Thursday, Oct 5, 2023

صفحه نخست » جایزه صلح نوبل؛ شانس احتمالی: نرگس محمدی، کیقباد اسماعیل‌پور

Keyghobad_Esmaeilpour.jpgآنچه در خبر دیروز صدای امریکا آمده بود:

--------------------------------------------------------------------
در آستانه معرفی برنده جایزه صلح نوبل ۲۰۲۳، گمانه ‌زنی‌ها درباره برنده این جایزه جهانی آغاز شده است. یکی از شخصیت هایی که نام او در این ارتباط مطرح شده، نرگس محمدی، فعال حقوق بشر زندانی در ایران است.
به گزارش خبرگزاری رویترز، ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین، و الکسی ناوالنی، رهبر مخالفان در روسیه، از شانس زیادی برای دریافت این جایزه برخوردار هستند.
-----------------------------------------------------------------------
درست دو سال پیش بود؛ بنظرم رسید که نرگس محمدی؛ زن مبارز خستگی ناپذیر در جنبش مبارزاتی مردم ایران را برای نامزدی جایزه صلح نوبل پیشنهاد کنم.
از انجا که جایزه صلح نوبل به اشخاصی اعطا می‌شود که در سال قبل بیشترین یا بهترین کار را برای برادری بین ملت‌ها و کمک به حفظ و ارتقا صلح جهانی انجام داده اند؛ لذا رقابت سنگینی در نامزد کردن و انتخاب وجود دارد. در سراسر مراحل انتخاب؛ لیست‌های بتدریج خلاصه تر می‌شود و در آخر این جایزه توسط کمیته‌ای متشکل از پنج نفر به انتخاب پارلمان نروژ به منتخب نهایی اعطا می‌گردد.
در مراحل انتخاب؛ معرفی نامزدها توسط اعضای پارلمان‌ها (پارلمان‌های کشورهای مختلف) و یا استادان دانشگاه که صلاحیت معرفی نامزد جایزه صلح نوبل را دارند، صورت می‌گیرد؛ لذا لازم بود پیشنهاد دهنده را شخصی انتخاب کنم که صلاحیت انتخاب را داشته باشد و همچنین بپذیرد تا این کار را انجام دهد.

بدلیل رقابت‌های که ذکر شد و اعتبار بین المللی این جایزه؛ پیشنهاد دهندگان نیز باید صلاحیت‌های خاصی را دارا باشند.
در این رابطه؛ با یک نماینده پارلمان کانادا که شرایط پیشنهاد دادن را داشت تماس گرفته و موضوع را مطرح کردم؛ او با توجه به سوابق مبارزاتی نرگس محمدی و تلاش‌های بینظیر او از درون زندان؛ موضوع را جالب برای پیگیری تلقی نمود و پیشنهاد کرد که در صورت نهایی شدن طرح؛ بهتر است پیشنهاد توسط او و تعدادی از نمایندگان زن پارلمان کانادا مطرح گردد. نهایتا قرار بر این شد تا این نماینده در مورد موضوع تحقیق بیشتری بعمل اورد و با چند نفر از نمایندگان زن پارلمان نیز موضوع را مطرح کند.

پس از مدتی؛ جلسه‌ای دوباره داشتیم و او نتیجه بررسی‌هایش را بشرح زیر عنوان کرد:
۱. معرفی نامزدها برای آن سال بتازگی بسته شده بود و برای پیشنهاد باید تا سال بعدی منتظر می‌شویم؛ که از نظر تیم ما اشکالی ندارد.
۲. از آنجا که خانم شیرین عبادی در چند سال قبل (۲۰۰۳)؛ از ایران برنده این جایزه شده بود؛ لذا این تیم فکر می‌کند که شانس پذیرش نامزدی خانم مبارز سیاسی دیگری از ایران کم می‌باشد و لذا این طرح را پیشنهادی با امکان موفقیت بالا تلقی نمی‌کنند.

موضوع در اینجا تقریبا پایان یافته تلقی می‌شد. من با تشکر از او و نمایندگان زن همراه او؛ از طرف خودم و جامعه ایرانیان تشکر کردم.

***
دیروز وقتی خبر را دیدم؛ بسیار خوشحال شدم و با توجه به سابقه مذاکرات قبلی در این مورد؛ فکر کردم که اگر افراد دیگری این کار را با موفقیت انجام داده اند؛ این نشان می‌دهد که صرف نظر از آنکه نرگس محمدی در روز ششم اکتبر بعنوان برنده نهایی جایزه نوبل معرفی بشود؛ جامعه ایرانیان و مبارزات آنان در صدر توجهات جهانیان قرار دارد و تاثیرات انقلاب زن؛ زندگی؛ آزادی در جهان چنان گسترده و عمیق شده است که هیچکس در داخل و خارج کشور نمی‌تواند انرا نادیده گیرد.
زنان ایران عزم نموده‌اند تا بر قله افتخار زنان جهان بایستند و بی شک به آرمان خود و مردم ایران دست خواهند یافت.

زن؛ زندگی؛ آزادی

کیقباد اسماعیل‌پور



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy