Friday, Nov 24, 2023

صفحه نخست » آیا هراس مردم اروپا از رشد اسلام و مسلمانان (افراطی) واقعیست؟ محمود زهرایی

Mahmoud_Zahraei.jpgدر آخرین انتخابات سراسری دولت هلند برای تعیین اعضای ۱۵۰ نفره پارلمان، که در پس آن نخست وزیر از حزبی که بیشترین کرسی‌ها را بدست آورده، کابینه دولت را تشکیل خواهد داد، حزب راست ' برای آزادی ' با ۳۷ کرسی، برنده این انتخابات شد تا رهبر این حزب، آقای خیرت ویلدرز بعد از ۱۸ سال که از تاسیس حزبش می‌گذرد، در میان ناباوری خود و همه ناظران سیاسی، اولین نخست وزیر راست افراطی هلند شود.

آقای ویلدرز که به خاطر دیدگاه به شدت ضد اسلامی‌اش، با تهدید جدی اسلامگرایان روبروست و مدت ۱۵ سال تحت شدیدترین تدابیر امنیتی زندگی می‌کند، با عطف به دیدگاههای شناخته شده و وعده‌های انتخاباتی‌اش، به عنوان نخست وزیر، مبارزه جدی خود را با مسلمانان و فعالیت‌های گسترده اشان در هلند، در دستور کار خود قرار خواهد داد.

این حزب سالهاست که تفکرات ضد اسلام و ضد مهاجرت خود را تبلیغ می‌کند و ایده‌های او برای مردم هلند چیز جدیدی نیست. اما چه شد که این تفکر در شرایط فعلی مورد اقبال عمومی مردم هلند واقع شد و در میان حیرت احزاب چپ و میانه و لیبرال، با بالاترین اقبال مردمی روبرو گردید؟

ظهور افراد با ایده‌های راست افراطی و پدیدار شدن احزاب راست در سپهر سیاسی کشور هلند، بارها اتفاق افتاده ولی هیچگاه این افراد و احزاب نتوانسته‌اند از چنان اقبالی روبرو شوند که بتوانند سکان هدایت دولت را بدست بگیرند.

مردم هلند، مردمی سکولار با دیدگاههای عمدتا معتدل و میانه هستند، که تا کنون اجازه نداده بودند تفکرات افراطی، سیاست حاکم بر هلند را از آن خود کنند.

جنگ بین حماس و اسرائیل و حمایت گسترده مسلمانان از حماس، با بر پا داشتن تظاهرات خیابانی و حمل پرچم‌های حماس، جمهوری اسلامی و حتی داعش و نفرت پراکنی علیه یهودیت و یهودی‌ها، زنگ خطر را برای بخش عظیمی از مردم هلند به صدا درآورد.

ورود فزاینده پناهندگان مسلمان از کشورهای سوریه و آفریقا و همچنین مهاجران مسلمان از کشورهای ترکیه و مراکش، در کنار افزایش جرائم و خلافکاریها در این گروههای مهاجرتی، وضعیت نگران کننده‌ای را بوجود آورده بود تا مسئله حمایت گسترده این جمعیت مذهبی از افراط گرایی، آخرین قطره‌ای باشد بر ظرف لبریز شکیبایی و خویشتنداری مردم هلند.

حمله گسترده پلیس آلمان به پایگاهها، مساجد و مدارس مذهبی وابسته به جمهوری اسلامی و طرفداران حماس، پاسخ دولت آلمان بود به زنگ خطر دیگری که در کشور همسایه هلند به صدا درآمده است.

سالهاست که دولت‌های اروپایی با تفکر یکی ندانستن اسلام معتدل و اسلام افراطی و با پرهیز از دامن زدن به اسلام هراسی و جلوگیری از دو و یا چند قطبی شدن جامعه، سعی در مهار و کنترل این معضل اجتماعی، نموده‌اند. اما تظاهرات ده‌ها و صدها هزار نفری راهپیمایان در کشورهای اروپایی بویژه انگلیس و آلمان، که به ظاهر در حمایت از مردم غزه بود ولی سر در آخور جمهوری اسلامی و حماس و داعش داشت، نشان داد که این گروه ازمسلمانان همیشه و در هرکجا میخواهند و می‌توانند حول شعارهای نفرت پراکنانه و بر علیه کشورهای میزبان خود، وارد عمل شوند.

شاید بخش عظیم رای دهندگان هلند از انتخاب خود، عمیقا راضی نباشند، ولی مطمئنا تنها راه موجود برای بر طرف کردن نگرانیهای واقعی آنها و مقابله با ازمیان رفتن تدریجی دموکراسی و ارزشهای بنیادین کشورشان بوده است.

شوربختانه عدم درک درست احزاب چپ از این معضل اجتماعی و محافظه کاری و مصلحت جویی آنها در جهت از دست ندادن رای‌های انتخاباتی این بخش از مسلمانان باعث شده تا مردم هلند دل از معجزه این امامزاده‌ها برکنند و دست به دامن، راست ترین حزب شوند.

راه افتادن گشت‌های ارشاد خیابانی جوانان مسلمان در بعضی از شهرهای کشور سوئد به منظور تذکر دادن به خانم‌ها برای پوشاندن خود، آنگونه که آنها می‌خواهند، و اعتراف علنی و آرزوی بعضی از این جوانان در کشور بلژیک و دیگر کشورهای اروپایی به اجرای شریعت در این کشورها، نمونه هایی روشن از دلایل هراسیست که کم کم در دل مردم اروپا ریشه می‌دواند.

تعجب آور نخواهد بود اگر در آینده شاهد بروز اتفاقاتی نظیر آنچه در هلند اتفاق افتاد، در دیگر کشورهای اروپایی هم باشیم.

محمود زهرایی



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy