Sunday, Oct 13, 2024

صفحه نخست » پخش فایل صوتی "لو رفته نتانیاهو" در تلویزیون ایران همراه با اظهارات عجیب مجری

mojri.jpgپخش صوت جعلی نتانیاهو در صدا وسیما و خبرگزاری فارس

گاف عجیب شبکه دو در پخش صوت فیک نتانیاهو و حرف های مجری آقازاده اش

فارس نوشت: بر اساس صدای ادعایی منتشر شده که صحت آن تایید نشده است نتانیاهو در این جلسه می‌گوید: حملات ایران باعث شده که ابهت و بازدارندگیِ ما از بین برود.

ناچاریم به ایران پاسخ بدهیم. اگر نتوانیم به حملهٔ ایران جواب بدهیم، حجم ترس در داخل اسرائیل بیشتر می‌شود و این خطرناک است. ما نمی‌خواهیم داخل اسرائیل از این نابه‌سامان‌تر بشود و وضع از این بدتر شود.

ما برای پاسخ به ایران ۲ مسئله را باید در نظر بگیریم؛ اول اینکه پاسخ باید سطحی باشد تا ایران حملهٔ دوباره نکند. فقط باید حمله اتفاق بیفتد؛ حالا این حمله می تواند به‌صورت سطحی باشد. دوم اینکه این حمله باید در رسانه بزرگنمایی شود و بزرگ جلوه کند تا تأثیر رسانه‌ای داشته باشد.

مهم‌تر از این‌ها کار رسانه‌ای است؛ باید قبل‌از عملیات ما علیه ایران، ترس در ایران حاکم شود؛ مثل کاری که ایران با ما کرد و باعث شد فروشگاه‌ها خالی شود و مردم ما نگران از وضعیت شدند. این اتفاق باید در ایران بیفتد و نگرانی در ایران حاکم شود.

با وجود اینکه صحت این صوت تایید نشده و گفته می شود که توسط هوش مصنوعی ساخته شده است. مجری یک برنامه تلویزیونی که ظاهرا فرزند ابوالقاسم طالبی (کارگردان حامی جلیلی) است، در اظهاراتی عجیب گفت: «فارغ از این که صوت فیک باشد یا نه ما تحلیل‌مان را انجام می‌دهیم!»

ادعای «صوت لو رفته نتانیاهو» بی‌اساس است

فکت نامه - خبرگزاری فارس، نزدیک به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، روز ۱۶ مهر ۱۴۰۳، با انتشار یک فایل ویدیویی مدعی شده، صدایی که شنیده می‌شود، نخست‌وزیر اسرائیل، بنیامین نتانیاهو است. بعضی رسانه‌های دیگر نیز این پست را بازنشر کرده‌اند (بایگانی: دنیای اقتصاد، روزنامه اطلاعات، آپارات شهرآرانیوز، سایت نورنیوز - نزدیک به شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران).

درباره انتشار این صدا چه می‌دانیم؟

فارس مدعیست این فایل صوتی در «کانال‌های عبری منتشر شده» با این‌حال، ما چنین صدایی را در هیچ منبع رسانه‌ای رسمی، و غیررسمی، معتبر و حتی غیرمعتبر اسرائیلی، به زبان عبری یا انگلیسی، به پیدا نکردیم و در جستجوهایمان خبری در این‌باره در ۵ اکتبر یا روزهای بعد (تا نگارش این متن در ۸ اکتبر) به دست نیامده است. در توییتر یا اینستاگرام هم هر موردی که از این صوت دیده‌ایم، ویدیوییست که زیرنویس فارسی دارد که به نظر می‌رسد بعد از انتشار آن در رسانه‌های ایرانی است.

رسانه‌ها درباره این صدا چه می‌گویند؟

تا جایی که ما در رسانه‌ها دیده‌ایم، با سرچ معکوس تصویری هم خبر وب‌سایت خبری JDN نزدیک به جریان‌های ارتدکس یهودی در اسرائیل در واکنش به این ویدیو دیده می‌شود که نوشته: «مستاصل در ایران؛ صدای جعلی نتانیاهو را از دیدار مخفیانه با پرسنل نظامی.» کاربران اسرائیلی در زیر این پست کامنت گذاشته و ایرادات ترجمه‌ای آن را (در ثانیه ۴۵ و ثانیه ۵۰ ویدیو، کلمه «ترس») متذکر شده‌اند.

از سویی دیگر، کاربران ایرانی بسیاری، در کامنت‌های تلگرام فارس، گفته‌اند صدای ساخته‌شده با «هوش مصنوعی» است. همچنین جعلی بودن این ویدیو را چند کاربر نزدیک به جمهوری اسلامی نیز در توییتر متذکر شده‌اند (بایگانی از توییتر، یا کامنت های زیر این پست).

فکت‌نامه مستقلا چند سایت خدمات آشکارسازی ویدیوهای ساخته شده با هوش مصنوعی را برای این کار تست کرد. نتایج بررسی فکت‌نامه درباره فرمت mp3 که از روی فایل فارس استخراج شده‌بود، با استفاده از سرویس‌های آشکارسازی صداهای ساخته‌شده با هوش مصنوعی نظیر Resemble.ai نیز این موضوع را تایید می‌کند.

این در حالی است که تسنیم این صفحه را از سایتش حذف کرده‌است (لینک). همشهری هم در عنوان مطلب خود از عبارت «ادعای تاییدنشده» استفاده کرده‌است (بایگانی).

به‌هرحال این خبر در شبکه‌های مجازی در حال انتشار است. فردی به‌نام «محمد ندیمی» که خود را تحلیل‌گر «محور مقاومت اسلامی» می‌نامد، این ادعا را به همراه شایعه آزمایش بمب اتمی جمهوری اسلامی، منتشر کرده‌است.

بنابراین ادعای «صوت لو رفته نتانیاهو» بی‌اساس است و فکت‌نامه به خبر خبرگزاری فارس با موضوع «صوت لورفتۀ نتانیاهو؛ باید به ایران پاسخ سطحی بدهیم و آن را بزرگ‌نمایی کنیم»، نشان «نادرست» می‌دهد.



Copyright© 1998 - 2024 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy