توهین بی بی سی به فرح پهلوی؟
بیبیسی فارسی با مقایسه شهبانو فرح پهلوی با اسما اسد واکنشهای منفی زیادی را برانگیخت و باعث انتقادهای گستردهای به این رسانه شد.
عباس میلانی، مورخ سرشناس ایرانی میگوید مقایسه اسما اسد و فرح پهلوی، در بیبیسی فارسی نادرست و سخیف بوده
بیبیسی فارسی با مقایسه شهبانو فرح پهلوی با اسما اسد واکنشهای منفی زیادی را برانگیخت و باعث انتقادهای گستردهای به این رسانه شد.
-- ايران اينترنشنال (@IranIntl) December 17, 2024
عباس میلانی، مدیر مرکز مطالعات ایرانی دانشگاه استنفورد، در گفتوگو با ایران اینترنشنال این مقایسه را سخیف خواند pic.twitter.com/Q8fUXmBQON
بخشی از گزارش بی بی سی:
اسما اسد گمان نمیکرد دهه دوم دوران او به عنوان بانوی اول سوریه ناگهان با یک جنگ خانمانسوز، آن هم جنگ با ملت خود که بهار عربی شور انقلابی در آن دمیده بود، آغاز شود. آن جنگ چندین سال ادامه یافت و چند صد هزار قربانی گرفت. همسر او با قساوت تمام از آن بحران عبور کرد ولی سالهای پس از آن اسما اسد با تحریم و نفرت عمومی به دلیل تایید سیاستهای همسرش مواجه شد تا اینکه ناگهان با پیروزی رعدآسای مخالفان او نیز به همراه بشار ناچار به ترک ناگهانی سوریه شد. شاید به همین دلیل اسما اسد وقتی پرده اتاقی در مسکو را کنار میزند احتمالا تصور بازگشت به سوریه به خود راه نمیدهد.
دست رد ملت انقلابی برای فرح پهلوی هم مثل یک شوک بزرگ بود. او در خاطرات خود از روزهای منتهی به انقلاب و صدای اعتراض مردم که به نردههای کاخ سلطنتی در شمال تهران میرسید یاد میکند و از چشمان نگران فرزندانش که با شنیدن صدای مردم در شگفت بودند که ماجرا از چه قرار است. به رغم این روزهای طوفانی او گمان نمیکرد اوضاع مملکت به سرعت به سمت تبعید او پیش برود. فرح پهلوی در سالهای تبعید سیاستهای محمدرضا شاه را به تمامی تایید کرده است. از خاطرات او پیداست که قدرتهای غربی را در سقوط همسرش مقصر میداند و نه شرایط سیاسی داخل کشور در سالهای منتهی به انقلاب را. او میدانست زندانهای ایران مملو از زندانیان سیاسی است.