Friday, Feb 9, 2024

صفحه نخست » افشای اسناد فشارهای پشت پرده جمهوری اسلامی به دولت بریتانیا

9-1.jpgکیهان لندن - یک سند فاش شده نشان می‌دهد که جمهوری اسلامی پس از دریافت هشدار از طریق یک تحلیلگر برجسته انگلیسی مرتبط با دولت بریتانیا در مورد احتمال قرار گرفتن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست سازمان‌های تروریستی با «تهدید» دیپلمات‌های انگلیسی را زیر فشار قرار داده تا سپاه را در لیست سیاه قرار ندهند.

وبسایت «جویش کرونیکل» هشتم فوریه (۱۹ بهمن‌ماه) گزارش داد این سند که گروه هکری «قیام تاسرنگونی» آن را فاش کرده شامل شواهدی مبنی بر دیدار علی باقری‌ کنی معاون وزیر خارجه جمهوری اسلامی با سایمون شرکلیف سفیر بریتانیا در ایران در ژانویه سال ۲۰۲۳ در تهران است.

این سند فاش می‌کند که شرکلیف پس از گزارش روزنامه‌ها مبنی بر اینکه بریتانیا آماده است سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را به عنوان یک گروه تروریستی شناسایی کند، توسط باقری به وزارت خارجه جمهوری اسلامی احضار شده است.

در این سند بدون اشاره به نام هیچ فردی آمده یک تحلیلگر عضو اندیشکده مستقر در بریتانیا، اطلاعاتی را به یک دیپلمات ایرانی درباره نشست لندن در مورد تروریستی اعلام شدن سپاه پاسداران داده است.

موضوع مربوط به یک نشست سیاسی است که در آن ادعا شده بود «وزارت خارجه بریتانیا با پیشنهاد قرار گرفتن سپاه در فهرست سازمان‌های تروریستی موافق است». این موضوع با خشم تهران مواجه شد.

👈مطالب بیشتر در کیهان لندن

در این سند آمده است که در نشست لندن «گفته شد وزارت خارجه از این پیشنهاد حمایت می‌کند و ظرف دو یا سه هفته آن را اعلام خواهد کرد». همچنین گفته شد که «فرانسه با این طرح مخالف است، اما آلمان مخالفتی با آن ندارد.»

بر اساس نقشه راه بریتانیا که در سال ۲۰۲۱ منتشر شد، «داشتن سفارت انگلیس در تهران و حفظ روابط بین کشورها برای منافع انگلیس اهمیت دارد» و نتیجه می‌گیرد که «بنابراین شاید بهترین راه برای منصرف کردن انگلیس از اقدام علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، تهدید به قطع روابط دیپلماتیک است.»

باقری کنی نیز در ملاقات با شرکلیف هشدار داد که تروریستی اعلام کردن سپاه «به نفع کشور شما نیست».

پس از این دیدار، دولت انگلیس رسماً در برابر این اقدام موضع‌گیری کرد.

منابع وزارت خارجه بریتانیا به خبرنگاران گفته‌اند که تروریستی اعلام کردن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی یک اشتباه است زیرا منجر به قطع روابط دیپلماتیک با ایران می‌شود. بازتاب تهدید جمهوری اسلامی به قطع روابط دیپلماتیک را در این سند نیز می‌توان دید. این منابع همچنین می‌گویند که این امر [تروریستی اعلام کردن سپاه پاسداران و قطع روابط دیپلماتیک] غرب را از دسترسی به اطلاعات حیاتی محروم می‌کند.

آنها همچنین این ارزیابی خود را افزودند که «ممنوعیت [ناشی از تروریستی اعلام کردن سپاه پاسداران] تهدید علیه بریتانیا را افزایش می‌دهد و هیچ نیروی مؤثر جدیدی نیز برای مقابله با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی (که تحت تحریم‌های بریتانیا قرار دارد) اضافه نمی‌کند و به دیگر اقدامات بریتانیا، اروپا، ایالات متحده و سایر متحدان علیه تهدیدات [رژیم] ایران آسیب می‌رساند.»

منتقدان اما، از جمله در داخل دولت بریتانیا، می‌گویند شواهد کمی در مورد هر یک از موارد فوق وجود دارد و خواستار قرار گرفتن سپاه پاسداران در لیست سیاه به عنوان تهدید علیه امنیت ملّی هستند.

دیوید دیویس وزیر سابق برکسیت به «جویش کرونیکل» می‌گوید: «دولت بریتانیا در مورد مسئله امنیت ملی نباید به فشار و تهدید از سوی هیچ کشور خارجی تن بدهد، چه برسد به [رژیم] ایران؛ و تصمیم‌گیری در مورد اعلام ممنوعیت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی دقیقا بر سر همین است.»

در این گزارش همچنین آمده «چنین افشاگری‌هایی پرسش‌هایی را در مورد میزان تأثیر تهدیدهای [رژیم] ایران بر سیاست دولت و خطر انتقال اطلاعات حساس بالقوه به تهران توسط تحلیلگران اتاق‌های فکر به دیپلمات‌ها، کارمندان دولت و وزرا را که به این اطلاعات دسترسی دارند، مطرح می‌کند.»

«جویش کرونیکل» می‌نویسد، مشخص شده که جمهوری اسلامی از طریق برنامه‌ای به نام «ابتکار کارشناسان ایران» (IEI) که در سال ۲۰۱۴ راه‌اندازی شد، روابط خود را با اندیشکده‌های معروف برای پیش بردن منافع خود گسترش می‌دهد.

اسناد دیگری که سال گذشته بطور جداگانه به بیرون درز پیدا کرد، فاش کردند که اعضای (IEI) از نزدیک با راب مالی، مأمور ویژه سابق وزارت خارجه آمریکا در مسائل ایران و مذاکره کننده سابق آن کشور که در کشاکش حدس و گمان‌ها درباره یک حلقه جاسوسی از کار برکنار شد، همکاری می‌کردند.

این موضوع که دولت بریتانیا قصد دارد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را تروریستی اعلام کند، اولین بار توسط «دیلی تلگراف» گزارش شد، که نوشت سوئلا براورمن وزیر کشور وقت و تام توگندات وزیر امنیت هر دو موافق این موضوع بودند.

شش هفته پیش از آن در یک سخنرانی، کن مک کالوم مدیر MI5 (سازمان امنیت داخلى) در مورد سطح بالای تهدیدات سپاه پاسداران علیه امنیت بریتانیا و یهودی‌ها هشدار داده و گفته بود که سازمان او ده طرح ترورهای جداگانه را خنثی کرده است. «جویش کرونیکل» فاش کرد که برخی یهودیان برجسته‌ی بریتانیا هدف این ترورها بودند و بعد تام توگندات وزیر امنیت نیز آن را تأیید کرد.

با اینهمه در حالی که تصور می‌شد وزارت کشور از قرار دادن سپاه پاسداران در لیست تروریستی حمایت می‌کند، اما گفته می‌شود که وزارت خارجه از آن جلوگیری کرده است.

سند ترجمه شده توسط «جویش کرونیکل» در ماه جاری توسط گروه هکری «قیام سرنگونی» افشا شد. این گروه در گذشته مکاتبات دیپلماتیک، اسناد مربوط به برنامه تسلیحات هسته‌ای ایران و اطلاعاتی درباره نحوه دور زدن تحریم‌ها توسط رژیم ایران از منتشر کرده بود.

بر اساس این سند، در نهم ژانویه سال ۲۰۲۳ سفیر جمهوری اسلامی در لندن به وزارت امور خارجه احضار شد که «در مورد طرح دولت [بریتانیا] برای اعلام تروریستی بودن سپاه پاسداران پاسخ روشنی نداد» اما گفت که در هفته‌های آینده پیام دولت بریتانیا را به تهران ارسال خواهد کرد.

در این نشست مقامات انگلیسی گفتند که وزارت خارجه نقشی در این تصمیم‌گیری ندارد و تصمیم توسط وزارت کشور گرفته خواهد شد.

اما روز بعد، وقتی علی باقری کنی شرکلیف سفیر بریتانیا را به وزارت خارجه جمهوری اسلامی احضار کرد، گفت که معتقد نیست انگلیس «بدون مشورت با وزارت خارجه و بررسی پیامدهای تصمیمات در سیاست خارجی» چنین اقدامی کند.

باب بلکمن نماینده محافظه‌کار در پارلمان انگلیس هفته گذشته تأکید کرد که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نه تنها مردم بریتانیا را به کشتن تهدید کرده بلکه از تروریست‌های نیابتی حماس، حوثی‌ و حزب‌الله پشتیبانی و همچنین حمایت مالی کرده است.

وی گفت که رژیم «ایران تنها در صورت ممنوعیت کامل احساس فشار خواهد کرد و من درخواست خود را از دولت برای انجام این کار تکرار می‌کنم... حزب‌الله که فرزند سپاه است قبلاً در لیست تروریستی قرار گرفته و سپاه نیز باید تروریستی اعلام شود.»

این نماینده به «جویش کرونیکل» گفت شکست این سیاست که در برابر افزایش درگیری‌ها توسط نیروهای نیابتی رژیم در سراسر خاورمیانه دست به اقدامات قاطع نزد، این پرسش مهم را مطرح می‌کند که: «در مقابل چه چیزی به دست می‌آوریم؟»

یک سخنگوی دولت انگلیس در همین ارتباط می‌گوید: «دولت بریتانیا، نهادهای قضائی و شرکای بین‌المللی ما به همکاری با یکدیگر برای شناسایی، بازدارندگی و پاسخ به تهدیدات [رژیم] ایران ادامه می‌دهند. ما همچنان به اقدام قوی علیه [رژیم] ایران که شهروندان را در بریتانیا و سراسر جهان تهدید می‌کند، ادامه خواهیم داد. بریتانیا بیش از ۴۰۰ فرد و نهاد ایرانی از جمله سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را تحریم کرده است.»



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy