخالفت کادر فنی برای سفر به ترکیه شد.»

پرسپولیس چه بود و چه شد؟

پرسپولیس زمانی خانه‌ای برای تحصیل کرده‌هایی بود که هم‌زمان با تحصیل در دانشگاه، در زمین فوتبال هم می‌دویدند.

دکتر «محمدرضا زادمهر» سال ۱۳۵۴ در رشته دندان‌پزشکی پذیرفته شد و سال‌ها از دندان‌پزشک‌های شناخته شده ایران بود. «حسین کلانی»، ستاره دهه ۵۰ پرسپولیس دارای مدرک دکترای مهندسی معماری تلفیقی از «دانشگاه یوسی‌ال‌ای» (UCLA) امریکا است. مرحوم «همایون بهزادی» مدرک کارشناسی ادبیات فارسی داشت. «علی دایی» که سال ۱۳۸۹ در ساختمان باشگاه پرسپولیس توسط همین لیدرهای انتخاب شده از میان اوباش و اراذل مورد ضرب و جرح قرار گرفت، از «دانشگاه صنعتی شریف» مهندسی متالوژی‌ گرفت و هم‌زمان در پرسپولیس توپ می‌زد. «جعفر کاشانی» دی‌ ۱۳۵۳ با بازوبند کاپیتانی پرسپولیس از دنیای فوتبال خداحافظی کرد و پس از آن در دوران پهلوی، کارمند سیاسی وزارت امور خارجه و کاردار و سرکنسول ایران در کشورهای بریتانیا، آلمان، سوریه و امارات شد.

صادق خلخالی (حاکم شرع دادگاه‌های انقلاب) سال ۱۳۶۱ به لیبی و پس از آن به امارات سفر کرد. او قصد داشت در امارات و طی یک سخنرانی، پیشنهاد تغییر نام «خلیج فارس» به «خلیج اسلامی» را مطرح کند. جعفر کاشانی که هنوز به عنوان مقام مسوول کنسول‌گری ایران در امارات حضور داشت، متوجه این نیت صادق خلخالی شد و او را از امارات اخراج کرد. صادق خلخالی در زمان خروج از امارات به جعفر کاشانی گفته بود که به محض بازگشت به ایران، او را اعدام خواهد کرد.

باشگاه پرسپولیس از آن پیشینه، به امروز رسیده است؛ مکانی برای انتصاب لیدری با سابقه مخدوش در سمت معاونت مدیرعامل.



Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy