لاکروآ: "بحران اقتصادی و بحران معیشت در این کشور به تشدید خشم عمومی علیه رهبران رژیم اسلامی منجر شده و این خشم آبستن آشوب اجتماعی است. دولت حتا به زحمت میتواند ابتداییترین خدمات از قبیل گاز و برق را تأمین کند. خطر چنین شرایطی به وجود آمدن آشوب اجتماعی، نارضایتی و اعتراضهای عمومی، ورشکستگی اقتصادی، نوسانهای شدید بهای ارز و فروپاشی نظم و قانون در کشور است"
ناصر اعتمادی - رادیو بین المللی فرانسه
لاکروآ روزنامۀ مسیحیان فرانسه در مقالهای به قلم گزارشگر خود در ایران نوشته است که بحران اقتصادی و بحران معیشت در این کشور به تشدید خشم عمومی علیه رهبران رژیم اسلامی منجر شده و این خشم آبستن آشوب اجتماعی است.
به نوشتۀ لاکروآ تورم بی سابقه، سقوط ارزش ریال، سوءمدیریت حاکمان در کنار تحریمهای بینالمللی موجب استمرار و وخامت بحران اقتصادی ایران و همچنین تاثیر ویرانگر آن بر زندگی روزمرۀ ایرانیان شده است.
به نوشتۀ لاکروآ افزایش قیمت مایحتاج عمومی، ارزاق، خودرو، طلا و ارزهای خارجی فشار سنگینی بر خانوارهای ایرانی وارد میآورد و در عین حال آنان را از دسترسی به نیازهای حیاتی خود و آیندهای مطمئن محروم ساخته است.
یک دانشجوی بیست و چهار ساله به گزارشگر لاکروآ گفته است که مردم از پس هزینههای روزمرۀ زندگی برنمیآیند. به نوشتۀ لاکروآ بحران مسکن به تنهایی گویای وخامت بحران اقتصادی و اجتماعی ایران است. بر اساس آمار بانک مرکزی ایران در دوازده سال گذشته اجاره خانهها ٢٤ برابر و قیمت املاک بیش از ٣٧ برابر در این کشور افزایش یافتهاند به طوری که امروز اجارۀ یک آپارتمان محقر در یک محلۀ متوسط در تهران بسیار بیش از حقوق ماهانۀ کارگران و مزدبگیران است.
عماد، جوان سیوپنج سالهای که دارای سه فرزند است به خبرنگار لاکروآ گفته است که با افزایش مهارگسیختۀ قیمتها، صاحبان املاک هر سال اجارهخانهها را شدیداً افزایش می دهند و بیش از پیش خانوادهها را مجبور به سکونت در حاشیه شهرها میکنند و این امر به دلیل دوری از مرکز و کمبود یا نبود وسائل حملونقل عمومی شرایط کار را برای مزدبگیران دشوارتر می سازد. یک کسبۀ قدیمی بازار به لاکروآ گفته است : سالهاست که فروپاشی اقتصادی ایران آغاز شده است و تنها مسئله این است که این واقعیت چه زمانی و توسط کدامیک از مسئولان جمهوری اسلامی رسماً پذیرفته و اعلام خواهد شد. همین فرد افزوده است که شش سال تورم بالای چهل درصد برای جامعه و اقتصاد ایران فاجعهبار بوده است.
هادی دانشجوی رشتۀ مهندسی به خبرنگار لاکروآ گفته است که مسببان این فروپاشی اقتصادی رهبران جمهوری اسلامی هستند که با آیندۀ جوانان ایران بازی میکنند. او گفته است که کشور و نظام حکومتی آن به حیات و افکار تازه و دورنمای نو نیازمند است. مردم نیازمند تغییر سریع افکار رهبران جمهوری اسلامی هستند، زیرا لجاجتهای آنان موجب کاهش کیفیت زندگی مردم شده است.
مهدی احمدی، اقتصاددان و پژوهشگر و استاد دانشگاه به لاکروآ گفته است که دلایل بحرانهای جاری ایران ساختاری یا "سیستمیک" هستند. به گفتۀ او حکومت برای جبران کسری بودجه و افزایش درآمدهای خود نباید هزینههای عمومی را کاهش داده یا قیمتها را افزایش دهد. به گفتۀ این اقتصاددان، بالعکس، حکومت باید از هزینههای بیهوده خود بکاهد. به گفتۀ او خشم ناشی از بحران و کاهش قدرت خرید فی نفسه آبستن آشوبهای اجتماعی فراگیر است. به گفتۀ این اقتصاددان کشور در یک وضعیت عسرت عمومی به سر میبرد و دولت حتا به زحمت میتواند ابتداییترین خدمات از قبیل گاز و برق را تأمین کند و این ناتوانی باعث تعطیلی کارخانهها شده است.
👈مطالب بیشتر در سایت رادیو بین المللی فرانسه
به گفتۀ مهدی احمدی "خطر چنین شرایطی به وجود آمدن آشوب اجتماعی، نارضایتی و اعتراضهای عمومی، ورشکستگی اقتصادی، نوسانهای شدید بهای ارز و فروپاشی نظم و قانون در کشور است."