اپک تایمز - دونالد ترامپ، با هدف بازگرداندن هالیوود به دوران طلایی خود، سیلوستر استالونه، مل گیبسون و جان وُیت را به عنوان «سفیران ویژه» خود در هالیوود معرفی کرد. ترامپ گفت که هالیوود در چهار سال گذشته، کسب و کارهای زیادی را به کشورهای خارجی واگذار کرده است و او قصد دارد آن را «بزرگتر، بهتر و قویتر از همیشه» کند.
اشاره ترامپ به واگذاری کسب و کارهای زیاد به کشورهای خارجی در حالی است که هالیوود در سالهای اخیر بیش از هر زمانی به چین وابسته شده است. آینی کوکاس، نویسنده کتاب «هالیوود ساخت چین» میگوید «استودیوهای تولیدی چینی از قبیل علیبابا پیکچرز و تنسنت پیکچرز نقش قابل توجهی در تأمین سرمایه فیلمها در هالیوود دارند». نشریه «ورایتی» نیز میگوید درآمد سال گذشته هالیوود بیش از ۲۳ درصد نسبت به سال ۲۰۱۹ کاهش داشته است.
ورود سرمایه کمونیستهای چینی باعث شده که تولیدات هالیوود منطبق بر ذائقه چینیها شود و هالیوود به خاطر رضایت چینیها دست به خود سانسوری بزند. به طوری که در فیلم «دکتر استرنج»، شخصیتی که اهل تبت بود از فیلمنامه حذف شد تا به حزب کمونیست چین بر نخورد. چینیها حتی مارتین اسکورسیزی اسطوره تاریخ سینما را به دلیل تولید فیلم «کوندان» درباره دالاییلاما، رهبر معنوی تبتیها تحریم کردند، و رفتار مشابهی با سوپراستارهایی مانند «بِرد پیت» و یا «هریسون فورد» داشتند.
زمانی که جان سینا بهعنوان ستاره فیلم سریع و خشن ۹ در مصاحبهای تایوان را «کشور» خواند، مجبور به عذرخواهی شد. چراکه حزب کمونیست، تایوان را بخشی از قلمروی خود میداند.
در موردی دیگر هالیوود با فیلم سینمایی «مولان»، اعتراض فعالان حقوقبشر را برانگیخت. بخشهایی از این فیلم در استان سینکیانگ چین فیلمبرداری شده بود و در آخر فیلم از نهادهای حزب کمونیست چین، مستقر در این استان تشکر شده است. حال آنکه، این نهادها مالکان اردوگاههای بازداشت و کار اجباری هستند که طبق اعلام سازمان ملل، بیش از یک میلیون مسلمان اویغور در آنجا تحت آزار و اذیت هستند.
کشور آمریکا از زمان تأسیس خود بر اساس آزادیخواهی، دموکراسی و احترام به مالکیت شخصی بنا شد و همواره برای جهان آزاد نقش یک فرمانده در مبارزه با موجهای ویرانگر کمونیسم را بر عهده داشته است.
با این حال آمریکا با ورود به هزاره سوم میلادی بیش از هر زمانی خطر کمونیسم را احساس میکند و نبرد بین کمونیسم و آزادی، در جریان رویدادهای انتخاباتی سالهای اخیر آمریکا به وضوح دیده شد. کمونیسم در آمریکا تحت نامهایی مانند سوسیالیسم، ترقیخواهی، لیبرالیسم، نئو مارکسیم، طی چند دهه ابتدا توسط شوروی و اکنون توسط حزب کمونیست چین نفوذ کرده است و در نهایت اکنون دست سرخ آن بیش از هر جایی از آستین دموکراتهای آمریکا بیرون آمده است.
تاریخ تکرار میشود. حدود نیمقرن پیش نیز در دوران جنگ سرد، که زنگ خطر گسترش کمونیسم در تمام دنیا به گوش میرسید و زمانی که شوروی در اوج قدرت خود بود، خطر تهدید سرخ، آمریکا را نیز فرا گرفته بود.
در آن شرایط هالیوود در جریان جنگ سرد، در عرصه فرهنگ و هنر برای به زانو درآوردن کمونیسم جنگید. تصویر دلفریب آزادی، و نیز نمایش زندگی به سبک غربی در فیلمهای هالیوود، زندگی سخت، ریاضتوار و تحمیل شده به مردم تحت کنترل کمونیستم را به چالش کشید و مردم شوروی را شیفته خود کرد.
اما اکنون هالیوود نه تنها دیگر آن نقش قهرمانانه را برای تاریخ آمریکا و مردم آمریکا ایفا نمیکند، بلکه به ابزاری در دست کمونیستها تبدیل شده است. حتی در بسیاری از فیلمهای هالیوود از جمله «جاذبه»، «مریخی» و «ورود»، چین با حکومت کمونیستی خود نقش ناجی را برای دنیا دارد.
آینی کوکاس، نویسنده کتاب «هالیوود ساخت چین» معتقد است که «هالیوودی که میبینیم بیش از پیش ساخت چین است». به همین دلیل است که ترامپ پس از بازگشت تاریخی خود به قدرت، خواهان بازگشت هالیوود به عصر طلایی خود شده است و دست بر قضا از سیلوستر استالونه قهرمان هالیوودی مبارزه با کمونیسم در دوران جنگ سرد کمک گرفته است.
در دوران جنگ سرد و پیش از فروپاشی شوروی، نبرد رسانهای آمریکا و هالیوود معطوف به شوروی و اقمار آن بود. در کنار هالیوود، رادیو اروپای آزاد، موسیقی و غیره نیـز مورد استفاده قرار گرفتند. این ابزارها وضعیتی روانی را بـرای شهروندان شوروی فراهم میآورد که ناخودآگاه از استبداد و زندگی تودهای تحت کنترل کمونیسم بیزار میشدند و مشتاق به پیوستن به غرب آزاد میشدند. برخی فیلمها از همگسیختگی خانوادههای تحت سلطه کمونیسم را نشان میداد و برخی دیگر سبک زندگی جذاب غربی را به نمایش میگذاشتند. فیلمهای «جیببُر خیابان جنوب»، «یک، دو، سه»، «یک دقیقه به صفر» و «حکومت نظامی» نمونههایی از بازنمایی هیولای کمونیسم است. انیمیشن «مزرعه حیوانات» از اواخر دهه پنجاه بـرای مبارزه با گسـترش فرهنگ کمونیسم ساخته شد و انیمیشن «در رفت و آمد» نیز به کارتون جنگ سرد معروف شد.
«راکی ۲» نمایش نمادین جنگ سرد در میدان بوکس بود. «سیلوستر استالونه» (بازیگر نقش راکی)، نمادی از مردم آمریکا شد که میتواند با پشتکار به قلههای پیشرفت برسد، و در میدان بوکس با حریف روس خـود به نبرد پرداخت و پیروز شد. در «راکی۴» پـس از اینکـه استالونه بـه شوروی میرود، دل تماشاگران روس را بـه دست میآورد و قهرمان روس را شکسـت میدهد. او طی نطقی خطاب به مردم شوروی میگوید «وقتی اینجا آمدم مرا دوسـت نداشتید و من هم علاقه چندانی بـه شما نداشتم، بعـد دیدم که احساسات کم کم تغییر کردند. شاید همه ما بتوانیم تغییر کنیم».
استالونه همچنین در فیلم «رمبو»، در جنگ ویتنام یک تنه زندانیان آمریکایی را از دست شـکنجهگران کمونیست ویتنامی و رئیس روس اردوگاه زندانیان نجات میدهد. در «رمبو۳» نیز قهرمان به افغانستان میرود تا افغـانها را در جنگ با متجاوزین شـوروی یاری دهد. سرانجام با متلاشی شدن کمونیسم در شوروی و بلوک شرق، «راکی۵» سقوط کمونیسم را جشن میگیرد. در سکانسی کـه راکی مشتزن روس را شکست میدهد، گویی نه تنها حریف خود کـه همه کمونیستها و عقاید آنها را نابود میکند.
در سالهای اخیر در هالیوود، جای قهرمانانی مانند راکی، که به خاطر حفاظت از آزادی با کمونیسم نبرد کنند، بسیار خالی بوده است. اکنون با گذشت دهها سال از آن دوران، روح کمونیسم بار دیگر در غرب بیدار شده است، و این بار نه از سوی شوروی، بلکه از سوی چین کمونیسم به سمت آمریکا یورش برده است.
هالیوود حدود چهار دهه قبل، به فروپاشی شوروی کمونیسم کمک کرد. این فروپاشی ورشکستی کارخانه ساخت آدمهای قالبی در این کشور بود. آدمهایی که مجبور بودند یکسان فکر کنند و مطیع محض اوامر حزب حاکم باشند. حالا سیلوستر استالونه در کنار دیگر ستارههای همعصر خود، بار دیگر به هالیوود باز میگردد و بازهم قرار است نقش یک قهرمان ضدکمونیسم را ایفا کند. آمریکا این بار برای شکستن دیوارهای جدید، هزینههای بیشتری را خواهد پرداخت و راه سختتری را در پیش دارد.
دست آقای آبدارچی درد نکند!؛ ف. م. سخن
تبدیل شدن وزارت نفت به وزارت مسجد سازی