رادیو فردا - انتشار گزارشی مبنی بر اینکه دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، قصد دارد در سفر خود به سه کشور حاشیهٔ خلیج فارس از عبارت «خلیج عربی» برای اشاره به خلیج فارس استفاده کند، با واکنش مقامات ایران و کاربران شبکههای اجتماعی روبرو شده است.
خبرگزاری آسوشیتدپرس روز چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت به نقل از دو مقام ایالات متحده خبر داد که آقای ترامپ قصد دارد در سفر هفتهٔ آینده خود به عربستان سعودی اعلام کند که ایالات متحده اکنون خلیج فارس را «خلیج عربی» مینامد.
نام این دو مقام فاش نشده است و آسوشیتدپرس میگوید که کاخ سفید و شورای امنیت ملی به درخواست این خبرگزاری برای اظهارنظر فوری در این زمینه پاسخ ندادند.
کشورهای عربی دهههاست که برای تغییر نام جغرافیایی این آبراهه در سواحل جنوبی ایران تلاش میکنند، حال آنکه ایران همواره بر نام تاریخی خلیج فارس تأکید کرده است.
عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران، در پستی به زبان انگلیسی در شبکه ایکس نوشت که «اغراض سیاسی برای تغییر نام تاریخی خلیج فارس، نشاندهندهٔ نیت خصمانه علیه ایران و مردم آن است و به شدت محکوم میشود».
او افزود: «ایران هرگز به استفاده از نامهایی مانند دریای عمان، اقیانوس هند، دریای عرب یا دریای سرخ اعتراضی نداشته است» و «استفاده از این نامها به معنای مالکیت هیچ ملت خاصی نیست، بلکه نشاندهندهٔ احترام مشترک به میراث جمعی بشریت است».
محمدجواد ظریف، وزیر خارجهٔ پیشین ایران، نیز گفته که «آنچه پیرامون استفاده از نام ساختگی برای خلیجفارس شنیده میشود هر ایرانی میهندوست از هر گرایشی را به خشم میآورد».
علی اکبر ولایتی، دیگر وزیر خارجه پیشین ایران که مشاور سیاسی رهبر جمهوری اسلامی است، نیز به این خبر واکنش نشان داده و گفته که «همه دنیا میدانند که تغییر نام خلیج فارس به نامی مجعول به هیچوجه کار شرافتمندانهای در عرف بینالملل نیست و ناقض تمامیت ارضی ایران است».