Monday, Apr 7, 2025

صفحه نخست » «بقای نظام در خطر باشد رفتار تهران تغییر می‌کند»

general.jpg«دریچه آسیب‌پذیری» جمهوری اسلامی

ایران اینترنشنال - فرمانده پیشین ستاد فرماندهی مرکزی ایالات متحده (سنتکام) سال ۲۰۲۴ را به دلیل تضعیف نیروهای نیابتی جمهوری اسلامی ایران در خاورمیانه و حملات اسرائيل، بدترین سال برای رهبران رژیم ایران دانست و گفت که تهران اکنون خطر حملات اسرائيل و آمریکا به تاسیسات هسته‌ای را بیش از هر زمان دیگری جدی می‌داند.

کنت مکنزی، فرمانده پیشین سنتکام، طی مقاله‌ای در نیویورک‌تایمز با اشاره به کشته شدن قاسم سلیمانی، فرمانده پیشین نیروی قدس سپاه در عملیات آمریکا در دور نخست ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ و همچنین اقدامات کنونی او مبنی بر حملات پی‌درپی ارتش آمریکا به مواضع حوثی‌ها نوشت: «جمهوری اسلامی ایران به قدرت احترام می‌گذارد. حمله به سلیمانی پنج سال پیش و اکنون حملات به حوثی‌ها نشان می‌دهد که ایالات متحده رییس‌جمهوری دارد که از ترس تشدید درگیری فلج نمی‌شود.»

آقای مکنزی حملات آمریکا به حوثی‌ها که در ۱۵ مارس به دستور دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری آمریکا آغاز شد را «شروع عملیات نظامی ضروری و شاید سرآغاز فصلی تازه برای ایالات متحده در خاورمیانه» دانست.

او افزود: «عملیات دولت ترامپ علیه حوثی‌ها سرآغاز آن چیزی است که می‌تواند سالی بسیار بد برای جمهوری اسلامی ایران باشد. به وضوح، سال ۲۰۲۴ شاید بدترین سال برای رهبران ایران در تاریخ معاصر بود؛ متحدان و نیروهای نیابتی آن‌ها تحلیل رفتند، توان موشکی بالستیک‌شان در برابر اسراییل ناکارآمدی خود را نشان داد، و آن‌ها نتوانستند حریم هوایی خود را در برابر حملات موثر اسراییل محافظت کنند.»

دونالد ترامپ روز ۳۱ مارس پس از گذشت دو هفته از آغاز حملات آمریکا به حوثی‌ها در شبکه‌های اجتماعی نوشته بود: «انتخاب برای حوثی‌ها روشن است؛ حمله به کشتی‌های آمریکایی را متوقف کنید، تا ما هم شما را هدف قرار ندهیم. در غیر این صورت، این تنها آغاز ماجراست؛ و درد واقعی هنوز فرا نرسیده است؛ نه برای حوثی‌ها و نه برای حامیان‌شان در ایران.»

آقای مکنزی با اشاره به این اظهارات رییس‌جمهوری آمریکا نوشت که دونالد ترامپ می‌داند که باید فراتر از حوثی‌ها، متوجه جمهوری اسلامی ایران باشد و آن را منبع اصلی مشکلات بداند.

کنت مکنزی نوشت: «به دلیل همین تحولات، اکنون فرصتی وجود دارد تا جمهوری اسلامی ایران را به پای میز مذاکرات واقعی درباره جاه‌طلبی‌های هسته‌ای‌اش آورد؛ مذاکراتی که باید مستقیم و بدون واسطه، بدون پیش‌شرط و بدون هیچ‌گونه امتیازدهی آغاز شود. حتی هم‌زمان با واکنش به حملات حوثی‌ها، زمان آن رسیده تا تهران را برای دست کشیدن از هرگونه پیگیری برنامه هسته‌ای تحت فشار گذاشت.»

آقای مکنزی افزود: «تهران تاکنون از گفت‌وگوهای مستقیم با آمریکا سر باز زده است. اما چرا اکنون ممکن است مایل به آن باشد؟ چون دریافته که احتمال حمله آمریکا یا اسراییل به برنامه هسته‌ای‌اش، بیش از هر زمان دیگری در سال‌های اخیر، به واقعیت نزدیک شده است. بالاترین هدف سیاست‌گذاری جمهوری اسلامی ایران، حفظ نظام است. اگر بقای رهبری به طور مستقیم و باورپذیر تهدید شود، تهران رفتار خود را تغییر خواهد داد. اکنون ما ابزارها و اراده لازم برای ایجاد این تهدید را به گونه‌ای واقعی در اختیار داریم.»

مطالب بیشتر در سایت

فرمانده پیشین سنتکام با این حال، فرصت کنونی را برای دولت دونالد ترامپ محدود دانست و نوشت: «اگرچه این دریچه آسیب‌پذیری برای همیشه باز نمی‌ماند، اما در حال حاضر کاملا واقعی است.»

کنت مکنزی افزود: «از تعاملات قبلی‌ام با دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری آمریکا می‌دانم که او به دنبال جنگ با جمهوری اسلامی ایران نیست. همچنین می‌دانم که او آماده است به سختی به تهران فشار بیاورد تا به مذاکره تن دهد و او از اعتبار لازم برای استفاده از زور برخوردار است. در حالی که در چند سال گذشته چنین چیزی در سیاست آمریکا غایب بوده است.»



Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy