در پی حملۀ اسرائیل به تأسیسات و پایگاههای نظامی به ویژه سامانههای دفاع هوایی ایران، دولت این کشور خواستار افزایش دویست درصدی بودجۀ نظامی شد. فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت جمهوری اسلامی در اینباره گفت : پیشنهاد شده که بودجۀ نظامی کشور در سال آینده بیش از دویست درصد افزایش یابد. فاطمه مهاجرانی توضیحی دربارۀ رقم دقیق بودجۀ نظامی سال آینده و منابع آن نداد. امروز سه شنبه هشتم آبان ماه مجلس شورای اسلامی ایران کلیات بودجۀ سال ۱٤٠٤ را تصویب کرد
ناصر اعتمادی - رادیو بین المللی فرانسه
بر اساس گزارش مؤسسۀ بینالمللی تحقیقات صلح، بودجۀ نظامی ایران در سال گذشته رسماً ده میلیارد و سیصد میلیون دلار اعلام شد. اما، در نبود شفافیت، هزینههای نهادهای نظامی و امنیتی و همچنین نهادهای وابسته به بیت رهبر جمهوری اسلامی در هزینههای نظامی رسمی کشور منظور نمیشوند.
در سال ٢٠٢١ خود موسسۀ تحقیقات بینالمللی صلح، بودجۀ نظامی ایران را با یازده درصد افزایش ٢٤ میلیارد و ٦٠٠ میلیون دلار اعلام کرده بود، در حالی که این کشور در نتیجۀ تحریم ها و بحران ناشی از کرونا با مشکلات بزرگ اقتصادی روبرو بود.
همین گزارش تصریح کرده بود که ابراهیم رئیسی بودجۀ سپاه پاسداران را یک سال بعد بیش از دو برابر افزایش داد و به ٢٢ میلیارد دلار رساند، در حالی که کل بودجۀ ارتش ایران از ٨ میلیارد دلار فراتر نرفت.
👈مطالب بیشتر در سایت رادیو بین المللی فرانسه
یکی از موارد مهمی که در هزینههای نظامی ایران منظور نمیگردد، بودجههایی سرّی است که حکومت ایران از منابع غیررسمی (عمدتاً قاچاق نفت...) به نیروهای نیابتی خود در خاورمیانه، به ویژه به حزبالله، جهاد اسلامی، حماس، حوثیها و البته نیروهای نظامی رژیم بشار اسد اختصاص میدهد. به گفتۀ کارشناسان هزینههای نظامی ایران به نسبت تولید ناخالص این کشور بیشتر از آلمان، چین، فرانسه، ترکیه، ایتالیا و یا ژاپن است.